Περιφέρεια Κρήτης: Σύσκεψη για το σχέδιο πολιτικής προστασίας παρουσία Χαρδαλιά και Αυγενάκη

Περιφέρεια Κρήτης: Σύσκεψη για το σχέδιο πολιτικής προστασίας παρουσία Χαρδαλιά και Αυγενάκη

«Έχουμε πολλή δουλειά για να διορθώσουμε αρρυθμίες και παθογένειες δεκαετιών που μας εχουν κοστίζει ζωές, περιουσίες και πολλά στρέμματα περιβάλλοντος» ανέφερε ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας μετά τη συνάντηση

avgenakis_xardalias
Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης, αντιπεριφερειάρχες και στελέχη της διεύθυνσης πολιτικής προστασίας, είχε σήμερα ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Μετά την συνάντηση ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε: «Είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία με τον περιφερειάρχη, τους αντιπεριφερειάρχες αλλά και τα στελέχη των διευθύνσεων της πολιτικής προστασίας. Είναι πολλά τα ζητήματα που σχετίζονται με την πολιτική προστασία. Πολύ νωρίς ανοίγουμε το κομμάτι της πρόληψης και της ετοιμότητας. Ήδη θα επικαιροποιήσουμε το σχέδιο μας, που αφορά στην επιχειρησιακή μας ετοιμότητα και στην αντιμετώπιση, αλλά και τα ζητήματα της αποκατάστασης Έχουμε μια νέα δομή που πρέπει να λειτουργήσει σε συνεργασία με τις Περιφέρειες, που μαζί με τους ΟΤΑ, είναι τα «γρανάζια» στο μηχανισμό, που από κοινού όλοι δουλεύουμε σκληρά. Το σίγουρο είναι ότι έχουμε πολλή δουλειά για να διορθώσουμε αρρυθμίες και παθογένειες δεκαετιών που μας εχουν κοστίζει ζωές, περιουσίες και πολλά στρέμματα περιβάλλοντος».


Ο περιφερειάρχης κ. Αρναουτάκης σημείωσε: «Ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση. Σχεδιάσαμε τα επόμενα βήματα συνεργασίας για την πρόληψη. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Η κλιματική αλλαγή έχει έρθει και με τη συνεργασία όλων θα μπορέσουμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Ο κ. Αυγενάκης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση εξήγησε: «Συζητήσαμε για ένα θέμα που δεν είναι ευχάριστο αλλά άκρως απαραίτητο. Την προετοιμασία του νησιού μας στα ακραία καιρικά φαινόμενα και ακραίες συνθήκες, που τοτε συζητάμε πόσο έτοιμο είναι το κράτος και πόσο έχει προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει τέτοια φαινόμενα. Το κλίμα εμφανίζεται πιο επιθετικό και μας αιφνιδιάζει. Δεν θελουμε να σταθούμε στο τι θα μπορούσαμε να λέμε ότι έχουμε ή είχαμε κάνει, αν συμβεί κάτι κακό, αλλά να κάνουμε πράξη την πρόληψη. Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε η σημερινή χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση παρουσία του κ. Χαρδαλιά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης