Μητσοτάκης: Το αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου να αναγκάσει τον Τσίπρα να συρθεί σε εκλογές

Μητσοτάκης: Το αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου να αναγκάσει τον Τσίπρα να συρθεί σε εκλογές

Λαϊκιστή «Όρμπαν του Νότου», χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος

ko_mitsotakis_nd_art2
Το μήνυμα των εκλογών είναι ένα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, «Ως εδώ», είπε ξεκινώντας την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε μια «καθαρή, ευρεία, μεγάλη νίκη στις ευρωεκλογές. Καμία περιφέρεια σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και στους τρεις μεγάλους δήμους να εκλεγούν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ή που πρόσκεινται στην Νέα Δημοκρατία»,. «Τέτοιο αποτέλεσμα θα αναγκάσει τον κύριο Τσίπρα να συρθεί σε εθνικές εκλογές, που αν είχε στοιχειώδη ευαισθησία θα τις είχε κάνει ήδη. Αλλά παραμένει κολλημένος στην εξουσία, που ασκεί με όλο και περισσότερη αυταρχικότητα», επισήμανε ο κύριος Μητσοτάκης.


Δείτε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Νέα Δημοκρατία Live stream


Στην συνέχεια, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντάς τον «αριστερό Όρμπαν του Νότου», δηλαδή, όπως είπε, «αυταρχικός, με διαρκείς παρεμβάσεις στους θεσμούς και την δικαιοσύνη, αλλά και αμετανόητος λαϊκιστής. Αυτά που δεν δεχόμαστε στην Ουγγαρία, δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα», τόνισε.

«Το αποτέλεσμα των εκλογών θα δείξει την πόρτα της εξόδου στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί με ποια νομιμοποίηση θα συνεχίσει μια κυβέρνηση κουρελού με μισθωμένους βουλευτές;», αναρωτήθηκε και συνέχισε λέγοντας πως «το  αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου θα είναι τέτοιο που δεν θα μένει αμφιβολία σε κανέναν πολίτη, ότι στην χώρα μας συντελείται μεγάλη πολιτική αλλαγή».

«Ξέρουμε τι πρέπει να αλλάξει στη χώρα. Γι' αυτό ξεδιπλώνουμε όλες τις πτυχές του προγράμματός μας. Και όσο ο κ. Τσίπρας λέει ότι τα πράγματα πάνε καλά, τόσο οι πολίτες εξοργίζονται. Ας βγει από το σιδηρόφρακτο Μαξίμου να δει τη ρημαγμένη Ελλάδα που παραδίδει. Αλλά δεν μπορεί», είπε και πρόσθεσε: «Το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ως εμβληματική μορφή στο ψηφοδέλτιό του. Σήμερα έχει το όνομα που ταυτίζεται με τη διαπλοκή. Συγνώμη, δεν το είπα σωστά. Το όνομα που είναι η διαπλοκή στην Ελλάδα».

«Ο κ. Τσίπρας κατηγορεί ως ακροδεξιό κάθε πατριώτη και μαζί του τη ΝΔ και εμένα προσωπικά. Ποιος; Αυτός που για 5 χρόνια είχε δίπλα του τον κ. Καμμένο. Μιλάει για ακραίους ο πρωθυπουργός που 4 χρόνια τώρα δεν διασφάλισε να ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κύριος Μητσοτάκης κατόπιν αναφέρθηκε στην ρύθμιση χρεών που φέρνει η κυβέρνηση, επισημαίνοντας την έλλειψη πρόνοιας για τους συνεπείς δανειολήπτες, κάτι που όπως είπε, η κυβένρησή του θα αποκαταστήσει.

Κλείσιμο
Μιλώντας για την Συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα αναγνώρισε την μακεδονική γλώσσα στα Σκόπια και επισήμανε ότι η δική του κυβέρνηση θα ασκήσει το δικαίωμα veto, εάν χρειαστεί, κατά τις ενταξιακές διαδικασίες. Σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, χαρακτήρισε «απαράδεκτες» και «επιπόλαιες» τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για ενεργειακά δικαιώματα της Τουρκίας και για την θέση του Καστελόριζου.

«Για τις ευρωεκλογές διαθέτουμε μακράν το καλύτερο ψηφοδέλτιο, με έμπειρα στελέχη της παράταξης, με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με τους εν ενεργεία ευρωβουλευτές μας, με βουλευτές οι οποίοι παίρνουν το ρίσκο να παραιτηθούν από τη Βουλή για να δώσουν τη μάχη και δεν χρειάζεται να το παίζουν δίπορτο, και με πολλούς άξιους ανθρώπους», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

«Είδαμε κάποιοι που φτιάχτηκαν από αυτή την παράταξη, που δεν θα υπήρχαν πολιτικά χωρίς τη ΝΔ, να θυμηθούν αίφνης ότι υπάρχουν, και με τη χορηγία του ΣΥΡΙΖΑ και τη στήριξη της ΕΡΤ ανέλαβαν μία προσπάθεια που στρέφεται μόνο κατά της ΝΔ», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Και αν κάποιοι νομίζουν ότι θα κλονίσουν τη συνοχή μας με στήριξη σε γραφικά μορφώματα που εκφράζουν μόνο προσωπικές φιλοδοξίες, είναι βαθιά νυχτωμένοι. Οι πολίτες θα δώσουν την απάντησή τους όπως πρέπει και εκεί που πρέπει. Υπάρχει βουβή οργή σήμερα στην ελληνική κοινωνία. Αυτή θα εκφραστεί το βράδυ των εκλογών εκκωφαντικά. Στις 26 Μαΐου δεν υπάρχουν περιθώρια για αποχή, για χαλαρή ψήφο σε πολιτικά πυροτεχνήματα της συγκυρίας».

«Τώρα θα κριθούμε από τον ελληνικό λαό και όλα τα στελέχη μας πρέπει να στρατευτούν, σας θέλω όλους δίπλα μου», τόνισε ο κύριος Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως «το σύστημα που έκανε τα πάντα για να αναρριχηθεί στην εξουσία, θα κάνει τα πάντα και για να διατηρηθεί σε αυτήν. Γι' αυτό το λόγο δεν εφησυχάζουμε και δεν επαναπαυόμαστε», κατέληξε.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης