ΕΝΦΙΑ: Μείωση 22% από τον Αύγουστο εξήγγειλε ο Μητσοτάκης

mitsotakis_enfia_art

Έκπληξη από τον πρωθυπουργό στη Βουλή - Οι μικρές ιδιοκτησίες θα δουν μειώσεις 30% - Διευρύνονται άμεσα τα κριτήρια για τις 120 δόσεις- Στα 20 από 30 ευρώ η μηνιαία δόση, στο 3% από 5% το επιτόκιο 

Νωρίτερα κατά ένα χρόνο έρχεται η εφαρμογή μιας βασικής προκλογικής δέσμευσης της ΝΔ, που αφορά στη μείωση  του ΕΝΦΙΑ. Κατά την εκφώνηση των προγραμματικών δηλώσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης  ανακοίνωσε  τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22% μεσοσταθμικά από φέτος τον Αύγουστο. Αυτό σημαίνει ότι αντί για το 2020, η μείωση στον ΕΝΦΙΑ, θα φανεί ήδη σε λίγες εβδομάδες στα εκκαθαριστικά 6,4 εκατομμυρίων ιδιοκτητών ακινήτων.


Συγκεκριμένα στα εκκαθαριστικά που θα σταλούν τον Αύγουστο:

-Για τις μικρές ιδιοκτησίες η μείωση θα είναι 30%

-Κατά 20% μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ σε όλη τη μεσαία τάξη της χώρας.

- Και για τη μεγάλη ακίνητη περιουσία (με αξία άνω του 1 εκ) η μείωση θα είναι 10%.

Δείτε βίντεο με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, που έδωσε στη δημοσιότητα ΝΔ:

Βίντεο με τις ανακοινώσεις για την μείωση του ΕΝΦΙΑ


Βελτίωση και στη ρύθμιση των 120 δόσεων

Με το ίδιο νομοσχέδιο βελτιώνεται και η ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές στο Δημόσιο.  Βασικός στόχος είναι να μπουν στη ρύθμιση περισσότεροι και να παραμένουν σε αυτήν. Και αυτό θα γίνει με μικρότερη ελάχιστη μηνιαία δόση, ευνοϊκότερα κριτήρια υπαγωγής και κίνητρα παραμονής στη ρύθμιση. Συγκεκριμένα:

- Η ελάχιστη μηνιαία καταβολή μειώνεται από τα 30 στα 20 ευρώ.

- Το επιτόκιο για νοικοκυριά και επιχειρήσεις μειώνεται από 5 σε 3%.

- Ανοίγει η ρύθμιση για όλες τις επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα με βασική οφειλή μέχρι 1 εκ. ευρώ.

- Αναστέλλονται οι κατασχέσεις και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για όσους εντάσσονται και παραμένουν στη ρύθμιση.

- Θεσπίζεται νέα πάγια ρύθμιση από 12 έως 24 δόσεις, για όσους έχουν δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των οφειλών τους στο δημόσιο.


Οι δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το 2020:

● Μειώνεται ο φόρος στις επιχειρήσεις στο 20% σε δύο φάσεις: τον Σεπτέμβριο θα ψηφισθεί η μείωση από το 28 στο 24% για τα εισοδήματα του 2019 και για τα μερίσματα από 10% στο 5%.

● Αναστέλλεται ο ΦΠΑ στην οικοδομή και ο φόρος υπεραξίας σε αγορές και πωλήσεις. Καθιερώνεται έκπτωση φόρου 40% στις δαπάνες για την ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των κτιρίων.

● Ο πρώτος φορολογικός συντελεστής για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ πέφτει από το 22% στο 9%, ενώ μειώνεται και ο ανώτατος.

● Καταργούνται σταδιακά η Εισφορά Αλληλεγγύης και το Τέλος Επιτηδεύματος.

● Σταδιακά μειώνονται και οι ασφαλιστικές εισφορές από 20% στο 15%, κι ο ΦΠΑ περιορίζεται από το 13% στο 11% και από το 24% στο 22%. 

Θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, στον προϋπολογισμό για το 2020 δεν θα διαταραχθεί η δημοσιονομική ισορροπία ούτε θα αμφισβητηθούν οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων της προηγούμενης κυβέρνησης. Επιτυγχάνοντας, ωστόσο, τους στόχους θα δοθεί η δυνατότητα η κυβέρνηση να διεκδικήσει μέσα στην επόμενη χρονιά την μείωση των πλεονασμάτων.

Ο δεσμεύσεις για την καθημερινότητα των πολιτών:

- Υγεία: Αμεσες 2.000 προσλήψεις στα νοσοκομεία κυρίως νοσηλευτών. Εφαρμόζεται αμέσως ο αντικαπνιστικός νόμος. Τα φάρμακα των βαρέως πασχόντων θα διανέμονται κατ’ οίκον ή από φαρμακείο της επιλογής τους. Άμεση καταβολή συντάξεων χηρείας.

- Παιδεία: συνδέεται με την οικονομία, για να μην παράγει άνεργους πτυχιούχους. Άμεση πρόσληψη 4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή. Εντός διετίας αντιμετωπίζεται οριστικά το ζήτημα των αναπληρωτών. Το άσυλο της ανομίας και της παραβατικότητας καταργείται άμεσα. Ξεκινά η πολιτική ενίσχυσης της επαγγελματικής εκπαίδευσης, της χρήσης της τεχνολογίας και της ανάπτυξης πειραματικών σχολείων. Το πρώτο ιδρύεται στο Περιστέρι.

- Ασφάλεια: Επανεξετάζονται οι προβληματικές διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, ώστε να τροποποιηθούν άμεσα. Αποτρέπεται η αποφυλάκιση δολοφόνων ισοβιτών και τρομοκρατών. Ιδρύονται φυλακές Υψίστης Ασφαλείας τύπου Γ. Προσλαμβάνονται άμεσα 1.500 αστυνομικοί. Εντός εξαμήνου αντικαθίσταται ο εξοπλισμός και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα του προσωπικού της ΕΛΑΣ. Και μέσα στο 2020 εξασφαλίζονται νέα περιπολικά και μηχανές. Η διαδικασία παροχής ασύλου ολοκληρώνεται με μεγάλη ταχύτητα, με σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δίνεται μεγάλη βαρύτητα στην Πολιτική Προστασία.

- Τέλος στη γραφειοκρατία: Κάθε γέννηση θα δηλώνεται μόνο μία φορά και κάθε παιδί θα εγγράφεται μόνο την πρώτη φορά στην εκπαίδευση. Καθιερώνεται νέα ψηφιακή ταυτότητα. Με αυτήν, κάθε πολίτης θα ενημερώνεται ηλεκτρονικά για την ασφαλιστική του κατάσταση και θα μαθαίνει ό,τι θέλει από το Δημόσιο, θα εισάγεται αν χρειαστεί στο νοσοκομείο. Οι υπεύθυνες δηλώσεις και οι υπογραφές, μετατρέπονται σε ηλεκτρονικές και η επικοινωνία με το Δημόσιο θα γίνεται μόνον μία φορά. Μετά, θα είναι χρέος των υπηρεσιών να ενημερώνονται εσωτερικά χωρίς να ενοχλούν τον πολίτη.


Οι δεσμεύσεις για ανάπτυξη, επενδύσεις, ιδιωτικοποιήσεις - η άμεση παρέμβαση στην ΔΕΗ:

- Η κυβέρνηση θα κάνει ότι χρειάζεται για να σώσει τη ΔΕΗ, χωρίς νέες επιβαρύνσεις για τους καταναλωτές. Όπου απαιτείται θα ιδιωτικοποιηθούν δίκτυα και θα εντοπιστούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές που θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου. Αφού εξυγιανθεί η επιχείρηση θα αναζητηθεί στρατηγικός επενδυτής.

- Πωλείται το 30% του Αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος και ιδιωτικοποιούνται τα Ελληνικά Πετρέλαια.

- Αξιοποιείται η περιουσία του Δημοσίου, ενώ για τις ιδιωτικές επενδύσεις, τα γραφειοκρατικά εμπόδια που τις καθηλώνουν θα σαρωθούν. Η επένδυση στο Ελληνικό θα ξεκινήσει άμεσα και θα γίνει το σύμβολο της νέας Ελλάδας.

Οι αλλαγές στο κράτος:

- Το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάζει τακτικά. Θα διαμορφώνει ένα επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο υλοποιούν τα αρμόδια υπουργεία.

- Το σχέδιο αυτό παρακολουθεί η Προεδρία της Κυβέρνησης, μέσω ενός του ηλεκτρονικού συστήματος ΜΑΖΙ, ώστε να καταπολεμώνται συναρμοδιότητες και καθυστερήσεις.

- Αντιμετωπίζεται η κακονομία και η πολυνομία με ένα ευρύ πλέγμα κανόνων καλής νομοθέτησης. Υλοποιείται άμεσα ένα γενναίο πρόγραμμα απλοποίησης και κωδικοποίησης της υφιστάμενης νομοθεσίας.

- Η νέα κυβέρνηση θα δώσει αρμοδιότητες στη Διοίκηση, καθιερώνοντας θέση Υπηρεσιακού Γενικού Γραμματέα σε κάθε υπουργείο. Θα επιλέγεται με διαδικασίες ΑΣΕΠ, και θα επιβλέπει τις δαπάνες και το προσωπικό του υπουργείου.
- Αποκομματικοποιείται το κράτος, επιστρέφοντας το δικαίωμα υπογραφής εκεί που ανήκει. Δηλαδή στους Γενικούς Διευθυντέ και τους άξιους δημοσίους υπαλλήλους.

 “Δεν θα μετρηθούμε με τους αντιπάλους μας, αλλά με τα προβλήματα της κοινωνίας"

Συνοψίζοντας το πολιτικό του πρόταγμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε με αμεσότητα στο σώμα της βουλής και τόνισε. “Στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα, πραγματικά δεν ξέρω τι ιδεολογικό πρόσημο θα έβαζε κανείς. Εγώ θα την αποκαλούσα πολιτική του μέτρου, της λογικής και του αποτελέσματος. Γι’ αυτό και, στο εξής, ο κυβερνητικός λόγος θα είναι λιτός και αληθινός. Θα αποφεύγει τα πολλά επίθετα, επιμένοντας στα ουσιαστικά. Και από τον μέλλοντα χρόνο, θα προτιμά τον ενεστώτα. Τον ενεστώτα της δράσης και του αποτελέσματος.  «Δεν θα μετρηθούμε με τους αντιπάλους μας, αλλά με τα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες της κοινωνίας. Άλλωστε ο ελληνικός λαός αποφάσισε στις εκλογές» θα τονίσει απευθύνοντας ένα ενωτικό κάλεσμα σε όλους τους πολίτες, ακόμη και όσους είναι ακόμη επιφυλακτικοί απέναντι στη νέα κυβέρνηση, «γιατί η πρόοδος της χώρας είναι υπόθεση εθνική».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στη Βουλή
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (344)

επαμιτης

το κκε ειναι ξεπερασμενο και συστημικο. εμεις θα φερουμε το νεο κομμουνισμο, εμεις θα φερουμε τη νεα αριστερα στην ελλαδα.

Τι "κατάφερε" ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ Τσίπρας 4,5 χρόνια;;;

Αύξησε τον ΦΠΑ απο 23% στο 24%/, αύξησε τον ΦΠΑ στην εστίαση από το 13%, στο 24% /αύξησε τον ΦΠΑ στα νησιά του αιγαίου απο 16% στο 24%/αύξησε τον ΕΝΦΙΑ ενώ υποσχόταν την κατάργηση του /αύξησε τις ασφαλιστικές εισφορές = απώλεια εισοδήματος/αύξησε τα τέλη κυκλοφορίας/ αύξησε το πετρέλαιο θέρμανσης/κίνησης, βενζίνη, υγραέριο, φυσικό αέριο και την κηροζίνη,/αύξησε την ειδική εισφορά αλληλεγγύης/έκοψε το ΕΚΑΣ = 230€ λιγότερη σύνταξη για τους χαμηλοσυνταξιούχους κάθε μήνα /έβαλε 2% φόρο στην κύρια σύνταξη υπέρ υγείας και 6% στις επικουρικές = μείωση συντάξεων, ενώ υποσχόταν ΔΩΡΕΑΝ υγεία/ κούρεψε κατά 35% τις συντάξεις στους νέους συνταξιούχους και το επίδομα συζύγου (το 10%)/ περιεκοψε τις επικουρικές συντάξεις/ περιέκοψε τις συντάξεις χηρείας/ μείωσε το μέρισμα κατά 50% / μείωσε το επίδομα θέρμανσης από 140.000.000€ στο 65.000.000€ /αύξησε την προκαταβολή φόρου από το 50% στο 100%/έφερε τα καπιταλ κοντρολ/ επέβαλε Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στον καφέ, στα ηλεκτρονικά τσιγάρα/αύξησε τον ΕΦΚ στην μπύρα, στα τσιγάρα και τον καπνό/έβαλε φόρο διανυχτέρευσεις σε ξενοδοχεία, καθώς και σε ενοικιαζόμενα δωμάτια /επέβαλε 5% φόρο στο ιντερνετ και 10% στην συνδ. Τηλεοραση/ άνοιξε τις φυλακές (νομος Παρασκευόπουλου) και αύξησε την εγκληματικότητα/ εκχώρησε όλη τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια σε οργανισμό ο οποίος ελέγχεται από τους ξένους (υπερταμείο)/ ανάγκασε τους καρκινοπαθείς να διακόψουν τη θεραπεία τους λόγω έλλειψης των φαρμάκων στα νοσοκομεία/ άφησε τα νοσοκομεία χωρίς πρώτες ύλες και με τον Πολακη να λέει πως κοιμάται ήσυχος τα βράδια/ μείωσε την παροχή για τα άτομα με ειδικές ανάγκες από τα 130 εκατ. στα 60 εκατ. με αποτέλεσμα την εξουθενωτική επιβάρυνση των οικογενειών αυτών/ φορολόγησε αδρά, τα εταιρικά αυτοκίνητα εις βάρος των ιδιωτικών υπαλλήλων και όχι εις βάρος των εργοδοτών/ πλειστηριασε πρώτες κατοικίες για μικροχρέη ενώ υποσχόταν «Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη»/ συνέλαβε προληπτικά πολίτες που δεν ειχαν κάνει τίποτα, για την αποφυγή πιθανών διαμαρτυριών/ αναγνώρισε τους Σκοπιανούς ως Μακεδόνες, δίνοντας τους Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα/εχασε 39 δισεκ. ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας λόγω διαπραγμάτευσης Βαρουφάκη/ ζημίωσε με τουλαχιστον 100 δις τους Ελληνες που κόστισαν συνολικά όλες οι χαμένες ημέρες της σκανδαοολώδους διαπραγμάτευσης Βαρουφάκη κλπ/ Και τέλος, παρ όλη την βαριά υπερφορολόγηση "κατάφερε" και αύξησε το δημόσιο χρέος της χώρας από τα 310 δις το 2015, στα 360 δις το 2019!/50 ολόκληρα δισεκατομμύρια€!!!!!

!!!!!!!!!!

Μόνο αυτά έκανε νομίζεις, πόσα έχεις ξεχάσει, αλλά δεν χωρούν και να τα γράψει κανείς στο κείμενο!!! Τις αποδείξεις των γιατρών που κατήργησε, που χρησίμευαν για φοροαπαλλαγή, γιατί δεν τις λές, το κυριότερο για τους ηλικιωμένους!!!!

ΠΑΡΤΕ ΤΑ @@ ΜΟΥ ΤΩΡΑ, ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ!

ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΦΑΕΙ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΠΑΛΙΟΤΣΙΠΡΑΣ. ΔΕ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΟΥΜΕ! ΠΑΡΤΕ ΤΑ @@ ΜΟΥ ΤΩΡΑ, ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ!

@ΠΑΡΤΕ ΤΑ @@ ΜΟΥ ΤΩΡΑ, ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ!

Μόνο να ανασάνουμε; Μας τα πήρε όλα. Εκεί που δεν χρωστούσαμε βρεθήκαμε να χρωστάμε. Ουστ παλιοτόμαρο τσιπρα και η συνομοταξία σου.

Γιαννης

Κ.Μητσοτάκη μας εκπλήσεις ευχάριστα.Επιτέλους κάποιος πού λέει αλήθειες,και τα λόγια γίνονται πράξεις.Πρόχώρισε έτσι και να είσαι βέβαιος ο λαός θα σε ανταμείψει. θα είμαστε μαζί σου.

Ευτυχώς η κυβέρνηση ΝΔ θα καταρρεύσει

και ελπίζω σύντομα πριν προλάβει να (ξε)πουλήσει (οτι έχει απομείνει απο) τη ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Οι πολίτες καταλαβαίνουν οτι η ΝΔ και η κυβέρνησή της είναι κόμμα και κυβέρνηση ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΥΣΙΑΣ. Απόδειξη για αυτό και η ΝΔ έλαβε 2,250,000 ψήφους, δηλαδή όσες ψήφους έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και ούτε λίγο παραπάνω (ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ). Ο Γ. Παπανδρέου είχε λάβει 3,000,000 (με ίδιο αριθμό εγγεγραμμένων ψηφοφόρων). Επιπλέον, η ΝΔ έχει ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΑΠΗΧΗΣΗ στους νεοτερους ψηφοφόρους, άρα η εκλογική της επιρροή όλο και θα μειώνεται. Συνεπώς, πολύ μεγάλο περιθώριο για σύντομη ήττα της ΝΔ.

Μ.Γ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΤΙΣ ΕΛΙΤ

ΠΩΩΩΩ ΠΩΩΩΩ ΡΕ ΦΙΛΕ. ΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ. ΤΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ. ΕΙΣΑΙ ΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΟ ΕΤΣΙ? ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ Η ΝΔ.. ΞΕΡΕΙΣ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΙΝΟΚΙΟ. ΜΟΝΟ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΨΕΤΕ ΤΟ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑΙ.

ΚΑΝΕ ΟΝΕΙΡΑ

IQ ΡΑΔΙΚΙΟΥ. ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΗΜΕΝΟ

Θα χάσετε τον ύπνο σας ......

Ψευτρόνια , Ξυριζάπλυτα και Ψυριζοτρόλια, ο Κυριάκος θα σας πάει ...σπρώχνοντας για 20 χρόνια !

Γιαννης

Κυριακο εμεις που δεν έχουμε σπίτια και πληρώνουμε τα κερατιάτικα μας φορο εισοδήματος θα δούμε καμία μείωση για να πληρώνουμε το ενοίκιο και τους λογαριασμούς μας η μόνο αυτοί που έχουν ακίνητοι περιουσία στην Γλυφάδα ( δουλεύουν πολυ) θα επωφεληθούν ?

Ανδρέας

Μπράβο! Εύχομαι να ήρθε και η ώρα του μέρμηγκα..

τσιπραιοι σας γλενταω

οι ευρωπαιοι σας εγκατελειψαν,αφου σας εστυψαν σαν λεμονι την λεμονοκουπα την πετουν,εσεις ειστε η λεμονοκουπα,ετσι γινεται ,κανατε τη βραμικη δουλεια,πουλησατε ιδιωτικοποιησατε τα παντα,τα ετοιμασατε τα βρηκε ετοιμα ο κουλης και η αναπτυξη σε ενα χρονο θα περασει 4% ,μετα αντε να τον πιασετε τον κουλη,ο κουλης στα ουρανια και εσεις στα ειδικα δικαστηρια,στις αγροτικες φυλακες,

Κούλης

Δυτική Αθήνα είναι και ο Πειραιάς και ο Κορυδαλλός !..... Μη μου το χαλάτε ........

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης