ΚΚΕ: Απαράδεκτη η πρακτική του μπαράζ τροπολογιών

ΚΚΕ: Απαράδεκτη η πρακτική του μπαράζ τροπολογιών

Το κόμμα αποχώρησε από τη συζήτηση στη  Βουλή

manolakoy-diamanto
«Αρνούμενο να νομιμοποιήσει την απαράδεκτη πρακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση»  αυτή της κατάθεσης βροχής τροπολογιών το ΚΚΕ αποχώρησε νωρίτερα σήμερα από τη Βουλή. 

Η βουλευτής του Κόμματος, Διαμάντω Μανωλάκου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Στη διάσκεψη των Προέδρων δεν συμφωνήσαμε ότι δεχόμαστε τη βροχή των τροπολογιών. Αυτό δεν μπορεί να χρησιμοποιείται σαν άλλοθι για αυτή τη διαδικασία. Και το 2014 η κυβέρνηση της ΝΔ είχε φέρει πάνω από 100 τροπολογίες, παραμονές Χριστουγέννων και αποχωρήσαμε. Μην ανταγωνίζεστε στα κακά μεταξύ σας αντί να τα διορθώνετε.
Αντικειμενικά όταν έρχεται με τη μορφή του κατεπείγοντος, που σημαίνει ότι ο κάθε εισηγητής μιλάει 8’ ή το πολύ 10’ και 11’, με την ανοχή του προεδρείου, όταν εκ των υστέρων έρχονται σωρηδόν τροπολογίες σημαντικές, δεν έχει το δικαίωμα να μιλήσει. Αντικειμενικά φιμώνεται. Δεν έχει δικαίωμα να πει γιατί διαφωνεί, αν και γιατί έχει επιπτώσεις στο κόσμο ή ακόμα και τη συμφωνία του. Συνεπώς, η διαδικασία αυτή είναι εκφυλιστική, θα έπρεπε και το προεδρείο να πάρει μέτρα. Το ΚΚΕ δε θα παραμείνει για να τη συντηρήσει και αποχωρούμε.”
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης