ATP Finals. Τσιτσιπάς-Ναδάλ 1-2 σετ (4-6, 6-4, 2-6) - Δεν άντεξε ο Στέφανος

ATP Finals. Τσιτσιπάς-Ναδάλ 1-2 σετ (4-6, 6-4, 2-6) - Δεν άντεξε ο Στέφανος

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς το πάλεψε κόντρα στον Ράφα Ναδάλ, αλλά ο Ισπανός με μία εκπληκτική εμφάνιση πήρε τη νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά του ATP Finals  - Ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε σε 1-1 σετ, όμως ο Ναδάλ ήταν πραγματικά εντυπωσιακός και επικράτησε δίκαια

tsitsipas-0
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρσι στο Λονδίνο, καθώς αποχαιρέτισε το ATP Finals μετά την ήττα του με 2-1 από τον διαστημικό Ράφα Ναδάλ.

Ο 34χρονος Ισπανός πανηγύρισε την 6η του νίκη σε 7 αναμετρήσεις με τον Έλληνα πρωταθλητή, κάνοντας απίθανα πράγματα στο κορτ, με αποκορύφωμα το τρίτο γκέιμ του τρίτου σετ το οποίο εν τέλει αποδείχθηκε και το καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-c77lyvb4igbt-sf)




Στο πρώτο σετ κι οι δύο κράτησαν με ευκολία το σερβίς τους μέχρι το 3-3 με τον Ναδάλ να απειλεί με το πρώτο μπρέικ στο 7ο γκέιμ.

Εκεί ο Ναδάλ με αβίαστα λάθη του Τσιτσιπά βρέθηκε να έχει διπλό μπρέικ πόιντ όμως ο Στέφανος αντέδρασε και με τέσσερις σερί πόντους κράτησε το σερβίς του.

Ωστόσο το σερβίς του Ναδάλ ήταν απίστευτο σήμερα και αφού ισοφάρισε σε 4-4, στο 9ο γκέιμ ο Στέφανος έσβησε ένα ακόμη μπρέικ πόιντ, με τον Ισπανό να φτάνει σε πλεονέκτημα και να παίρνει το προβάδισμα με διπλό λάθος στο σερβίς!

Κλείσιμο
Ο Ναδάλ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και στο 30-30 του 10ου γκέιμ με δύο απίθανους άσους έκλεισε το πρώτο σετ.



Πλέον ο Τσιτσιπάς έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο κι η θέση του έγινε πιο δύσκολη με τον Ισπανό να έχει μπρέικ πόιντ στο πρώτο γκέιμ του 2ου σετ, αλλά εκεί με εξαιρετικά σερβίς ανέτρεψε το σκηνικό, κράτησε το σερβίς του και είχαμε πάλι την ισορροπία του τρόμου.

Κι οι δύο ήταν εξαιρετικοί από τη γραμμή του σερβίς με τον Στέφανο να φτάνει στο 5-4 και στο 10ο γκέιμ να φτάνει σε διπλό μπρέικ πόιντ-σετ πόιντ! Ο Ναδάλ έσβησε το πρώτο με βολέ, όμως στον επόμενο πόντο έγινε το απίστευτο και με διπλό λάθος στο σερβίς ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε σε 1-1.



Όλοι περίμεναν ότι θα ακολουθούσε ένα σετ θρίλερ και αρχικά δικαιώθηκαν με τον Ναδάλ να κάνει μπρέικ με το καλημέρα και τον Τσιτσιπά δείχνοντας τρομερά ψυχικά αποθέματα να απαντά με μπρέικ στο μπρέικ ισοφαρίζοντας σε 1-1!

Μόνο που ο απίθανος Ναδάλ στο επόμενο γκέιμ πήρε τρεις πόντους βγαλμένους από... ηλεκτρονικό υπολογιστή (ανάποδο μπακχαντ στη γραμμή, άμυνα με λόμπα στη γραμμή κι έκανε νέο μπρέικ (1-2) και στο 2-4 έκανε και τρίτο μπρέικ απέναντι στον απογοητευμένο και κουρασμένο Τσιτσιπά.



Ο Στέφανος έκανε μια τελευταία προσπάθεια στο επόμενο γκέιμ όπου προηγήθηκε με 0-30, αλλά ο Ισπανός δεν είχε διάθεση να δώσει χαρακτήρα θρίλερ στη νίκη του και μετά από 2 ώρες και 4 λεπτά έφτασε στη νίκη.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης