Κεραμέως: Καταργείται η αναγραφή του θρησκεύματος στους τίτλους σπουδών

ypoipaid

Σε συμμόρφωση με την Απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Τροποποίηση των κείμενων ρυθμίσεων προκειμένου να μην αναγράφεται πλέον το θρήσκευμα και η ιθαγένεια στα στοιχεία που τηρούνται στο σχολείο και στους τίτλους και πιστοποιητικά σπουδών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και στο πληροφοριακό σύστημα «myschool» προωθεί το υπουργείο Παιδείας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των μαθητών, σύμφωνα με το εθνικό και ενωσιακό δίκαιο.

Συγκεκριμένα, σε συμμόρφωση με την υπ’ αριθ. 28/2019 Απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ), το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει δρομολογήσει την τροποποίηση των κείμενων ρυθμίσεων προκειμένου να μην αναγράφεται πλέον το θρήσκευμα και η ιθαγένεια στα στοιχεία που τηρούνται στο σχολείο και στους τίτλους και πιστοποιητικά σπουδών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και στο πληροφοριακό σύστημα «myschool». Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, δήλωσε σχετικά: «Στόχος μας στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι να καλλιεργούμε διαρκώς ένα σχολικό περιβάλλον γνώσης, ελεύθερο, δημιουργικό, χωρίς αποκλεισμούς.

Καταπολεμώντας κάθε είδους διάκριση, σεβόμενοι τις θρησκευτικές πεποιθήσεις. Παράλληλα μεριμνούμε για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των μαθητών, σύμφωνα με το εθνικό και ενωσιακό δίκαιο. Εν προκειμένω, κρίθηκε ότι η αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας στους τίτλους και στα πιστοποιητικά σπουδών δεν είναι αναγκαία και πρόσφορη για την εξυπηρέτηση του σκοπού τους, ο οποίος συνίσταται αποκλειστικά στην παρακολούθηση της φοίτησης και στη βεβαίωση των επιδόσεων και της επιτυχούς περάτωσης των σπουδών του μαθητή.

Στο πλαίσιο αυτό, προχωράμε άμεσα στις αναγκαίες τροποποιήσεις των σχετικών ρυθμίσεων,ώστε η συλλογή και επεξεργασία τέτοιων προσωπικών δεδομένων, σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, να είναι απολύτως συμβατή με τις απαιτήσεις του εθνικού και ενωσιακού δικαίου».

ΣΧΟΛΙΑ (124)

Μαριος

Την επόμενη φορά περιμένει ο Βελόπουλος. Θα ξαναρθει η ωρα της καλπης. Χθες Τσίπρας σήμερα εσείς αύριο Βελόπουλος. Μη νομίζετε ότι θα κάτσετε 20 χρόνια. Συνεχίστε έτσι .... και θα φάτε καλά.

DDAkis

Επιτέλους γίνεται το αυτονόητο, αυτό που ισχύει σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο ! Ότι ΔΕΝ έκανε ο "Προοδευτικός" και "Αριστερός" ΣΥΡΙΖΑ μέσα στα 4,5 χρόνια που (δυστυχώς) κυβερνούσε την χώρα το έκανε μέσα σε 2,5 μήνες η "Συντηρητική" Δεξιά. Μάλλον δεν είχαν χρόνο στο ΣΥΡΙΖΑ γιατί είτε έσχιζαν Μνημόνια είτε έδιναν άδειες εξόδου από τις φυλακές σε δολοφόνους είτε άλλαζαν τον Ποινικό Κώδικα για να μη μπαίνουν φυλακή οι αναρχομπαχαλάκηδες .

Xr

Το ζήτημα οργανώθηκε και μεθοδεύτηκε από το Ιερατείο της δογματικής "Ένωσης Αθέων" που λειτουργεί χειρότερα κι από ισλαμιστική σέκτα. Έχουμε και τα παπαδαριά των αθέων τώρα, στο τσίρκο, όπου συνεργάζονται άψογα Νεοδημοκράτες και Συριζαίοι........

Αριστεροδεξιά

Κατά τα άλλα η ΝΔ είναι... δεξιά. Εντολές εκτελούν όλοι. Ισλάμ κ μόνο.

Τραιανος

Καλα τα λεει η αρχη και καλα εκανε η Κεραμεως. Προς Ορθοδοξια, λοιπα Χριστιανικα δογματα και οι αλλες θρησκείες και τα ιερατεια τους. Παρακαλω σταματειστε να κανετε κακο στους εαυτους σας και στους αλλους ανθρώπους. Τα πιστευω, τα κυρηγματα (δηλ. παραμυθια) και οι πραξεις σας ειναι βλαβερες για την ανθρωποτητα. Αφειστε την επιστημη και τον ορθολογισμο να οδηγουν τον ανθρωπο στο μελλον του. Κανετε επιτελους κατι καλο. Αυτοεξαφανειστειτε !!! Και τα δογματα και οι κρετινοι οπαδοι σας που αραδιαζουν απίστευτες χαζομάρες. Μπραβο στην υπουργο

Ο.Ε

Μια χαρά ακολουθούν και ετούτοι τις οδηγίες-εντολές των Βρυξελλών, που με τη σειρά τους ελέγχονται και κατευθύνονται κι αυτοί από αόρατες, για πολλούς από εμάς-ορατές για τους μυημένους, δυνάμεις τού σκότους και τής συμφοράς. Η απόφαση έχει παρθεί προ πολλού και όποιος παρεκκλίνει, άτομο-ομάδα-κράτος, αμέσως χαρακτηρίζεται ρατσιστικό και φασιστικό και ευλόγως απομονώνεται με όλες τις αρνητικές συνέπειες που ακολουθούν. Εμείς, βέβαια, είμαστε τα πιο φρόνημα και υπάκουα παιδάκια τής Ενωμένης Ευρώπης. - Τέτοια να την κάνει ο Θεός, που όμως, φαίνεται, να 'ναι κι αυτός μέσα στο κόλπο. Δεν υπάρχει πλοίο, δεν υπάρχει οδός για όλους κείνους που επιθυμούν την ανεξαρτησία τους και τη λευτεριά τους, την εθνική τους Ταυτότητα, από το Διευθυντήριο των Βρυξελλών...

Αγύριγο μπουκάλι

Επιτέλους! Αν και αριστερός (δηλαδή προοδευτικός, μην το ξεχνάτε αυτό!) συμφωνώ με τους γαλάζιους συντρόφους. Σειρά τώρα έχει και ο εθνικός μας ύμνος και η γλώσσα μας. Δεν μπορούν οι ομάδες μας όπου σταθούν και όπου βρεθούν να είναι αναγκασμένες να ακούνε ένα τσάμικο κάποιου Μάντζαρου σε στίχους ενός ψαριού, ούτε να έχουμε σαν επίσημη γλώσσα ακόμη τα Ελληνικά όταν οι μετανάστες μας μιλάνε Ουρντού, Παστούν, Φαρσί, Αραβικά και Σουαχίλι! Αμάν πια με τον __φασισμό και τον ρατσισμό σας, αμάν!

ΤΟ ΛΕΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ:

Μπουκάλι!!! Ο φελλός σου λείπει!!!

@Αγύριγο....20:02

Αγύριγε ειρωνεύεσαι φυσικά!!!!!

!

Να ξέρατε πόσοι μουσουλμάνοι έγιναν ιατροί με χαμηλότερη βαθμολογία στις Πανελλήνιες από τους Χριστιανούς. Στα νοσοκομεία της Θράκης οι περισσότεροι είναι μουσουλμάνοι, ρωσοπόντιοι, απόφοιτοι βουλγαρίας και λοιποί απ τον καύκασο.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑΣ

Παρολο που ειμαι φανατικος αντιδεξιος......μπραβο στον Κουλη!

Τρολ

Επιτέλους, ένας πρωθυπουργός που δεν διαλύει ότι σωστά έφερε ο προηγούμενος...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης