Χατζηδάκης: Φοβάμαι για μπλακ άουτ στη ΔΕΗ

Χατζηδάκης: Φοβάμαι για μπλακ άουτ στη ΔΕΗ

Έάν είχαμε κλείσει τα εργοστάσια λιγνίτη και συνεχίζαμε να πληρώνουμε τους εργαζόμενους, θα μας κόστιζαν λιγότερο, αποκάυψε ο υπουργός - Θα κυνηγήσουμε τους 60.000 καταναλωτές υψηλού εισοδήματος που χρωστούν 800 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ και δεν πληρώνουν, υποσχέθηκε

xatzidakis-pic-ena
Φοβάμαι ακόμα και για μπλακ άουτ στη ΔΕΗ και γι' αυτό δεν κοιμάμαι τα βράδια, αποκάλυψε το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στα προβλήματα της ΔΕΗ, αναφέροντας πως στόχος της κυβέρνησης και της νέας ηγεσίας της Επιχείρησης που θα ανακοινωθεί σύντομα, θα είναι οι 60.000 καταναλωτές υψηλού εισοδήματος που χρωστούν 800 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ και δεν πληρώνουν.

«Υπάρχει η θεωρία σε πολλά μέσα ενημέρωσης ότι οι φτωχοί χρωστούν στη ΔΕΗ, προφανώς και πολλοί φτωχοί χρωστούν στη ΔΕΗ, αλλά η κατεύθυνσή μας είναι να μην υπάρχει πίεση σε αυτούς, αλλά θα υπάρχει πίεση σε αυτούς που παριστάνουν τους φτωχούς αλλά δεν είναι», είπε και με αφορμή την υπόθεση του ιδιοκτήτη βίλας 1000 τετραγωνικών μέτρων στην Κηφισιά που είχε ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο και χρωστάει στη ΔΕΗ 1.400 ευρώ, πρόσθεσε: «Εδώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση και θα είμαστε αμείληκτοι.
Προφανώς έχουμε κι άλλες τέτοιες περιπτώσεις».

«Τα μισά λεφτά που οφείλονται στη ΔΕΗ τα χρωστούν 60.000 άνθρωποι υψηλού εισοδήματος, 800 εκατ. ευρώ περίπου», επισήμανε ο υπουργός και υποσχέθηκε πως «θα αποκαλυφθούν όλα και θα μπει μια τάξη», καθώς «έχει διαμορφωθεί μια κουλτούρα μη πληρωμών. Έχουν κρυφτεί στους πραγματικούς φτωχούς και άνθρωποι που μπορούν να πληρώνουν».

Χατζηδάκης: Φοβάμαι για μπλακ άουτ στη ΔΕΗ
Κλείσιμο

Τα τιμολόγια της ΔΕΗ θα αναπροσαρμοστούν αλλά ο καταναλωτής δεν θα πληρώνει περισσότερα

Προφανώς υπάρχει ανάγκη ταμειακής ένεσης στη ΔΕΗ και με αναπροσαρμογή των τιμολογίων, όμως αυτή θα αντισταθμιστεί με δύο παρεμβάσεις, την μείωση του ΦΠΑ και την μείωση του ΕΤΜΕΑΡ, όπου υπάρχει πλεόνασμα και έτσι ο καταναλωτής δεν θα πληρώνει περισσότερα, είπε ο κύριος Χατζηδάκης.


Εάν είχαμε κλείσει τα εργοστάσια λιγνίτη και συνεχίζαμε να πληρώνουμε τους εργαζόμενους, θα μας κόστιζαν λιγότερο!

Αναφερόμενος στα εργοστάσια λιγνίτη, ο υπουργός Ενέργειας αποκάλυψε ότι εάν το ελληνικό κράτος είχε αποφασίσει να κλείσει τα εργοστάσια αυτά και να συνεχίσει να πληρώνει τους εργαζόμενους, τότε θα του κόστιζαν λιγότερο!

Δεν είναι μόνο ότι απαξιώνονται τα εργοστάσια, αλλά βάσει της πολιτικής εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα πληρώνουν ένα σωρό λεφτά, είπε και πρόσθεσε πως η χώρα πρέπει να πάει σε σταδιακή απολιγνιτοποίηση με δίκαια μετάβαση, αλλά δεν είναι καθόλου λογικό να λειτουργείς εργοστάσιο που αν το είχες κλείσει και πλήρωνες τους εργαζόμενους, θα σου στοίχιζε λιγότερο!

Η πολιτική που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση στη ΔΕΗ είναι πέρα από κάθε λογική, είπε ο υπουργός και αποκάλυψε ακόμα ότι αν και υπήρχε σχέδιο επί Σαμαρά να ιδιωτικοποιηθεί το 1/3 της επιχείρησης, το εγκατέλειψαν και στην θέση του κάνανε δωρεάν ιδιωτικοποίηση, καθώς αποφάσισαν να πάει η ΔΕΗ από το 90% στο 50% της αγοράς χωρίς αντάλλαγμα.

Περίμενα και μια κουβέντα από την ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ γιατί καταργούμε τους διαγωνισμούς που ωφελούν τους ανταγωνιστές της ΔΕΗ, όπως ζητούσαν, είπε.

Δεν είναι μονοπώλειο η ανθρωπιά σε αυτόν τον τόπο, τόνισε ο υπουργός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης