Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ για τις τροπολογίες με τα ρουσφέτια

vouleftes_main

Σφοδρές αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ  όταν ο  Σωκράτης Φάμελος  τους ενημέρωσε πως με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου δεν  θα γίνει αποδεκτή καμία βουλευτική τροπολογία  - Αντιδράσεις και από εκείνους που ήξεραν την απόφαση του υπουργικού, δεν κατέθεσαν τροπολογίες και τώρα ... εκτίθενται στις περιφέρειές τους - Εκκληση Φάμελου «να προστατευθεί η κυβέρνηση και η Βουλή»

Μαλλιά κουβάρια σε δημόσια θέα για τις τροπολογίες έχουν γίνει κυβέρνηση και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά την συζήτηση των νομοσχεδίων στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η τροπή που έχει πάρει η συζήτηση σε συνδυασμό με την απουσία της αντιπολίτευσης έχει δημιουργήσει συνθήκες που προσομοιάζουν με εκρηκτική συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η φράση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελου πως το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να μην γίνει αποδεκτή καμία βουλευτική τροπολογία για όσο διάστημα παραμείνει ανοικτή η Βουλή προκάλεσε τρόμο και εκνευρισμό στα μέλη της Κο του ΣΥΡΙΖΑ που ήδη έχουν καταθέσει δεκάδες ρυθμίσεις και τοπικές εξυπηρετήσεις.


voul1


«Δεν είναι δυνατόν να μην συζητηθούν οι τροπολογίες των βουλευτών. Πολλές από αυτές λύνουν κοινωνικά ζητήματα. Είμαστε και εμείς εδώ που νομοθετούμε» ανέφερε αρχικά ο κ. Μάκης Μπαλαούρας και κάλεσε τον κ. Φάμελλο να έρθει σε επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου και να αναθεωρήσει την αρχική απόφαση . Η γραμματέας της ΚΟ του κυβερνητικού κόμματος Αφροδίτη Θεοπεφτάτου που ήδη έχει καταθέσει 4 τροπολογίες ανέφερε: «έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να καταθέτουμε προτάσεις. Δεν μπορούμε να λέμε ότι δεν θα γίνουν αποδεκτές των βουλευτών αλλά μόνο των υπουργών. Δεν είναι ρουσφετολογικές οι ρυθμίσεις».

Η κυρία Βάλια Βαγιωνάκη είπε «οι βουλευτές αφού είναι ανοικτή η βουλή έχουν το δικαίωμα όπως σε όλες τις περιπτώσει να καταθέτουν προτάσεις και τροπολογίες. Αυτό πρέπει να γίνει αποδεκτό από την κυβέρνηση. Είναι δημοκρατικό καθήκον».

«Δεν είναι δυνατόν να θεωρούμε ότι ώριμο είναι ότι σκέφτονται οι υπουργοί και μη ώριμο όσα σκέφτονται οι βουλευτές» είπε ο Σάκης Παπαδόπουλος.

Στο ίδιο μήκος και οι τοποθετήσεις των Αικ. Ιγγλέζη, Ηλ. Καματερού, Ε. Καρακώστα κ.α.


voul2


Ωστόσο φαίνεται ότι κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ενημερωθεί για την απόφαση της κυβέρνησης να μην γίνουν αποδεκτές τροπολογίες με αποτέλεσμα να μην φέρουν αντίστοιχα αιτήματα από τις εκλογικές τους περιφέρειες. Βλέποντας όμως ότι υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει ο αρχικός σχεδιασμός αντέδρασαν. Χαρακτηριστική είναι η παρέμβαση του κ. Χρήστου Σιμορέλη «εμείς ξέραμε από χθες ότι δεν θα γίνουν αποδεκτές οι τροπολογίες γι αυτό και δεν καταθέσαμε τις δικές μας. Θα έχουμε θέμα αν τώρα γίνουν αποδεκτές»

Έκκληση Φάμελου να προστατευθεί η κυβέρνηση και η Βουλή

Ο κ. Φάμελος προκειμένου να περιορίσει το κύμα αντίδρασης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε έκκληση να «προστατευτεί η κυβέρνηση και η Βουλή» ενώ για να απαλλάξει το δικό του νομοσχέδιο από τις δεκάδες βουλευτικές τροπολογίες έκλεισε το μάτι στους «συντρόφους» του λέγοντας ότι «τι επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει άλλο νομοσχέδιο και μπορείτε σε συνεννόηση με τους αρμόδιους υπουργούς να επαναφέρετε τις προτάσεις σας».

«Έχει δημιουργηθεί ζήτημα και πρέπει να το διευκρινίσουμε. Είναι καθήκον και δικαίωμα των βουλευτών να ασκούν το έργο τους και κανείς από εμάς δεν το αμφισβητεί» είπε αρχικά για να προσθέσει «Αναφέρθηκα στην πρωτολογία μου ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης ότι η στάση της κυβέρνησης αυτή την εβδομάδα είναι να υποστηρίξει το κοινοβουλευτικό έργο με την υποστήριξη ρυθμίσεων που ωφελούν την κοινωνία».

«Ασκείται κακοπροαίρετη κριτική από την αντιπολίτευση προκειμένου να επηρεαστεί το εκλογικό σώμα… Προτεραιότητα όλων μας είναι να υποστηριχθεί η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να συνεχιστεί το έργο που επιτελείται τα τελευταία χρόνια. Εχει ματώσει και η κοινωνία και εμείς. Εχουμε πιεστεί και έχουμε πιέσει την κοινωνία για αν βγει η χώρα από την κρίση. Είναι καθήκον όλων μας να προστατεύουμε την χώρα και να μην γυρίσουμε πίσω και χαθούν οι θυσίες. Γι αυτό και η κυβέρνηση επιλέγει να μην δεχθούμε καμία από τις βουλευτικές τροπολογίες ως διαδικασία προστασίας της κυβέρνησης και της Βουλής για να έχουμε την μέγιστη εξασφάλιση οφέλους. Προστατέψτε την κυβέρνηση και την Βουλή από την κακοπροαίρετη κριτική» είπε ο κ. Φάμελος για να συνεχίσει «Μπορεί ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος σε κύρωση σύμβασης να τοποθετηθεί για θέματα παιδείας ή ΦΠΑ χωρίς την παρουσία των αρμόδιων υπουργών;». Πετώντας δε το μπαλάκι σε άλλους υπουργούς πρότεινε «Θα πρότεινα να ακολουθήσουμε άλλη διαδικασία. Η κατάθεση προτάσεων βουλευτών δεν θα γίνουν αποδεκτές σήμερα. Υπάρχει συζήτησι τις επόμενες ημέρες σε άλλα νομοσχέδια και αν το κρίνει η κυβέρνηση μπορεί εκεί να γίνει συζήτηση. Όμως πρέπει να προφυλάξουμε την κυβέρνηση»

voul3

Τα βουλευτικά αιτήματα

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ώρες έχουν προσγειωθεί σχεδόν 15 βουλευτικές τροπολογίες. Οι περισσότερες περιλαμβάνουν εξυπηρετήσεις πολεοδομικού κυρίως χαρακτήρα στις εκλογικές περιφέρειες των προτεινόντων. Ορισμένες ωστόσο έχουν γενικό χαρακτήρα και προσομοιάζουν με υπουργική ρύθμιση.

Μεταξύ των βουλευτικών τροπολογιών εντοπίζονται και οι εξής:

- Bουλευτής Μεσσηνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ζητά την επιμήκυνση κατά ένα έτος της προθεσμίας διόρθωσης των αρχικών κτηματολογικών εγγράφων

- Οι βουλευτές Kαβάλας με το κυβερνητικό κόμμα ζητούν στα κτίρια που έχουν κηρυχθεί νεώτερα μνημεία και μετατρέπονται σε ξενοδοχεία να μην προσμετρούνται στο συντελεστή δόμησης οι χώροι άθλησης, σάουνας, κολυμβητήρια, πολλαπλών χρήσεων κ.α.

- Άλλη τροπολογία προτείνει την επιτάχυνση των διαδικασιών οριοθέτησης μικρών υδατορεμάτων

- Ο κ. Ιωάννης Σηφάκης ζητά την νομιμοποίηση αποδοχών και επιδομάτων σε εργαζόμενους του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Εξοικονόμησης Ενέργειας

- Ο βουλευτής Δωδεκανήσων ζητά να εξαιρεθούν κτήρια από την 12μετρη λωρίδα για τον καθορισμό της γραμμής αιγιαλούς τα Δωδεκάνησα

- Τροπολογία που υπογράφεται από τον κ. Μάκη Μπαλαούρα εξειδικεύει τα κριτήρια πρόσληψης προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού

- Οι Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης προτείνουν την αναδρομική εξαίρεση από την επιβολή ΦΠΑ των συμβάσεων που συνάπτουν οι ΦΟΔΣΑ με δήμους

- Η κυρία Κατερίνα Ιγγλέζη ζητά την εξίσωση της χωροθέτησης οινοποιιών και ζυθοποιείων

Η κυρία Αφροδίτη Θεοπεφτάτου με σειρά τροπολογιών ζητά μεταξύ άλλων:

- Τη μη προβολή δικαιωμάτων κυριότητας από το Δημόσιο σε δάση και δασικές εκτάσεις κείμενες στα Επτάνησα για τις οποίες δεν ισχύει το τεκμήριο κυριότητας που θεσπίστηκε από το Βασιλικό Διάταγμα του 1836 περι ιδιωτικών δασών

- Την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ σεισμόπληκτων ακινήτων με ολική απαγόρευση χρήσης

- Την παράταση προθεσμίας καταβολής δαπανών περιφερειών για την αποκατάσταση των ζημιών από τους σεισμούς στις 26-1-2014 και 3-2-2014\

- Την αύξηση του μεγέθους στις παραδοσιακές σοφίτες των σπιτιών στα ΕπτάνησαΑποχώρησε η αντιπολίτευση

Να σημειωθεί ότι η ΝΔ όπως έχει προαναγγείλει δεν μετέχει στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες νομοθέτησης προεκλογικών ρουσφετιών.

Από την πλευρά του Κινήματος αλλαγής ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος επισήμανε «Δεν πιστεύει κανείς βουλευτής ότι η κυβέρνηση συγκινημένη από τις συμβάσεις αυτές έκρινε ότι πρέπει να τις φέρει τώρα και όχι σε ένα μήνα. Κάνετε την μεθόδευση ενώ ο πρωθυπουργός μίλησε πριν από 10 ημερες για την ανάγκη εκλογών. Κρατάτε την Βουλή ανοικτή και φέρνετε και τροπολογίες. Είναι ανοίκειος κοινοβουλευτικά ο τρόπος που νομοθετείτε. Είναι απαράδεκτος αυτός ο τρόπος» και ανακοίνωσε την αποχώρηση από την αίθουσα.

Το ίδιο έπραξε και η κυριά Λιάνα Κανέλλη χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την διαδικασία.

Βροχή και οι υπουργικές τροπολογίες

Την ίδια ώρα πάντως στην Βουλή εξακολουθούν να καταφθάνουν υπουργικές τροπολογίες.

Ειδικότερα, ρύθμιση του υπουργείου περιβάλλοντος προβλέπει την παράταση εως 30.8.2019 της προθεσμίας για την υποβολή αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου δασικών χαρτών και εως 31.12.2019 της προθεσμίας για την εξέταση των αντιρρήσεων.

Με άλλη ρύθμιση τροποποιείται η διαδικασία έκδοσης πράξεων πολεοδομικών μελετών

Υπερτροπολογία του υπουργείου Διοικητικής ανασυγκρότησης προβλέπει:

- την νέα παράταση μέχρι 31.12.2019 (λήγουν 28.6.2019) για κατ εξαίρεση αποσπάσεις υπαλλήλων οι οποίες διενεργούνται στο πλαίσιο του ενιαίου συστήματος κινητικότητας, για δημοτικούς αστυνομικούς κ.α.

- την 6μηνη παράταση των συμβάσεων προσωπικού υπηρεσιών φύλαξης, και καθαριότητας σε υπουργεία, εποπτευόμενους φορείς και ανεξάρτητες αρχές

- την κατάργηση διατάξεων του νόμου για το σύστημα αξιολόγησης

ΣΧΟΛΙΑ (83)

P.L.

Αριστεριτζήδων ήθος ανήθικον...

Σε τι χώρα ζούμε

Είναι δυνατόν να έχουν θράσος οι απερχόμενοι υπουργοί να αλλάζουν ποινικούς κώδικες, να ψηφίζουν νομοσχέδια, να κατεβάζουν τόσο χαμηλά την έννοια της νομοθετικής εξουσίας.. θα μου πεις, αυτοί αυτό ξέρουν τη γλύκα της εξουσίας, όταν οι τίποτα έγιναν κάτι αλλά οι πράξεις τους απέδειξαν σε όλους ότι ήταν απλά τίποτα. Μου θυμίζει τον Τόσκα που είπε ότι όλα έγιναν σωστά, ενώ δίπλα του πέθαιναν γιαγιάδες και παιδιά. Φτάνει πλέον με τους αχρειους. Πηγαίνετε αλλού, στα Σκόπια, στην Αλάσκα, στη Βραζιλία όπου θέλει η γκρίζα ψυχή σας, απλά φύγετε.

ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Ο ΣΑΝΟΣ ΤΡΩΓΕΤΕ ΣΙΙΙΓΑΑΑΑΑ ΣΙΙΙΓΑΑΑΑ ΑΡΓΑΑΑΑΑΑΑ ΑΡΓΑΑΑΑ Κ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΑΑΑΑΑΑ

Των μαυρογιαλούρων η σχολή !

Τί ξεφτίλες Θεέ μου !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ο μαυρογιαλούρος ήταν ...άγιος μπροστά τους !!!!!

Θανος

Τρέχουν τα λαμόγια να προλάβουν την μεγάλη ξεφτίλα αλλά δεν, τους περιμένει στην έξοδο όπως και τους χρυσαυγητες φίλους.

Vagelis

Ετσι πιστεύουν στον Συριζα οτι θα χασουν με λιγοτερο απο 9,5% συνεχιστε προδοτες. "Ετοιμαζουμε τα σχοινια που θα κρεμαστείτε..."

ChrisAK

Δλδ θα αμολήσουν στους δρόμους τρομοκράτες δολοφόνους. Πρέσπες, Μάτι, Βενεζουέλα, τώρα Φονικός Κώδικας και άϊντε έξω απ΄την βουλή των Ελλήνων. Ουρά στο μπάρ ΑΝΕΛ με τον Καμμένο αφεντικό θα σας χορέψει όπως θέλει, μαζί μέχρι το τέλος.

Λιμενάρχης Τριπόλεως

Των ζαιων η σχολή Έχει κότες στην αυλή Κι ομαδαρα στη Βουλή Αντε3% το πολύ.

ΒΙΝΤΕΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

ΟΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ... https://www.youtube.com/watch?v=dmQKp7wBAvA

Ελεος αθλιοι

ολοι θα παρετε...εχει δασικες εκτασεις και η Κεφαλονια αλλα και ολη η Επικρατεια...παρτε τα μη σας τα παρουν οι ΜΠΛΕ. Αλητες βρωμυλοι, λιγες οι μερες σας.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mitsotakis01-mesa

Ο Έλληνας πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο μεγαλύτερο ενημερωτικό δίκτυο του κόσμου υπογραμμίζει ότι οι Έλληνες ψήφισαν περισσότερο με βάση τη λογική και όχι το συναίσθημα, καθώς και ότι  υπάρχουν περιθώρια για προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα

XRUSOXOIDIS-VOULIU-45-500

«Τέσσερις λέξεις έχουν αρνητικά σηματοδοτήσει τις σύγχρονες πληγές στους τομείς ευθύνης του υπουργείου προστασίας του Πολίτη» είπε ο υπουργός για να εξηγήσει «Μόρια στο μεταναστευτικό, Μάτι ως προς την πολιτική Προστασία, Εξάρχεια ως προς την πάταξη της ανομίας και Κορυδαλλός στο σωφρονιστικό. Θα τα αλλάξουμε όλα και όσο πιο γρήγορα γίνεται»

Kyriakos_Mitsotakis

Με ενδιαφέρον παρακολουθούν τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη -Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουν στη δέσμευση ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις προς τους πιστωτές για το 2020

xaris98

Ο κ. Θεοχάρης τόνισε στο θέμα του τουρισμού θα πρέπει να γίνει στοχευμένη διαφημιστική καμπάνια που να βασίζεται σε ανάλυση δεδομένων «για το ποιους τουρίστες θέλουμε να προσελκύσουμε, πότε τους θέλουμε και γιατί»

papariga

«Η ΝΔ πήρε τη σκυτάλη από το στρωμένο κόκκινο χαλί που της άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ με τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα» ανέφερε στην ομιλία της στη Βουλή η βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ

7