Βουλή: Ο Τασούλας συναντά αύριο τον πρόεδρο της Βουλής της Λιβύης

Βουλή: Ο Τασούλας συναντά αύριο τον πρόεδρο της Βουλής της Λιβύης

Παρών στη συνάντηση ο Νίκος Δένδιας - Η βουλή της Λιβύης έχει χαρακτηρίσει «άκυρο» το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών

vouli_ktirio
Τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Αγκίλα Σάλεχ Ίσα, θα συναντήσει αύριο στις 4 ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, στο κτήριο του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Παρών θα είναι και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ο Λίβυος πολιτικός βρίσκεται στη χώρα μας, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης, μετά και από πρόσκληση του κ. Τασούλα.

Με πρόσφατη επιστολή του προς τον ΟΗΕ, ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής είχε χαρακτηρίσει άκυρο το μνημόνιο κατανόησης μεταξύ της 'Αγκυρας και της κυβέρνησης της Τρίπολης: «Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης, η οποία και αποτελεί τη διεθνώς αναγνωρισμένη νομοθετική αρχή στη χώρα, δεν αναγνωρίζει το εν λόγω μνημόνιο κατανόησης/συμφωνίας που υπογράφηκε μεταξύ της κυβέρνησης Εθνικής Συνεννόησης/Συμφωνίας και της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Ως εκ τούτου, το κράτος της Λιβύης απαλλάσσεται πλήρως από κάθε είδους απορρέουσες υποχρεώσεις» είχε διαμηνύσει ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης στην επιστολή του στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης