«Όργιο» ρουσφετολογικών τοποθετήσεων σε υπηρεσίες της Βουλής

voutsis_main

Μόνο τις τελευταίες ώρες αναρτήθηκαν στην κοινοβουλευτική διαφάνεια 32 μετατάξεις υπαλλήλων από διάφορες υπηρεσίες υπουργείων και ΟΤΑ στο ασφαλές και προνομιακό μισθολογικά περιβάλλον της ΒουλήςΜε αντίστοιχη ταχύτητα προχωρούν και οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και συμβασιούχων - «Εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ για τις τροπολογίες με τα ρουσφέτια

Με καταιγιστικούς ρυθμους συνεχίζει το «όργιο» ρουσφετολογικών τοποθετήσεων σε υπηρεσίες του Κοινοβουλίου το προεδρείο της Βουλής.

Μόνο τις τελευταίες ώρες αναρτήθηκαν στην κοινοβουλευτική διαφάνεια 32 μετατάξεις υπαλλήλων από διάφορες υπηρεσίες υπουργείων και ΟΤΑ στο ασφαλές και προνομιακό μισθολογικά περιβάλλον της Βουλης.

Με αντίστοιχη ταχύτητα προχωρούν και οι προσληψεις μόνιμου προσωπικού και συμβασιούχων σε θέσεις δημοσιογράφων, δικηγόρων κ.ά.

Υπενθυμιζεται ότι, πριν από λίγες ημέρες η Βουλή προσέλαβε ως συμβασιούχους, μετακλητούς υπουργείων που, μετά τις εκλογές, θα έπρεπε να αναζητήσουν κανονική εργασία.

Δείτε στη Διαφάνεια το όργιο μετατάξεων υπαλλήλων

Μόλις χθες, αξίζει να σημειωθεί, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, επιβεβαίωνε την κατάθεση τροπολογιών στα νομοσχέδια που θα συζητηθούν μέχρι την Παρασκευή στη Βουλή, υπογραμμίζοντας πως ευελπιστεί ότι «δεν θα ειναι πολλές» ούτε θα εχουν «φωτογραφικό» χαρακτήρα...

«Εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ για τις τροπολογίες με τα ρουσφέτια

Υπενθυμίζεται ότι κυβέρνηση και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν γίνει... μαλλιά-κουβάρια σε δημόσια θέα για τις τροπολογίες, κατά την συζήτηση των νομοσχεδίων στην Ολομέλεια της Βουλής. Η τροπή που έχει πάρει η συζήτηση, σε συνδυασμό με την απουσία της αντιπολίτευσης, έχει δημιουργήσει συνθήκες που προσομοιάζουν με εκρηκτική συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η φράση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελου πως το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να μην γίνει αποδεκτή καμία βουλευτική τροπολογία για όσο διάστημα παραμείνει ανοικτή η Βουλή προκάλεσε τρόμο και εκνευρισμό στα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, που ήδη έχουν καταθέσει δεκάδες ρυθμίσεις και τοπικές εξυπηρετήσεις.

«Δεν είναι δυνατόν να μην συζητηθούν οι τροπολογίες των βουλευτών. Πολλές από αυτές λύνουν κοινωνικά ζητήματα. Είμαστε και εμείς εδώ που νομοθετούμε» ανέφερε αρχικά ο κ. Μάκης Μπαλαούρας και κάλεσε τον κ. Φάμελλο να έρθει σε επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου και να αναθεωρήσει την αρχική απόφαση . Η γραμματέας της ΚΟ του κυβερνητικού κόμματος Αφροδίτη Θεοπεφτάτου που ήδη έχει καταθέσει 4 τροπολογίες ανέφερε: «έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να καταθέτουμε προτάσεις. Δεν μπορούμε να λέμε ότι δεν θα γίνουν αποδεκτές των βουλευτών αλλά μόνο των υπουργών. Δεν είναι ρουσφετολογικές οι ρυθμίσεις».

Η κυρία Βάλια Βαγιωνάκη είπε «οι βουλευτές αφού είναι ανοικτή η βουλή έχουν το δικαίωμα όπως σε όλες τις περιπτώσει να καταθέτουν προτάσεις και τροπολογίες. Αυτό πρέπει να γίνει αποδεκτό από την κυβέρνηση. Είναι δημοκρατικό καθήκον».

«Δεν είναι δυνατόν να θεωρούμε ότι ώριμο είναι ότι σκέφτονται οι υπουργοί και μη ώριμο όσα σκέφτονται οι βουλευτές» είπε ο Σάκης Παπαδόπουλος.

Στο ίδιο μήκος και οι τοποθετήσεις των Αικ. Ιγγλέζη, Ηλ. Καματερού, Ε. Καρακώστα κ.α.

Ωστόσο, φαίνεται ότι κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ενημερωθεί για την απόφαση της κυβέρνησης να μην γίνουν αποδεκτές τροπολογίες με αποτέλεσμα να μην φέρουν αντίστοιχα αιτήματα από τις εκλογικές τους περιφέρειες. Βλέποντας όμως ότι υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει ο αρχικός σχεδιασμός αντέδρασαν. Χαρακτηριστική είναι η παρέμβαση του κ. Χρήστου Σιμορέλη «εμείς ξέραμε από χθες ότι δεν θα γίνουν αποδεκτές οι τροπολογίες γι αυτό και δεν καταθέσαμε τις δικές μας. Θα έχουμε θέμα αν τώρα γίνουν αποδεκτές»

Έκκληση Φάμελου να προστατευθεί η κυβέρνηση και η Βουλή

Ο κ. Φάμελος προκειμένου να περιορίσει το κύμα αντίδρασης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε έκκληση να «προστατευτεί η κυβέρνηση και η Βουλή» ενώ για να απαλλάξει το δικό του νομοσχέδιο από τις δεκάδες βουλευτικές τροπολογίες έκλεισε το μάτι στους «συντρόφους» του λέγοντας ότι «τι επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει άλλο νομοσχέδιο και μπορείτε σε συνεννόηση με τους αρμόδιους υπουργούς να επαναφέρετε τις προτάσεις σας».

«Έχει δημιουργηθεί ζήτημα και πρέπει να το διευκρινίσουμε. Είναι καθήκον και δικαίωμα των βουλευτών να ασκούν το έργο τους και κανείς από εμάς δεν το αμφισβητεί» είπε αρχικά για να προσθέσει «Αναφέρθηκα στην πρωτολογία μου ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης ότι η στάση της κυβέρνησης αυτή την εβδομάδα είναι να υποστηρίξει το κοινοβουλευτικό έργο με την υποστήριξη ρυθμίσεων που ωφελούν την κοινωνία».

«Ασκείται κακοπροαίρετη κριτική από την αντιπολίτευση προκειμένου να επηρεαστεί το εκλογικό σώμα… Προτεραιότητα όλων μας είναι να υποστηριχθεί η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να συνεχιστεί το έργο που επιτελείται τα τελευταία χρόνια. Εχει ματώσει και η κοινωνία και εμείς. Εχουμε πιεστεί και έχουμε πιέσει την κοινωνία για αν βγει η χώρα από την κρίση. Είναι καθήκον όλων μας να προστατεύουμε την χώρα και να μην γυρίσουμε πίσω και χαθούν οι θυσίες. Γι αυτό και η κυβέρνηση επιλέγει να μην δεχθούμε καμία από τις βουλευτικές τροπολογίες ως διαδικασία προστασίας της κυβέρνησης και της Βουλής για να έχουμε την μέγιστη εξασφάλιση οφέλους. Προστατέψτε την κυβέρνηση και την Βουλή από την κακοπροαίρετη κριτική» είπε ο κ. Φάμελος για να συνεχίσει «Μπορεί ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος σε κύρωση σύμβασης να τοποθετηθεί για θέματα παιδείας ή ΦΠΑ χωρίς την παρουσία των αρμόδιων υπουργών;».

Πετώντας, δε, το μπαλάκι σε άλλους υπουργούς, πρότεινε: «Θα πρότεινα να ακολουθήσουμε άλλη διαδικασία. Η κατάθεση προτάσεων βουλευτών δεν θα γίνουν αποδεκτές σήμερα. Υπάρχει συζήτηση τις επόμενες ημέρες σε άλλα νομοσχέδια και αν το κρίνει η κυβέρνηση μπορεί εκεί να γίνει συζήτηση. Όμως πρέπει να προφυλάξουμε την κυβέρνηση».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (44)

Δημοσιος Σφραγιδοκρουστης

Αγυριγε.....ΚΕΡΔΑΜΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ρε άτιμοι, μόνο τους κολλητούς ?

Μια θεσούλα και για μένα.... Τι στα κομμάτια αφού και ΄γω σας ψήφισα .......

Τσιπρα ξεκουμπησου..

Αγυριγο κεφαλι ...missing!! Κρυβεται..χαθηκε..ντρεπεται να βγει βλεποντας τα τερατωδη εγκληματα της φασιστοαριστερας του παχυδερμου ΤΣΙΠΡΑ... Αν αυτοι δεν ειναι τα χειροτερα πολιτικα ερπετα του πλανήτη ποιοι ειναι; Οι Μαδουροι...

Nick_

Σιγά να μην ντρέπεται. Εδώ δεν ντρέπεται να αμοίβεται με 0.60 του ευρώ για τις κουταμάρες που γράφει. Κανονικά θα έπρεπαι να ντρέπονται οι "προιστάμενοι" του στην Κουμουνδούρου που εκμεταλλεύονται την ανάγκη ενός συνανθρώπου τους και τον οδηγούν σε αυτό το είδος γραπτής "πορνείας" για 0 και 60

ΤΡΕΧΆΤΕ...

ΝΑ ΣΩΘΟΎΜΕ!

O ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ...

....είναι στη λίστα των διορισθέντων; Εάν όχι,τι θα απογίνει;Πού θα βρεί δουλειά.Ποιός θα προσλάβει αυτόν τον ταλαντούχο νέο;

Δίκαιος

Πάντως μια υπάλληλος φαίνεται να παραιτείται από αορίστου χρόνου σύμβαση και καπάκι να υπογράφει σύμβαση προμήθειας για 2590 το μήνα για δυο χρόνια. Περίεργα πράγματα...

Ο τρελός πόντιος

Ούτε να φύγουν σαν άνθρωποι δεν μπορούν.

Γιώργης

Τα ποντίκια δεν γίνονται ποτέ άνθρωποι.

"Πολιτική εκμετάλλευση"

Με τους αλητήριους που παριστάνουν την κυβέρνηση , οι λέξεις χάνουν το νόημά τους... Μιλάνε για "πολιτική εκμετάλλευση" κάτι γλίτσες , οι οποίοι χρησιμοποιούν το κράτος και τα λεφτά των φορολογουμένων, σαν να ναι το χωράφι τους... Διαβάζω μερικές αποφάσεις μετατάξεων , γραμματέων !! Λες και δεν μπορεί να περιμένει 30 μέρες ... Κανένας σεβασμός στο υστέρημα μας ... Και μετά βρίζουν λαό , αντιπολίτευση και ΜΜΕ γιατί τους κράζουν... Η ντροπή δεν είναι γνώρισμα του αριστερού ... Λίγες μέρες υπομονή για την επιστροφή στο 3%...

stavros

Τί ζούμε αδέλφια! Πόσα πρέπει να πληρώσει τελικά ο ελληνικός λαός για να μάθει τί σημαίνει πρώτη φορά αριστερά? Οι ακρίδες εχουν πέσει στην χώρα και δεν εχουν αφήσει τίποτα ορθιο! Αυτό τελικά είναι το προεκλογικό αφήγημα του Πινόκιο!

@stavros

Και οι άλλοι τα ίδια είναι. Δεν θυμάσαι τον Πολύδωρα (24 ώρες πρόεδρος της βουλής) διόρισε την κόρη του. Όλοι για την κουτάλα. Όλα αυτά θα πληρωθούν από τις κατασχέσεις των περιουσιών των Ελλήνων.

Κάποιος να τους σταματησει.....

....αλλά ποιος;;;;;!!!!!.....(ΣΥΝΘΗΜΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΑΛΙΟ: Ξεμπερδευουμε με το παλιο, κερδιζουμε το αυριο)

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης