Κουμουτσάκος προς Άγκυρα: Ελέγχετε τις ροές μεταναστών - Τους «σπρώχνετε» προς την Ελλάδα

Κουμουτσάκος προς Άγκυρα: Ελέγχετε τις ροές μεταναστών - Τους «σπρώχνετε» προς την Ελλάδα

Έκτακτη συνάντηση στη Βιέννη του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιου για τη Μεταναστευτική Πολιτική, με τον Τούρκο υφυπουργό Εσωτερικών - Ποια ζητήματα θα του θέσει

gkoum
Τον Τούρκο υφυπουργό Εσωτερικών, Ισμαήλ Τσατακλί, ο οποίος αντικαθιστά τον υπουργό Σουλεϊμάν Σοϊλού, συνάντησε εκτάκτως στη Βιέννη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Η έκτακτη συνάντηση των δύο πολιτικών έγινε με αφορμή τις τελευταίες προκλητικές δηλώσεις της Άγκυρας για το προσφυγικό-μεταναστευτικό και τις διαρκείς απειλές, από επίσημα χείλη, για άνοιγμα των πυλών της Τουρκίας, προκειμένου εκατομμύρια μετανάστες να φύγουν προς την Ευρώπη.

Κατά πληροφορίες, ο Έλληνας υπουργός θα έθετε ζήτημα δικτύων διακινητών, ενώ θα εξέφραζε και τη δυσφορία της Αθήνας για τις προκλητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων -και δη, του ίδιου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν- οι οποίες δεν κάνουν τίποτα άλλο, παρά να «σπρώχνουν» τους μετανάστες προς τα ελληνικά παράλια και τη Δύση.

Ο κ. Κουμουτσάκος επρόκειτο να επισημάνει στον Τούρκο υφυπουργό Εσωτερικών πως οι δηλώσεις αυτές δείχνουν ότι η Τουρκία ελέγχει τις μεταναστευτικές ροές, και θα ζητήσει να σταματήσει η απειλητική ρητορική της Τουρκίας, η οποία συντείνει στην ενίσχυση του μεταναστευτικού κύματος προς τη χώρα μας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης