Τσίπρας: «Πλατιά απεύθυνση» σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις

Τσίπρας: «Πλατιά απεύθυνση» σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις

Στόχος, όπως τον περιέγραψε ο πρωθυπουργός, είναι «να αποτραπεί εν όψει ευρωεκλογών η επέλαση της ακροδεξιάς και να αντιμετωπιστούν οι κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες επιλογές στην οικονομία και τις επιπτώσεις τους στην κοινωνία» - «Όχι» από Κίνημα Αλλαγής και Ποτάμι

alexis_tsipras_pg
Να απευθύνει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ πλατύ κάλεσμα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις για τη δημιουργία ενός ευρύτατου μετώπου, εισηγήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προς την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας στην Κουμουνδούρου, στόχος είναι «να αποτραπεί εν όψει ευρωεκλογών η επέλαση της ακροδεξιάς και να αντιμετωπιστούν οι κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες επιλογές στην οικονομία και τις επιπτώσεις τους στην κοινωνία».

Προσέθεσε, δε, ότι «πρόκειται για απεύθυνση πλατιά, προς όλες τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται σε αυτό τον χώρο και έχουν τους ίδιους στόχους με εμάς».

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θεωρεί πώς θα κάνει η Φώφη Γεννηματά, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε τα περί μεγάλου καλέσματος στις προοδευτικές δυνάμεις, ενώ έκανε λόγο για διεξαγωγή αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών στις 26 Μαΐου, ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Στην πρώτη συνεδρίαση του κομματικού οργάνου μετά τον ανασχηματισμό και την είσοδο στο κυβερνητικό σχήμα των Θάνου Μωραΐτη και Άγγελου Τόλκα, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησαν σχετικά με τον σχεδιασμό του κόμματος για τις ευρωεκλογές.

Αν και, σύμφωνα με κομματικές πηγές, δεν συζητήθηκαν συγκεκριμένα ονόματα στην συνεδρίαση, εκτός από τους νυν ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, το «πράσινο φως» προκειμένου να είναι υποψήφιος έχει ήδη πάρει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Κλείσιμο
Την ερχόμενη Κυριακή θα γίνει η συνεδρίαση της Κεντρική Επιτροπής του κομματος σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου θα κατατεθεί το κείμενο, στο οποίο συμφώνησαν σήμερα τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, κομματικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ τόνιζαν ότι «δεν υπάρχει θέμα λίστας» και ξεκαθάριζαν ότι οι ευρωεκλογές θα γίνουν κανονικά, με «σταυρό».
Τσίπρας δηλώσεις στον Open



«Πόρτα» απο Κίνημα Αλλαγής και Ποτάμι

Αρνητικά απάντησαν το Κίνημα Αλλαγής και το Ποτάμι στην πρόσκληση του πρωθυπουργού για συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, με αχμηρά σχόλια για τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΚΙΝΑΛ, τονίζεται ότι «οι προσκλήσεις του κ. Τσίπρα μέσα στην απόγνωσή του είναι εκ του πονηρού. Είναι ο ίδιος εκφραστής της συντήρησης και του λαϊκισμού στη χώρα μας και τα έργα και οι ημέρες της κυβέρνησής του, το αποδεικνύουν. Κυβέρνηση που στηρίζεται σε ακροδεξιούς».

Το Κίνημα Αλλαγής, την ίδια στιγμή, υπογραμμίζει: «Υπάρχει το μέτωπο κατά της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού στην Ευρώπη. Εκφράζεται από εμάς, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα με τον Φρανς Τιμερμανς, επικεφαλής του αγώνα για τις ευρωεκλογές. Και με την πραγματικά προοδευτική ατζέντα μας κερδίζει διαρκώς έδαφος».

Από την πλευρά του, το Ποτάμι επισημαίνει ότι θα συνεχίσει τον αυτόνομο δρόμο του. «Εμάς μας ενδιαφέρει μια μεγαλύτερη μάχη και αυτή η μάχη περιλαμβάνει και τους λαϊκιστές. Δεν έχουμε μέτωπο με τους λαϊκιστές εναντίον των συντηρητικών. Είμαστε απέναντι και στους συντηρητικούς και στους λαϊκιστές. Είμαστε ευρωπαϊστές. Και το έχω ξαναπεί. Η ψήφιση, η τολμηρή απόφαση να στηρίξουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι συγχωροχάρτι για τα λάθη και τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ» απάντησε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Εμείς θα συνεχίσουμε τον αυτόνομο δρόμο μας, λέγοντας στους πολίτες την αλήθεια και γι' αυτόν που κυβερνάει και γι' αυτόν που θέλει να έρθει. Δεν θα επιστρέψουμε ως χώρα στους υπουργούς του παρελθόντος, αλλά θα πολεμήσουμε και αυτήν την κυβέρνηση που είναι αναποτελεσματική και διαλυτική» κατέληξε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης