Παυλόπουλος: Οι Έλληνες είμαστε φτιαγμένοι από την ιστορία μας, να επιτυγχάνουμε μεγάλους στόχους

w25-165828PTDLEGENDS2004

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στο ετήσιο συνέδριο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με θέμα «Το Εγώ κάτω από το Εμείς, Διδάγματα και Εμπειρίες από ένα ανεπανάληπτο επίτευγμα» για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού κυπέλλου του 2004

Το παράδειγμα που έχουν αφήσει πίσω τους οι παίκτες της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, στο ευρωπαϊκό κύπελλο του 2004, με το ανεπανάληπτο επίτευγμά τους πριν από 15 χρόνια, εξήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά τον χαιρετισμό του στο ετήσιο συνέδριο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με θέμα «Το Εγώ κάτω από το Εμείς, Διδάγματα και Εμπειρίες από ένα ανεπανάληπτο επίτευγμα».

Απευθυνόμενος στα μέλη της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου του 2004 ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι το επίτευγμά τους έχει λάβει σήμερα θρυλικές διαστάσεις, όχι μόνο για το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό αλλά και για την κοινωνία γενικότερα.

Αναλύοντας τα χαρακτηριστικά εκείνης της μεγάλης νίκης, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι αποτελεί παράδειγμα για το τι πρέπει να κάνουμε οι Έλληνες, αν θέλουμε να πετύχουμε μεγάλους στόχους και επικαλέστηκε την πίστη τους σε έναν πραγματικό ηγέτη τον Όττο Ρεχάγκελ αλλά και την συλλογική δουλειά, μέσα από την οποία μετέτρεψαν το «εγώ» σε «εμείς».

«Οι Έλληνες είμαστε φτιαγμένοι από την Ιστορία μας, από το «Εθνικό μας DNA», ας το πω έτσι, να επιτυγχάνουμε μεγάλους στόχους» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε ότι πρέπει πρώτα να τους θέτουμε και έπειτα να τους επιτυγχάνουμε. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι «πρέπει να θέτουμε στόχους ρεαλιστικούς. Δεν πρέπει να παλεύουμε ούτε με χίμαιρες, ούτε με ουτοπίες. Πρέπει να θέτουμε στόχους μεγάλους, αλλά στόχους οραματικούς, που σημαίνει ότι μπορούμε να τους επιτύχουμε».

Παράλληλα, σημείωσε, ότι πρέπει να πιστεύουμε σ'αυτόν τον μεγάλο στόχο για να μπορούμε να τον επιτύχουμε, καθώς και στην συλλογική προσπάθεια για την επίτευξή του και υπογράμμισε ότι οι μεγάλοι στόχοι επιτυγχάνονται από ισχυρές προσωπικότητες.

«Οι μεγάλοι στόχοι επιτυγχάνονται από ανθρώπους που είναι και ισχυρές προσωπικότητες. Δεν επιτυγχάνονται - πρέπει να είμαστε ειλικρινείς - με μετριότητες οι μεγάλοι στόχοι. Κι επιτέλους σ' αυτόν τον Τόπο πρέπει να μπορέσουμε να καταπολεμήσουμε αυτό που πάντοτε έχω πει ότι είναι η χειρότερη δικτατορία, την οποία έχουμε αντιμετωπίσει ως Έλληνες. Αυτό που λέγεται «η δικτατορία των μετρίων». Αυτό που μας ωθεί την Αριστεία να την υποτιμάμε, γιατί δεν μπορούμε να την φτάσουμε. Το «εγώ» μετατρέπεται σε «εμείς» όταν η ισχυρή προσωπικότητα μαθαίνει όχι να επιβάλλεται στους άλλους, αλλά να εμπνέει με το παράδειγμά της» επισήμανε.

Παρατήρησε, επίσης, ότι «Πρέπει το αίσθημα του φθόνου να το βγάλουμε από μέσα μας αν θέλουμε να πάμε μπροστά. Να μάθουμε να αναγνωρίζουμε στον καθένα αυτό που πραγματικά του ανήκει. Μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε την μετατροπή για μεγάλους στόχους του «εγώ» σε «εμείς». Όχι με την ισοπέδωση, αλλά με την έμπνευση. Αλλά κυρίως με την αναγνώριση του τι αναλογεί στον καθένα».

Αναφερόμενος στο ηγετικό πρότυπο, διευκρίνισε ότι σε κάθε μεγάλη συλλογική προσπάθεια υπάρχει ένας ηγέτης, ο οποίος και αυτός πρέπει να είναι ισχυρή προσωπικότητα, η οποία να εμπνέει και να μην επιβάλλεται.

«Η επιβολή δεν σημαίνει τίποτα. Η ισοπέδωση της προσωπικότητας των άλλων δεν οδηγεί πουθενά. Ο ηγέτης πρέπει να εμπνέει. Για να εμπνέει ο ηγέτης, ξέρετε, πρέπει ο ίδιος να δίνει το παράδειγμα. Είναι δύσκολο «άθλημα» η ηγεσία. Δεν σημαίνει ότι διοικείς τους άλλους, όταν εσύ ο ίδιος δεν έχεις μάθει πραγματικά να είσαι το υπόδειγμα αυτού που θέλεις να εμπνεύσεις σε εκείνους. Γι' αυτό είναι δύσκολο «άθλημα», σας το είπα. Προϋποθέτει στερήσεις, προϋποθέτει ένα υπόδειγμα ζωής. Και αυτό το υπόδειγμα ζωής δεν είναι εύκολο. Αλλά πρέπει να μάθουμε τι επιδιώκουμε στη ζωή μας, τι θέλουμε να προσφέρουμε. Δεν είναι εύκολο, ξέρετε, να τα έχεις όλα στη ζωή» κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΣΧΟΛΙΑ (19)

Αγύριγο κεφάλι

Οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕΝ Γουστάρουν τον παρόντα ΠτΔ, διότι ΔΕΝ καλεί στο Προεδρικό μέγαρο την ηγεσία τους και επειδή ακόμη τους περιφρονεί και ακόμη επειδή είχε υποδειχθεί γιά να ψηφισθεί ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

==> Αγυριγό κέφαλη

ΚΟΙΤΑΞΤΟ ΡΕ ΦΙΛΕ... μην παραμελείς των εαυτό σου !!! ...δηλάδη, κάπου ..έΛαιος !!!

Χαχαχα

Δεν έχω χάσει πρόεδρε ούτε μια σου δήλωση.ΟΥΤΕ μια δεν είχε αρχή και τέλος.ουτε μια δενήταν σοβαρή με ουσία.Ατελειωτες μπούρδες λόγια κενά.

5Zalis

....ας παρουμε ως παράδειγμα, για σημαντικα επιτευγματα, τα τελευταια 4,5 χρονια.... οπισθοδρόμηση της χώρας σε όλους τους τομείς... εισοδηματικη απώλεια, capital controls, καταστροφικές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις, κινδυνος εξόδου από την ευρωζώνη, φορολογικη επιβαρυνση, διωγμος της αριστείας, ενθάρρυνση κρατισμού, απώλεια του ΑΕΠ, αναπτυξιακη στασιμοτητα, περιβαλλον αποκρουστικο και απωθητικο στις επενδυσεις, ενισχυμένη εποπτεία, ελλειψη κρατικης αποτελεσματικότητας, φυγή νέων και ικανων επιστημονων στο εξωτερικο, εθνικα θεματα και αγνοηση της κοινης γνωμης, αμετροέπεια, αλαζονικη και υβριστικη συμπεριφορα, πολακης, καρανικας, ανοχη στην εγκληματικότητα, ατελέσφοροι τραμπουκοι, μπαχαλάκηδες, κουκουλοφοροι, αναρχικοι, ρουβικωνας...

Αγύριγο κεφάλι

Το ότι ο ΠτΔ ΔΕΝ Γουστάρει εσάς τους Νεοναζίδες, αυτό ΠΟΥ το βάζεις;

Ναι,

και να κυβερνιόμαστε από μεγάλους στόκους ...

Γανυμήδης

Πως να πετύχουμε μεγάλους στόχους, όταν στόχους δεν έχουμε, αυτό που δημιούργησαν οι "πρόγονοί μας", το πέτυχαν μέσω του πολιτεύματος της ΔΗΜΟ-ΚΡΑΤΙΑΣ, όπου ο ελεύθερος λόγος, γεννούσε την διαλεκτική επιστήμη: ΘΕΣΗ, ΑΝΤΙΘΕΣΗ και ΣΥΝΘΕΣΗ, με στόχο να φτιάξουν την τέλεια πολιτεία! Σήμερα δεν υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας λαού και εξουσίας, ό λαός είναι στο γύψο, οι άθλιοι τυχοδιώκτες πολιτικάντηδες προσδοκούν μόνο το ατομικό συμφέρον, ξεπουλώντας τα πάντα οδηγώντας την χώρα στην καταστροφή!

Ψεκασμενο δαμαλι.

Σε ποιους απευθύνεστε Κύριε Πρόεδρε?

Dim

Μπουρδολογιες να περνα η ωρα απο τον χειροτερο προεδρο....

ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ

είναι αυτές οι διαπιστώσεις όταν προέρχονται από το στόμα του Χρεοκοπάκη Φαυλόπουλου.

Πχ.

Χρεοκοπίες

Τελικά ποιος ειναι ο ρόλος σε ΜΕΙΖΟΝΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Κυριε Παυλόπουλε?

Γιατι δεν εγκάλεσες τους πολιτικούς αρχηγούς για συνομιλίες μια βδομαδα πριν την υπογραφη της συμφωνίας των Πρεσπών αφού ήταν ένα ΜΕΙΖΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ? Γιατι αφησες τον ηλ...ιο πρωθυπουργό να πάει να υπογράψει???Έχεις τις ευθυνες σου κι εσύ....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

21765958

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ στη συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τη στήριξη που παρείχε στην Ελλάδα σε κρίσιμες στιγμές και ιδίως για την αποτροπή των σχεδίων εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη

IMG-20191016-WA0000

Στη συζήτηση με τον Σαρλ Μισέλ κυριάρχησαν το μεταναστευτικό - προσφυγικό, οι τελευταίες εξελίξεις για το Brexit και η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στη Νοτιανατολική Μεσόγειο και στη Συρία

4861080

Καλεί αύριο σε συνάντηση την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, τους Περιφερειάρχες και τους Δημάρχους με κυρίαρχο θέμα συζήτησης την υλοποίηση των δράσεων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους ύψους 330 εκατ. ευρώ

4924456

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που τον συνεχάρη για την εκλογή του στην θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έκανε λόγο για «επάξια εκλογή η οποία συνιστά έμπρακτη αναγνώριση του υψηλού κύρους που διαθέτει» 


vroutsis2

«Τίποτα δεν καταργείται» τόνισε ο υπουργός Εργασίας – Δυνητικό εργαλείο προς χρήση η ηλεκτρονική ψηφοφορία για την απεργία - «Νομοθετείτε ως διαρρήκτης και λαθρεπιβάτης» απάντησε ο Νίκος Παππάς

2
21763880__1_

Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους ήταν παραγωγικές και θα συνεχιστουν την ερχόμενη Δευτέρα - Σκανδαλίδης: Η Βουλή πρέπει οπωσδήποτε να συμφωνήσει

3