Κύπρος: Πάρτι-έκπληξη για τον Νίκο Αναστασιάδη

Κύπρος: Πάρτι-έκπληξη για τον Νίκο Αναστασιάδη

«Ο παππούς μου απεβίωσε στα 108, μου ευχήθηκαν να πάω τόσο. Είναι και τα γονίδια καλά» είπε με χιούμορ ο Πρόεδρος της Κύπρου

nikos-anastasiadis-genethlia
Ο Kύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης πριν λίγες μέρες γιόρτασε τα 73α γενέθλια του. Βρισκόταν στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και η γιορτή έγινε μεταξύ φίλων.

Σήμερα δέχθηκε τις ευχές του προσωπικού του Προεδρικού Μεγάρου σε ένα πάρτι έκπληξη που διοργανώθηκε και ο Πρόεδρος δέχθηκε τις ευχές και ευχαρίστησε τον κάθε έναν προσωπικά, αλλά και δημόσια στους δημοσιογράφους, όπως ευχαρίστησε και τους δεκάδες εκατοντάδες φίλους που του ευχήθηκαν να είναι πολύχρονος.

Χαριτολογώντας ανέφερε ότι «κάποιοι, γνωρίζοντας την ηλικία που απεβίωσε ο παππούς μου, στα 108, μου ευχήθηκαν να πάω τόσο. Είναι και τα γονίδια καλά. Είναι μια απειλή για τους πολιτικούς μου αντιπάλους αν δεν συμπεριφερθούν όπως τα πολιτικά θέσμια υπαγορεύουν, ενδεχομένως να αναθεωρήσω την απόφαση μου και να πάω μέχρι τα 108».

Αναμένει, πρόσθεσε στη συνέχεια, η Βουλή να εγκρίνει την πρόταση για αλλαγή του Συντάγματος, ώστε η θητείες του Προέδρου της Δημοκρατίας να περιορίζονται στις δύο, και αυτή είναι πρόταση που υπεβλήθη το 2013.

Αναστασιάδης γενέθλια


Κυπριακό: Οι όροι αναφοράς έχουν συμφωνηθεί από τις 9 Αυγούστου

Οι όροι αναφοράς για την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό έχουν συμφωνηθεί ήδη από τις 9 Αυγούστου δήλωσε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, αναφέροντας ότι προσπαθεί να κρατήσει ένα κλίμα καλής και φιλικής σχέσης με τον Μουσταφά Ακιντζί και πως στον ΓΓ του ΟΗΕ μετέφερε την αποφασιστικότητά του για λύση λειτουργική και βιώσιμη, χωρίς εξαρτήσεις και κηδεμόνες.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη και το ότι «επιδίδεται σε παιγνίδι επίρριψης ευθυνών» και τι μπορούμε να αναμένουμε στη βάση αυτού του δεδομένου. Απάντησε ότι «μέχρι σήμερα, θα έχετε παρακολουθήσει ότι ουδέποτε έχω εμπλακεί σε ένα κατηγορητήριο εναντίον του κ. Ακιντζί για σωρεία υπαναχωρήσεων που μέχρι σήμερα καταγράφονται, προσπαθώντας να κρατήσω ένα κλίμα καλής και φιλικής σχέσης».

Αυτό που θέλει να ξεκαθαρίσει είναι ένα, σημείωσε λέγοντας ότι έκανε σαφέστατη για άλλη μια φορά στον ΓΓ του ΟΗΕ, «την πρόθεση, την αποφασιστικότητα, την πολιτική βούληση, την αμετάκλητη, να εργαστώ όπως εργάστηκα και μέχρι το Κραν Μοντανά, προκειμένου να εξευρεθεί μια λύση στο Κυπριακό που να γίνεται αποδεκτή και από τις δύο κοινότητες, που να είναι πριν και πάνω από όλα λειτουργική για να μπορεί να είναι βιώσιμη, με τη δημιουργία ενός κράτους που να είναι απαλλαγμένο από εξαρτήσεις ή από κηδεμόνες».

Κλείσιμο
Ερωτηθείς για το τι θα γίνει με τους όρους αναφοράς και πότε θα έρθει η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λούτ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι οι όροι είχαν συμφωνηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη στη συνάντηση που είχαν στις 9 Αυγούστου. «Επιβεβαιώθηκαν κατά την πρώτη μέρα άφιξης της κα. Λουτ, την οποίαν είχαμε ενημερώσει για τις συγκλίσεις που είχαμε πετύχει και η οποία ετοίμασε μια σύντομη κατά τη δική μας επιθυμία δήλωση. Πέραν τούτου, αν κάποιοι υπαναχωρούν, αν κάποιοι θέλουν να τεθούν προαποφασισμένες θέσεις, λυπούμαι πάρα πολύ αλλά δεν μπορώ να συμβαδίσω».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης