Μεταναστευτικό: Θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι, το μήνυμα της κυβέρνησης

Μεταναστευτικό: Θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι, το μήνυμα της κυβέρνησης

Υπάρχουν αυξημένες ροές το τελευταίο διάστημα παραδέχθηκε ο Αβραμόπουλος - Για «πολύ σοβαρό πρόβλημα» που αποτελεί «πρόκληση για την Ελλάδα και την Ευρώπη» έκανε λόγο ο Γιώργος Κουμουτσάκος

xryso-avra_main01
Τη διαβεβαίωση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι η Ελλάδα θα είναι καλύτερα προετοιμασμένη στο ενδεχόμενο αύξησης των ροών έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον επίτροπο αρμόδιο για το Μεταναστευικό Δημήτρη Αβραμόπουλο.

«Το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται ροές» είπε ο κ. Αβραμόπουλος για να προσθέσει ότι «ο πρωθυπουργός με διαβεβαίωσε ότι σε συνεργασία με την ΕΕ θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι».

Στις δηλώσεις του κ. Αβραμόπουλος είπε για την Ελλάδα ότι «είναι σημαντικός παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή» για να προσθέσει ότι της αναλογεί και ευθύνη του ελέγχου των συνόρων.

«Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της, πέρασε δύσκολα πριν από πέντε χρόνια αλλά δεν είμαστε εκεί» πρόσθεσε ακόμα ο Έλλληνας επίτροπος στην ΕΕ.

Ο κ. Αβραμόπουλος ρωτήθηκε και για τον μειωμένο αριθμό επιστροφών μεταναστών από την Ελλάδα στις χώρες καταγωγής του και αρκέστηκε να απαντήσει ότι «η συνεργασία με την Τουρκία αποτελεί μέρος της δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας και θέλω να πιστεύω ότι με την θετική προδιάθεση και συνεραγσία αυτό θα φέρει θετικά αποτελέσματα».

Κατά πληροφορίες στη σύσκεψη αποφασίστηκε η λήψη μιας δέσμης τεσσάρων μέτρων που αναμένεται να ανακοινωθούν τα επόμενα λεπτά.

Κλείσιμο
Νωρίτερα προσερχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για το Μεταναστευτικό, Γιώργος Κουμουτσάκος, χαρακτήρισε το ζήτημα «πολύ σοβαρό» και «πρόκληση για την Ελλάδα και την Ευρώπη ολόκληρη».

«Σήμερα καταγράφουμε αιτήματα για ουσιαστική στήριξη από την Ευρώπη» πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος υπογραμμίζοντας ότι επί τάπητος βρίσκεται το σχέδιο στρατηγικής της κυβέρνησης για το θέμα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.
Μεταναστευτικό: Θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι το μήνυμα της κυβέρνησης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης