Καθαρίστριες έστησαν σκηνές στο υπουργείο Υγείας: Ζητούν ανανέωση των συμβάσεών τους

Καθαρίστριες έστησαν σκηνές στο υπουργείο Υγείας: Ζητούν ανανέωση των συμβάσεών τους

Καταγγέλλουν τον Παύλο Πολάκη ότι αθέτησε την δέσμευσή του και φωνάζουν στην πρώην καθαρίστρια και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα να τις στηρίξει στον αγώνα τους

katharistries-ygeias-dyo
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου έξω άπο το υπουργείο Υγειας.

Οι εργαζομενες στο ψυχιατρικό νοσοκομειο και η ΠΟΕΔΗΝ που στηρίζει τη σημερινή συγκέντρωσή τους ζητούν παράταση των συμβάσεών τους, καταγγελοντας ότι ο αναπληρωτής υπουργος Υγείας Παύλος Πολακης αθέτησε πρόσφατη δεσμεύση του για παραμονή στην εργασία τους.

Έτσι όπως σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ «οι καθαρίστριες θα χάσουν την δουλειά τους στα τέλη Αυγούστου». Ακόμη προσθέτει ότι επιδίωξη του υπουργείου είναι ένας «διαγωνισμός παρωδία όπου θα γίνουν πολυάριθμες αιτήσεις υποψηφίων και οι σημερινές καθαρίστριες που εργάζονται πάνω από 10 χρόνια στο Δρομοκαΐτειο θα απολυθούν».

Τέλος να σημειωθεί πως πριν από λίγη ωρα έστησαν σκηνές έξω από το υπουργείο Υγείας δηλώνοντας ότι δεν προτίθενται να αποχωρήσουν εάν δεν δοθεί λύση στο πρόβλημα τους.

Τοποθέτησαν επίσης ένα γιγαντοπανό με συνθημα «Κούνεβα πού είσαι; Ελα στον αγώνα» με φωτογραφίες του πρωθυπουργού να κάθεται σε θρόνο και αντιστοιχα ακριβως από πίσω του τους ο υπουργος Υγειας Ανδρέα Ξανθό, ο αναπληρωτης υπουργός Υγείας Παύλος Πολακης και η ευρωβουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα.
katharistries-ygeias-dyo
katharistries-ygeias-ena
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης