Υποσχέσεις Τσίπρα και στις σχολικές καθαρίστριες: Έταξε αυξήσεις, επανένταξη στα βαρέα και διετείς συμβάσεις

tsipras-katharistries-ean

Είναι ο πιο σκληρά εργαζόμενος κλάδος, είπε ο πρωθυπουργός που επί μιάμιση ώρα συνομιλούσε στο Μαξίμου με τις σχολικές καθαρίστριες

Αυξήσεις της τάξης του 10% και επανένταξη στα βαρέα υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός στις σχολικές καθαρίστριες που τον επισκέφθηκαν σήμερα Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κύριος Τσίπρας υποδέχθηκε γελαστός τις αντιπροσώπους των καθαριστριών και φωτογραφήθηκε μαζί τους, ενώ τις χαρακτήρισε «τον πιο σκληρά εργαζόμενο κλάδο».

Η συνάντησή τους κράτησε 1,5 ώρα ενώ ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ακόμα πως το αίτημα των 2.500-3.000 σχολικών καθαριστριών για αναδρομική ισχύ στην ένταξη στα βαρέα και σύναψη διετών συμβάσεων θα εξεταστεί.

katharistries-maximou-dyo
katharistries-maximou-ena
katharistries-maximou-tria


«Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή υποδεχτήκαμε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου καθαρίστριες-μέλη συλλόγων σχολικών μονάδων από όλη την Ελλάδα. Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, όλων όσων δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες», έγραψε λίγο αργότερα στο Twitter του ο πρωθυπουργός.


Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός, που είχε στο πλευρό του και την ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην καθαρίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα, δέχθηκε τις σχολικές καθαρίστριες, όχι όμως και εκείνες που εργάζονται στο Δρομοκαΐτειο, οι συμβάσεις τους λήγουν και διεκδικούν την ανανέωσή τους και οι οποίες συνεχώς διαμαρτύρονται για την αθέτηση των υποσχέσεων του Παύλου Πολάκη.

Συνάντηση με εκπροσώπους από πρωτοβάθμια σωματεία και συλλόγους καθαριστριών σχολικών μονάδων


«Το θέμα είναι να δούμε μέσα από αυτή τη συζήτηση πώς θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να έχετε καλύτερες απολαβές, πιο ασφαλή εργασία και μια προοπτική σταθερότητας», τόνισε ο πρωθυπουργός. «Εγώ ξέρω παρά πολύ καλά, μού τα έχει και η Κωνσταντίνα Κούνεβα ότι ειδικά εσείς είστε το κομμάτι εκείνο της εργατικής τάξης στη χώρα που δουλεύει στις πιο δύσκολες συνθήκες και στις πιο επισφαλείς», σημείωσε. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως ο στόχος της κυβέρνησης είναι η προσπάθεια για τις απαραίτητες θεσμικές αλλαγές ώστε να προκύψουν και καλύτερες απολαβές, «αλλά κυρίως», όπως τόνισε, «να δημιουργήσουμε μια ασπίδα προστασίας από τα συμφέροντα εκείνα που εκμεταλλεύονται την εργασία σας και τον κόπο σας προκειμένου να κερδίσουν».

Ο πρωθυπουργός έκανε εκτενή αναφορά στο πώς λειτουργούσαν οι εργολαβικές εταιρείες καθαρισμού τα προηγούμενα χρόνια στο χώρο των σχολείων αλλά και των νοσοκομείων και άλλων φορέων του Δημοσίου υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση «προσπαθεί να βάλει φρένο στο κυρίαρχο εκείνο φαινόμενο όπου δυστυχώς όχι απλά υπήρχαν φαινόμενα εκμετάλλευσης αλλά φαινόμενα απανθρωπιάς», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, που σημείωσε ακόμη πως η μετατροπή των συμβάσεων έργου- ορισμένου χρόνου- όπως ισχύουν σήμερα, σε συμβάσεις δύο ετών, δίνουν ανάσα στις εργαζόμενες για τον οικογενειακό προγραμματισμό και επίσης δεν θα εξαρτάται από του Δήμους η πρόσληψη κατά το δοκούν.

Ο πρωθυπουργός είπε απευθυνόμενος στις σχολικές καθαρίστριες ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες κα δεν καλούνται εκτάκτως, τουναντίον καλύπτουν μια ανάγκη που θα υπάρχει όσο υπάρχουν δημόσια σχολεία. «Σε πρώτη φάση αυτό που επιχειρήσαμε με τον Αλέξη Χαρίτση είναι να κάνουμε τις συμβάσεις δια νόμου τουλάχιστον 2ετείς. Να μην μπορεί να απολύει κανένας και να ξέρετε και εσείς ότι έχετε ένα χρονικό ορίζοντα για να κάνετε τον οικογενειακό σας προγραμματισμό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Συνεχίζοντας είπε: «Δώσαμε μια πρώτη αύξηση 10% το 2017 και σήμερα ερχόμαστε να δώσουμε μια δεύτερη αύξηση 10%. Αυτό είναι για μένα το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε προκειμένου να αναγνωρίσουμε ηθικά το έργο σας απέναντι στην κοινωνία αλλά και να προστατέψουμε τα εργασιακά σας δικαιώματα», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας..

«Γνωρίζετε ότι η χώρα σταδιακά ανακτά τις δυνατότητες της, βρέθηκε σε μια πολλή μεγάλη περιπέτεια», ανέφερε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε πως ό,τι κατάφερε η κυβέρνηση να κερδίσει σε κάθε διαπραγμάτευση, το επέστρεφε στην κοινωνια με δικαιοσύνη, κυρίως όπως είπε πρώτα σε εκείνους που το είχαν μεγάλη ανάγκη. Και υπενθύμισε πως η κυβέρνηση βρήκε μια συμφωνία που αφορούσε στις προσλήψεις στο Δημόσιο, μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις, και σήμερα ο κανόνας αυτός έχει μετατραπεί σε μία πρόσληψη ανά μία αποχώρηση. «Τώρα έχουμε μια στοιχειώδη σταθερότητα», υπογράμμισε.

«Οι πρώτες ανάγκες όμως ήταν να προσλάβουμε γιατρούς, νοσηλευτές και δασκάλους στα σχολεία μας, γιατι τα πρώτα που θέλαμε να στηρίξουμε» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας και εκτίμησε ότι σταδιακά ενδεχομένως να υπάρξει η δυνατότητα για μεγαλύτερο χώρο προσλήψεων. «Όμως μέχρι να φτάσουμε σε αυτή τη δυνατότητα εμείς θελουμε να βάλουμε μια τάξη, να υπάρχουν τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, να υπάρχει ασφάλεια στην εργασία, να υπάρχουν στοιχειωδώς αξιοπρεπείς αμοιβές» συμπλήρωσε ο Αλ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός είπε επίσης ότι εξετάζεται ο τρόπος αλλαγής του θεσμικού πλαισίου που αφορά στη χρηματοδότηση των συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών με στόχο να υπάρχει η καλύτερη δυνατή εποπτεία. Παράλληλα υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο των αλλαγών και τον τρόπο υπολογισμού των ημερομισθίων -αξίζει να σημειωθεί πως οι σχολικές καθαρίστριες πληρώνονται στη βαση των αιθουσών που καθαρίζουν και όχι των κοινόχρηστων χωρών, όπως το προαύλιο και οι τουαλέτες- εξετάζεται και η πληρωμή των εργαζομένων για το σύνολο των χώρων.

«Εγώ έχοντας δίπλα μου και την Κωνσταντίνα Κούνεβα που είναι ένα σύμβολο αγώνων και διεκδίκησε τα δικαιώματα των ανθρώπων χωρίς φωνή -των καθαριστών και των καθαριστριών - στη χώρα και στην Ευρώπη τα προηγούμενα πέντε χρόνια από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχοντας ακούσει και βιώσει τις δυσκολίες, τις πιέσεις και τους εκβιασμούς, θέλω να σας πω ένα πράγμα, το οποίο ίσως έχει μεγαλύτερη αξία από τα όποια μέτρα ανακοινώσουμε ή από όσες προσπάθειες κάνουμε να εξορθολογίσουμε τη διαδικασία και να δώσουμε αυξήσεις. Αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι έχουμε την έγνοια των απλών ανθρώπων σαν και εσάς και θελουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας και ό,τι μπορούμε για να δώσουμε μια ελπίδα, μια προοπτική, να γίνει καλύτερη η δική σας ζωή. Γιατί εάν η δική σας ζωή γίνει καλύτερη, η ζωή όλων μας θα γίνει καλύτερη» είπε ο πρωθυπουργός κλείνοντας την εισήγηση του.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα εξετάσει σε συνεργασία με τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας την αναδρομική ισχύ για την ένταξη των εργαζομένων σχολικών καθαριστριών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

ΣΧΟΛΙΑ (13)

Πλήρωνε φορολογούμενε τα δώρα του Τσίπρα

Από πού ως πού οι καθαρίστριες των σχολείων στα βαρέα; Αλλά τι τον νοιάζει τον Τσίπρα; Από την τσέπη του θα τα δώσει; Αυτός γλεντάει τα κορόιδα.

Οι αρσιβαρίστριες της δουλειάς.....

Ασήκωτη η σκούπα θέλει μπράτσα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΔΥΣΩΔΙΑ ΠΑΝΤΟΥ!!! ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ!!!

teo

ΚΟΡΙΤΣΙΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

kyriakos

Σπέρνει φτώχεια, μιζέρια, ανυποληψία και ανελευθερια και οι σκλάβοι υμνουν το τέρας.

Ναυτικός

Του έλεγα του ανηψιού μου. Τι σπουδάζεις, κουράζεσαι, και βάζεις τον πατέρα σου σε τόσα έξοδα; Δεν πρόκειται να δεις προκοπή αν γίνεις ηλεκτρολόγος μηχανικός. Γίνε αριστερός να δεις άσπρη μέρα. Τώρα τον τρώει η βροχή στην Ολλανδία όταν το μέλλον και ο πλούτος της Ελλάδας ήταν και είναι στις σχολικές καθαρίστριες (με βαρέα) και στον Λυμπερόπουλο.

Σανό φρέσκο & καλό 100% ελληνικό

Χαριζω οικόπεδα σβηνω χρεη χαρίζω δάνεια καταργω φόρους μοιραζω συντάξεις,σκιζω μνημόνια!!!! Ξεκίνησε ο τσιπροκιο το γνωστό προεκλογικο τροπάριο

ELENI

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ!!!!!!ΤΙ ΑΚΟΥΜΕ? ΚΑΙ ΤΗ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ.......ΚΑΘΕ. ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ..ΤΑΖΕΙ ,ΤΑΖΕΙ....ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑΞΗ ΑΚΟΜΗ!!!!!!!! ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΟΙΠΩΤΑ!!!!! ΠΟΥΘΕΝΑ ,,ΜΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ,ΜΟΝΟ ΣΑΣ ΕΜΑΣ ....ΤΙ ΤΡΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΑΜΑΙ!!!!!!!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ,,ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ,,,ΜΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑ!!!!!!ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ??ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΜΙΑ ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ.....ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΒΑΛΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΗΦΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟ ΜΑΣ...ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΔΙΝΕΙ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ..ΕΚΕΙ ΠΙΝΟΥΝ ΔΥΟ ΜΠΥΡΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ !!!!ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΦΑΣΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΛΕΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ..ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΩΜΩΔΙΑ ΜΑΖΙ......ΝΑ ΚΛΑΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑΣ ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ!!!!!!ΕΔΩ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΜΑΛΑΜΑΣ,,,,ΤΑ ΕΙΠΑ ΟΛΑ!!!!!!!!!ΣΩΣΤΟ ΛΑΘΟΣ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ!!!!!!!!

AA

"Βαρέα" να καθαρίζεις το σχολείο.. μάλιστα. Παίδες δεν υπάρχει ελπίδα, τα πουλάει όλα όσο όσο το αφεντικό.. όποιος μπορεί ας μεταναστεύσει...

ΚΟ ΚΟ ΚΟ ...

Λαδωσε το εντερο της Κουνεβα.... !!! στα π.... ρια της οι αλλες κότες

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης