Την παραίτησή του στον Πάνο Καμμένο υπέβαλε ο Παναγιώτης Σγουρίδης - Δεν έγινε δεκτή

sgouridis_kammenos_main

Μετά τις δηλώσεις του στον ΘΕΜΑ 104,6 περί θερμού επεισοδίου το οποίο μπορεί να καθυστερήσει την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών  - Τον είχε «αδειάσει» ο Καμμένος χαρακτηρίζοντας τα λεγόμενα του αντιπροέδρου του σαν θεωρίες φαντασίας

Την παραίτησή του υπέβαλε στον Πάνο Καμμένο ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης. Ο κ. Σγουρίδης είχε μιλήσει το πρωι στον ΘΕΜΑ 104,6 και είχε εκφράσει την άποψη για κίνδυνο θερμού επεισοδίου που μπορεί να καθυστερήσει την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή. Αργά το απόγευμα της Παρασκευής, συνεργάτης του Πάνου Καμμένου ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Παναγιώτη Σγουρίδη, αντιπροέδρου του συγκυβερνώντος κόμματος.

Μετά το σάλο που ξεσήκωσαν οι δηλώσεις Σγουρίδη, ο Πάνος Καμμένος αποστασιοποιήθηκε από τις δηλώσεις του στενού του συνεργάτη και αντιπροέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτη Σγουρίδη στον ΘΕΜΑ 104,6 ότι ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο θα μπορούσε να είναι το γεγονός που θα ανατρέψει την αναμενόμενη κατάθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή των Ελλήνων προς επικύρωση.

«Θεωρίες φαντασίας περί δήθεν θερμών επισοδείων (sic) ούτε βάση έχουν ούτε εξυπηρετούν την Ελλάδα» έγραψε στην ανορθόγραφη ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος αδειάζοντας με εύσχημο τρόπο τον αντιπρόεδρο του κόμματός του, χωρίς όμως να κατονομάζει τον Παναγιώτη Σγουρίδη. Επιπλέον, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν έγραψε το παραμικρό για το Σκοπιανό, τη Συμφωνία των Πρεσπών ή την προαναγγελθείσα παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας όταν η συμφωνία για μετονομασία της γειτονικής χώρας σε Βόρεια Μακεδονία φτάσει στη Βουλή.


«Είμαστε η πιό ασφαλής χώρα της περιοχής που σέβεται το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας» πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας που δύο φορές την τελευταία εβδομάδα επισκεπτόμενος τη Λέρο και την Κύπρο έχει προειδοποιήσει τους Τούρκους ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα τους τσακίσουν και θα τους συντρίψουν «αν κάνουνε έν χιλιοστό κίνησης».

Μετά και από το καθαρό «άδεισμα» από τον Πάνο Καμμένο, ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ θεώρησε πρέπον να υποβάλει την παραίτησή του στον πρόεδρο του κόμματος. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πάνος Καμμένος δεν την έκανε δεκτή. Απομένει να δούμε την εξέλιξη του θέματος και αν ο κ. Σγουρίδης επιμείνει στην αρχική του απόφαση.

Σγουρίδης: Ένα θερμό επεισόδιο θα μπορούσε να αποτρέψει τη Συμφωνία των Πρεσπών να φτάσει στη Βουλή

Την άποψή του ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή αμέσως μετά την έγκριση των συνταγματικών αλλαγών στα Σκόπια στις 15 Ιανουαρίου αλλά έναν ή και δύο μήνες αργότερα, εξέφρασε με σαφήνεια και καθαρότητα ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης με συνέντευξή του στο ΘΕΜΑ 104,6.

Μιλώντας στους Γιάννη Μακρυγιάννη και Μάκη Πολλάτο, ο Παναγιώτης Σγουρίδης αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών υποστήριξε ότι «υπάρχουνε συμφωνίες που πολλές φορές τα κράτη για τον Α ή Β λόγο δεν θέλουν να επικυρώσουν».

Μιλώντας για τον χρόνο που θα εισαχθεί στη Βουλή προς κύρωση η συμφωνία Ελλάδος-Σκοπίων, ο κ. Σγουρίδης υπογράμμισε: «Μπορεί να υπάρξουν γεγονότα τα οποία να είναι απρόβλεπτα και να φτάσουν να μην έρθε ποτέ η συμφωνία αυτή στο ελληνικό κοινοβούλιο». Και συνέχισε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης που συνήθως με τις δηλώσεις του απηχεί πιστά τις απόψεις του Πάνου Καμμένου: Αν διαβάσετε πολιτική ιστορία, παγκόσμια και ελληνική, θα δείτε ότι πολλά πράγματα συμφωνήθηκαν και δεν τηρήθηκαν ποτέ».

Στην πρωινή συνέντευξή του στο ΘΕΜΑ 104,6, ο κ. Σγουρίδης αναφέρθηκε εκ νέου στο ενδεχόμενο να υπάρξουν απρόβλεπτα γεγονότα που θα αποτρέψουν την εισαγωγή της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή των Ελλήνων προς κύρωση, αφού προηγουμένως εξήγησε ότι η κατάθεση της Συμφωνίας για τη Βόρεια Μακεδονία στη Βουλή «είναι deadline για τη συνεργασία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Θα δείτε ότι υπάρχουν συμφωνίες που έχουν υπογραφεί -με μεγάλες και βαριές υπογραφές- και δεν έχουν μπει ποτέ στο κοινοβούλιο» τόνισε για δεύτερη φορά στην ίδια ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κ. Σγουρίδης.

Στην ερώτηση «τι θα μπορούσε να συμβεί;» ο κ. Σγουρίδης απάντησε: «Ένα θερμό επεισόδιο. Το απεύχομαι αλλά ολα μπορούν να συμβούν» για να προσθέσει άμεσα ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ ότι «κατηγορηματικά δεν επενδύω σε κάτι τέτοιο».

Ο αντπρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι «το πότε θα εισαχθεί (σ.σ. η Συμφωνία των Πρεσπών) έχει ένα δρόμο. Δεν ξέρω τι γεγονότα μπορεί να υπάρξουν. Μπορεί να υπάρξουν γεγονότα απρόβλεπτα και η συμφωνία να μην έρθει ποτέ στο κοινοβούλιο και αυτο δεν έχει να κάνει με την εγχώρια πολιτική σκηνή».

«Από τη μακρά θητεία μου μπορεί μια συμφωνία να έχει υπογραφεί αλλά να έρθει στη Βουλή σε χρόνο που δεν μπορεί να υπολογίσεις. Υπάρχουν πολλές φορές συμφωνίες που κράτη για τον α ή β λόγο δεν θέλουν να επικυρώσουν. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η συμφωνία για να έχει ισχύ πρέπει να επικυρωθεί σε δύο κοινοβούλια. Γιατί όταν εισαχθεί στο κοινοβούλιο οι ΑΝΕΛ τότε αποχωρούν από τους κυβερνητικούς θώκους και παράλληλα την κυβερνητική επλειοψηφία» είπε ο κ. Σγουρίδης.


Κατά την άποψη που εξέφρασε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ πάντως, «κανονικώς εχόντων των πραγμάτων μέχρι τον Μάρτιο-Μάιο υπολογίζω ότι μπορεί να έρθει η Συμφωνία και θα χρειαστεί μια επεξεργασία. Δεν σημαίνει ότι από τη στιγμή που η συμφωνία κυρωθεί στο σκοπιανό κοινοβούλιο τότε αυτομάτως θα εισαχθεί προς έγκριση στο εληνικό κοινοβουλιο». Διευκρίνισε, δε, ότι «καθυστέρηση μπορεί να είναι και 2 μήνες και 1 μήνας στο χρόνο από τη στιγμή που κυρώνεται στο σκοπιανό κοινοβούλιο».

Στην ερώτηση του Γιάννη Μακρυγιάννη και του Μάκη Πολλάτου ποιοι υπουργοί των ΑΝΕΛ θα παραιτηθούν όταν εισαχθεί η Συμφωνία των Πρεσπών προς επικύρωση στη Βουλή ο Παναγιώτης Σγουρίδης είπε ότι «θα παραιτηθούν όλοι γιατί αυτό έχει συζητηθεί και έχει ανακοινωθεί δημοσίως από τον Πάνο Καμμένο». Στην ερώτηση, μάλιστα, με συγκεκριμένα ονόματα υπουργών ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ επέμεινε ότι «φυσικά» θα παραιτηθούν όλοι.

Άδωνις: Τις θεωρίες φαντασίας τις είπε ο αντιπρόεδρος του Καμμένου, βγάλτε άκρη...

Το θέμα που δημιουργήθηκε στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ με αφορμή την επικείμενη κατάθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή των Ελλήνων σχολίασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (59)

ΑΣΧΕΤΟΣ

Αλλάξτε ΑΜΕΣΑ το ''ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ΄΄ σε ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΟΙ ΣΥΡΙΖΟΛΑΓΝΟΙ. Μήν ξεφτυλίζεστε ΑΔΙΚΑ. ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΤΕ.

Πανος Καμμένος

Το επισοδειο εχη λειξη

Αίσχος

Ένα κόμμα του 1.5% εξακολουθεί να παίζει με την χώρα και να απασχολεί τον τύπο και την νοημοσύνη μας... Έλεος!

Jerry

Να σου τα κλόουν των 1.5% που το παίζουν ανεξάρτητοι και Έλληνες, που είναι αντίθετοι με την συμφωνία των Πρεσπών αλλά είναι κολλημένοι στην καρέκλα τους! Πιο πουλημένοι ίσως δεν υπάρχουν στο ντουνιά, αλλά πιο καθυστερημένους δεν βρίσκεις αλλού που επιτρέπουν τα καμώματα τους.

Φαιδρά Πορτοκαλέα

"Επισοδείων"... Ολόκληρος υπουργός χώρας. Καταλάβατε γιατί είμαστε στον πάτο; Απο τον τελευταίο τροχό της αμάξης μέχρι τους υπουργούς, αμόρφωτοι όλοι. Σκουπιδαριό του δυτικού κόσμου. Λαθρεπιβάτες.

@@@@@@@@;;;;

Η αντιπολίτευση γιατί καταδίκασε τον Σγουρίδη; Μια συμπλοκή με την Τουρκία θα σημαίνει σιγουρα εθνικη ζημιά και εκλογική ζημια για τους κουμουνιστές. Θα πάθουν ότι έπαθαν όταν ο Τιτο τους εκλεισε τα σύνορα. Στραγγαλισμός. Κι αντι 25 θα πάρουν 15%.

Η

ή κελάηδησε ή ειναι βαλτός να μετρήσουν αντιδράσεις. Σε κάθε περίπτωση το σχέδιο θερμού επεισοδίου είναι υπαρκτό

Συριζάκιας

Χαιρετούμε τον γενναίο αγωνιστή και μέλλοντα σύντροφο Παναγιώτη Σγουρίδη. Τελικά λίγοι κατάλαβαν ότι λέγοντας "θερμό επεισόδιο" εννοούσε την άνοδο της ΝΔ στην εξουσία. Ούτε ο καμμένος αρχηγός του το κατάλαβε.

Nikos

Εισαγγελέας δεν υπάρχει να τον μαζέψει ? Δεν λειτουργεί τίποτα?

Πάνος στα 4 εντελώς Καμμένος

Τέτοιο τσίρκο σαν τον Μύριζα και τους Ανθέλ δεν έχει ξαναπεράσει!!! Ειδικά για τον συγκαμμένο-ψεκασμμένο που μας το παίζει και πατριώτης Ράμπο (των 400 κιλών) ότι και να πεις είναι λίγο!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης