Μητσοτάκης από τα Σεπόλια: Αμεση μείωση κατά 30% στον ΕΝΦΙΑ και στο 13% ο ΦΠΑ στην εστίαση

Μητσοτάκης από τα Σεπόλια: Αμεση μείωση κατά 30% στον ΕΝΦΙΑ και στο 13% ο ΦΠΑ στην εστίαση

Κάλεσε τους επαγγαλματίες όμως να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους - Κοινή διαπίστωση ότι στην περιοχή συνυπάρχει η φυσική με την οικονομική ανασφάλεια

mitsotakis_sepoliaeksw
Τα προβλήματα των κατοίκων και των καταστηματαρχών στα Σεπόλια άκουσε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, που επισκέφθηκε τηνπεριοχή και περπάτησε στον κεντρικό εμπορικό δρόμο.

Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, οι περισσότεροι κάτοικοι ανέφεραν στον κ. Μητσοτάκη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με κυριότερα την εγκληματικότητα και την οικονομική ανασφάλεια.

Οι περισσότεροι αναφέρθηκαν στην αυξημένη εγκληματικότητα η οποία πλήττει την τοπική οικονομία και υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών. Μέσα σε λίγα τετράγωνα τέσσερις καταστηματάρχες ανέφεραν στον πρόεδρο της ΝΔ ότι έχουν πέσει θύματα κλοπών και διαρρήξεων τους τελευταίους μήνες.

Παράλληλα, οι κάτοικοι της περιοχής επισήμαναν τα μεγάλα οικονομικά εμπόδια που καλούνται να υπερβούν. Όπως ανέφεραν οι επιχειρηματίες στον κ. Μητσοτάκη, μεγάλο πρόβλημα τους δημιουργεί η η δυσβάσταχτη φορολογία και οι παράλογα υψηλές ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλουν.

mitsotakis_sepolia


Κλείσιμο
Όπως αναφέρει η Πειραιώς, ιδιοκτήτης καταστήματος ρούχων ανέφερε επί λέξει ότι «με τους φόρους του Τσίπρα δεν έχει νόημα πια να δουλεύεις» ενώ ένας ιδιοκτήτης καφενείου σημείωσε πως «το κράτος έχει γίνει κυριολεκτικά συνέταιρός μας, μόνο στα κέρδη, βέβαια, και όχι στις ζημίες».

Πάντως, ο κ. Μητσοτάκης είχε και μια χαριτωμένη συνομιλία με κάτοικο της περιοχής, που προέρχεται από την Ανανεωτική Αριστερά. «Πιστεύεις ότι ο Κύρκος θα ήταν ικανοποιημένος με τον κ. Τσίπρα», τον ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης; «Θα αστειεύεσαι βέβαια, σε καμία περίπτωση», του απάντησε και αιφνιδίασε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας προσθέτοντας ότι «θα σε ψηφίσω, αλλά κοίταξε και εσύ, μη μας διαψεύσεις».

Άλλος πολίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη βελτίωση που όπως διαπιστώνει, έχει επέλθει στη ΝΔ, ενώ ένας άλλος ζήτησε πιο δυναμική αντιπολίτευση.

Όταν ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε καφενείο και συνομίλησε με συνταξιούχους, άκουσε τα παράπονά τους για τον ΕΝΦΙΑ και τους επανέλαβε τη δέσμευση για άμεση μείωσή του κατά 30%.

Επισκεπτόμενος ψητοπωλείο των Σεπολίων και μιλώντας με τον ιδιοκτήτη, του είπε ότι η Νέα Δημοκρατία θα μειώσει τον Φ.Π.Α. στην εστίαση στο 13%, αλλά αναμένει και από τους επαγγελματίες του κλάδου να είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις τους.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε και τη διαβόητη σιδηροδρομική διάβαση στη συμβολή των οδών Σεπολίων και Κωνσταντινουπόλεως. Εκεί διαπίστωσε ότι το σημείο, όπου πολύ συχνά γίνονται ατυχήματα, είναι επικίνδυνο. Ο φύλακας της διάβασης ζήτησε από τον αρχηγό της ΝΔ να δεσμευθεί για την υπογειοποίηση του τρένου στο συγκεκριμένο σημείο προκειμένου να μπορούν οι κάτοικοι και τα αυτοκίνητα να διασχίζουν με ασφάλεια τη διάβαση, αλλά και να αναβαθμιστεί αισθητικά η περιοχή.

mitsotakis_sepolia1


Μετά το πέρας της επίσκεψης του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εδώ, στα Σεπόλια, στο κέντρο της Αθήνας, συνυπάρχει δυστυχώς η φυσική ανασφάλεια με την οικονομική ανασφάλεια. Μια όμορφη παραδοσιακή συνοικία των Αθηνών, οδηγείται στην φτώχεια και την εγκατάλειψη. Το μήνυμα το οποίο άκουσα και σήμερα, εδώ, απ’ τις γειτονιές της Αθήνας είναι ένα: Δεν αντέχουμε άλλο! Την επόμενη ημέρα, η Νέα Δημοκρατία θα εξασφαλίσει ασφάλεια στις γειτονιές της Αθήνας και ανάπτυξη μέσα από τη μείωση των φόρων που θα ξαναδώσει ανάσα στη μικρή και τη μεσαία επιχειρηματικότητα. Και, εδώ, στα Σεπόλια, αξίζουμε καλύτερα και μπορούμε καλύτερα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης