Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Η Αριστερά δεν πουλάει την Μακεδονία, την σώζει

tsipras_live_omilia_arthro

«Δεν θα επιτρέψουμε σε αυτούς που λεηλάτησαν τη χώρα να φοράνε χλαμύδες και να κάνουν τους υπερπατριώτες» - «Η Συμφωνία των Πρεσπών βάζει τέλος στην παραχάραξη της ιστορίας μας»

Με σύνθημα «ναι στην Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης» και «όχι στον εθνικισμό», μίλησε απόψε στο «Παλέ ντε Σπορ» της Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, παρόντων πολλών υπουργών της κυβέρνησης, καθώς και της συντρόφου του, Περιστέρας Μπαζιάνα.Από την έναρξη της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους εναντίον όσων χρεοκόπησαν τη χώρα. «Δεν επιτρέπουμε στους απατεώνες της πολιτικής, που λεηλάτησαν την πατρίδα μας και την έριξαν στα βράχια της χρεοκοπίας, να ντύνονται σήμερα με χλαμύδες και περικεφαλαίες και να παριστάνουν τους υπερπατριώτες, χέρι-χέρι με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Αντιδρώντας σε αποδοκιμασίες από μερίδα του κοινού προς διαδηλωτή, που φώναξε «Μακεδονία Ξακουστή», διακόπτοντας την ομιλία του πρωθυπουργού (ακούστηκε ένα παρατεταμένο «ουουου» και αρχικά υπήρξε η εντύπωση ότι αποδοκιμάστηκε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας), σχολίασε: «Εδώ μπορούν να' ρθουν πολίτες με διαφορετική άποψη. Γιατί γνωρίζουν ότι εδώ μπορούν, γνωρίζουν ότι εδώ χτυπάει η καρδιά της δημοκρατίας».


Ομιλία Τσίπρα


«Δεν θα τους επιτρέψουμε να εγκαλούν αυτοί εμάς για μειοδοσία και εθνομηδενισμό και να γυρίσουν ξανά την Ελλάδα στις σκοτεινές εποχές του διχασμού» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, ενώ είπε ότι πολλοί αμφιβήτησαν τις δεσμεύσεις που είχε κάνει από τη ΔΕΘ «μετά την απαλλαγή της χώρας από τα δεσμά της λιτότητας και των μνημονίων», σήμερα όμως «κάνουν τη καρδιά τους πέτρα και αναγκάζονται να ψηφίζουν μαζί μας».

«Απελευθερώσαμε τη χώρα από τα Μνημόνια»

«Σήμερα κανείς δεν μπορεί πια να αμφισβητήσει ότι η κυβέρνησή μας έβγαλε τη θηλιά από το λαιμό της χώρας και του λαού μας» επισήμανε.

«Έβαλαν τη χώρα στα μνημόνια και εμείς την απελευθερώσαμε» τόνισε χαρακτηριστικά, προτού προσθέσει ότι «προστατεύσαμε τους πιο αδύναμους, μοιράσαμε πιο δίκαια τα βάρη και επαναφέραμε τη δικαιοσύνη». «Καταρράκωσαν την αξιοπρέπεια και την περηφάνια των Ελλήνων. Εμείς την ανακτήσαμε. Μετέτρεψαν την Ελλάδα σε ουραγό των διεθνών εξελίξεων. Εμείς την αναδεικνύουμε σε ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο» υποστήριξε.

Αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Τσίπρας τόνισε με νόημα ότι «δεν είναι η πόλη της ακροδεξιάς και του μίσους», ενώ δεσμεύτηκε ότι «η Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη δεν θα γυρίσουν πίσω». Στο ίδιο πλαίσιο, υπογράμμισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε στους κληρονόμους, στους πολιτικούς γόνους και στους χορηγούμενους της Siemens και της Novartis, να παριστάνουν τους υπερπατριώτες και να αποκαλούν την Αριστερά ως προδότες και μειοδότες».Υπενθύμισε, δε, ότι «πολλοί αμφισβήτησαν τις δεσμεύσεις της ΔΕΘ, σήμερα όμως κάνουν τη καρδιά τους πέτρα και αναγκάζονται να ψηφίζουν μαζί μας. Πολλοί είχαν προεξοφλήσει την αποτυχία μας. Αποδείξαμε ότι έκαναν λάθος. Πολλοί πίστεψαν ότι θα είμαστε μια σύντομη παρένθεση. Αποδείξαμε ότι έκαναν λάθος. Άλλοι διακήρυσσαν ότι επειδή δεν έχουμε πείρα διακυβέρνησης, διότι δεν προερχόμαστε από πολιτικά τζάκια, είναι προδιαγεγραμμένο να αποτύχουμε. Αποδείξαμε ότι έκαναν λάθος. Όλοι τους έκαναν λάθος».

Διεμήνυσε, μάλιστα, ότι «δεν παραδοθήκαμε ούτε στους δανειστές, ούτε στα μεγάλα συμφέροντα. Παλέψαμε, ματώσαμε αλλά ανοίξαμε δρόμους». Υπογράμμισε, επιπλέον, ότι «η έξοδος από τα Μνημόνια είναι μια μακρά πορεία παρεμβάσεων, ακόμα και μέσα στο πιο ασφυκτικό πλαίσιο» και παρέθεσε ως παράδειγμα μία σειρά κυβερνητικών αποφάσεων:

- Καθολική πρόσβαση για 1,5 εκατ. ανασφάλιστους στη δημόσια υγεία
- Στήριξη των δημόσιων σχολείων
- Μείωση της υπέρογκης επιβάρυνσης των ασφαλισμένων
- Διάσωση του ασφαλιστικού συστήματος
- Απόδοση της υπεραπόδοσης της οικονομίας
- Μετωπική σύγκρουση με το καθεστώς της αδήλωτης και μαύρης εργασίας
- Άρση των διακρίσεων με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την καταγωγή

Ξεχωριστή μνεία έκανε και στο ζήτημα των συντάξεων, τονίζοντας ότι όχι μόνο καταργήθηκαν οι ψηφισμένες περικοπές για το 2019, αλλά 620.000 συνταξιούχοι θα δουν αύξηση στις συντάξεις τους. «Τις πρώτες μέρες της μεταμνημονιακής Ελλάδας, τις πρώτες 100 δικές σας και δικές μας μέρες, δείχνουμε όλοι το πραγματικό μας πρόσωπο» τόνισε, αφού αναφέρθηκε στην καταβολή των αναδρομικών και στην απόδοση του κοινωνικού μερίσματος.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών βάζει τέλος στην παραχάραξη της ιστορίας μας»

«Για 25 ολόκληρα χρόνια, οι εθνικισμοί και στις δύο πλευρές των συνόρων, δυναμίτιζαν κάθε προσπάθεια επίλυσης» τόνισε, ενώ υπενθύμισε με νόημα ότι «διάφοροι πατριδοκάπηλοι και κήρυκες του μίσους έχτισαν πολιτικές καριέρες». «Εμείς ήρθαμε να δώσουμε λύση προς όφελος της Ελλάδας, της Μακεδονίας μας, προς όφελος των Βαλκανίων, προς όφελος της ειρήνης, της συνεργασίας και της συν-ανάπτυξης στην περιοχή μας» συμπλήρωσε.

Και συνέχισε: «Η Συμφωνία των Πρεσπών βάζει τέλος στην παραχάραξη της ιστορίας μας. Κλείνει, οριστικά και αμετάκλητα, την προσβλητική οικειοποίηση της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας. Κλείνει οριστικά και αμετάκλητα την παραδοξολογία του αλυτρωτισμού από την ΠΓΔΜ, με τρόπο σαφή και καθαρό, ο οποίος από εδώ και στο εξής, θα αποτυπώνεται και στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας. Κλείνει οριστικά και αμετάκλητα το παράθυρο που άνοιξε η εθνικά ανεύθυνη στάση των ελληνικών κυβερνήσεων, που οδήγησε στο να αναγνωριστεί παγκοσμίως η γειτονική μας χώρα, με τη σημερινή συνταγματική της ονομασία, δηλαδή ως Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Επισήμανε, δε, ότι «δεν πουλάει η Αριστερά τη Μακεδονία. Σώζει η Αριστερά τη πολιτισμική και ιστορική κληρονομιά της ελληνικής Μακεδονίας. Αυτό κάνει η Αριστερά με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν θα επιτρέψουμε λοιπόν σε κανέναν έμπορο της πατρίδας, να κουνάει το δάχτυλο στην παράταξη της Αριστεράς. Αρκετά με τους κερδοσκόπους του μίσους».

Επίθεση σε Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός άσκησε, παράλληλα, έντονη κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, επισημαίνοντας: «Δεν μπορεί κάποιος να περιμένει πολλά από τις δυνάμεις του παλιού πολιτικού συστήματος. Τι να περιμένει κανείς από τον κ. Μητσοτάκη; Τον φιλελεύθερο, τον ευρωπαϊστή, που κάποιοι ίσως και να πίστεψαν ότι θα αλλάξει τη θλιβερή εικόνα που κληροδότησε στη ΝΔ ο κ. Σαμαράς; Να μετατρέπει με τις ευλογίες Σαμαρά, Βορίδη και Γεωργιάδη, την ιστορική παράταξη της κεντροδεξιάς, σε ακροδεξιά σέχτα».

Υποστήριξε ακόμη ότι όλη η Ελλάδα ακούει τον κ. Μητσοτάκη «να αναπαράγει τις αισχρότητες διάφορων περιθωριακών ακροδεξιών, περί προδοσίας και συναλλαγής». «Τον ακούει να ξεπλένει τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, υιοθετώντας τις δικές της θέσεις». Κατηγόρησε μάλιστα, τη Νέα Δημοκρατία ότι «δεν βρίσκεται απλά σε στρατηγικό αδιέξοδο, βρίσκεται σε στρατηγική παράκρουση». «Δεν ήρθε το 4ο Μνημόνιο. Τους έμεινε ο διχασμός του λαού μας σε εθνικόφρονες και προδότες».«Φωτογράφισε» την υποψηφιότητα Νοτοπούλου για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, τονίζοντας ότι «δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω, ούτε τη Μακεδονία, ούτε τη Θεσσαλονίκη να ξαναπέσει στα χέρια των απόγονων του Παπαγεωγόπουλου και του Ψωμιάδη».

«Η Θεσσαλονίκη θα φύγει μπροστά με μια νέα γενιά στελεχών, με μια νέα γενιά στο τιμόνι της πόλης. Θα συσπειρώσουμε δυνάμεις. Η Κατερίνα Νοτοπούλου εδώ στη Θεσσαλονίκη μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο» υπογράμμισε, δίνοντάς της ουσιαστικά το... χρίσμα για τη διεκδίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.
tsipras_live_omilia_mesa
tsipras_live_omilia_mesa2
tsipras_live_omilia_mesa5
tsipras_live_omilia_mesa3
tsipras_live_omilia_mesa4

«Η Συμφωνία των Πρεσπών βάζει τέλος στην παραχάραξη της ιστορίας μας. Κλείνει, οριστικά και αμετάκλητα, την προσβλητική οικειοποίηση της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας» είπε ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας.

«Κλείνει οριστικά και αμετάκλητα» συνέχισε, «την παραδοξολογία του αλυτρωτισμού από την ΠΓΔΜ, με τρόπο σαφή και καθαρό ο οποίος από εδώ και στο εξής θα αποτυπώνεται και στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας. Κλείνει οριστικά και αμετάκλητα το παράθυρο που άνοιξε η εθνικά ανεύθυνη στάση των ελληνικών κυβερνήσεων, που οδήγησε στο να αναγνωριστεί παγκοσμίως η γειτονική μας χώρα, με τη σημερινή συνταγματική της ονομασία, δηλαδή ως Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι «η γειτονική χώρα, όταν και μόνο όταν ολοκληρώσει το σύνολο των υποχρεώσεών της που ορίζει η συμφωνία, θα ενταχθεί στους διεθνείς θεσμούς και θα αναγνωρίζεται παγκόσμια με τη νέα της ονομασία, ονομασία που κατοχυρώνει και μέσω της συνταγματικής μεταρρύθμισης».

ΣΧΟΛΙΑ (325)

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΠΟΝΤΟΣ

ΤΣΙΠΡΑ ΜΗΝ ΚΟΛΟΝΗΣ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ, ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΙΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

αηδιασμενος

Έφερε ορδές πούλμαν απ' όλη την Ελλάδα, έφερε και 2000 ταλαίπωρα ΜΑΤ που ξεροσταλιαζαν μέσα στην βροχή όσο αυτός έλεγε τις γνωστές πλέον μπούρδες. Και τον χειροκρότησαν οι γνωστοί πεταμένοι που διόρισαν πατεράδες, κολλητούς, μέχρι και γκόμενες πατεράδων στο δημόσιο και όχι μόνο. Τσίρκο ατελείωτο, βρωμιά και δυσωδία. Καλύτερα τέτοιες γελοίες παραστάσεις να στήνονται δίπλα σε χωματερές όπου έτσι κι αλλιώς βρωμάει.

Γιώργος από Μακεδονία

Η συμφωνία δεν είναι τέλεια, αλλά σε μια διαπραγμάτευση θα βγεις και χαμένος.Τουλαχιστον να υπάρξει ουσιαστική ειρήνη επιτέλους και να απεγκλωβιστει ο λαός από ένα πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί.Μελέτησα την συμφωνία, ο γεωγραφικός προσδιορισμος των Σκοπίων είναι σίγουρα καλύτερος απ τον πολιτικό που διεκδικούσαν νταηλίκι εδώ και 10ετιες.Ειμαι νέος, άνεργος και αντιλαμβάνομαι ότι οι ζημιές που έγιναν εδώ και μισό αιώνα δεν θα διορθωθούν σε μια στιγμή. Ελπίζω σε ένα καλύτερο μέλλον κύριοι πολιτικοί.

Ουτε καν

ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ σε σύγχυση, οι προηγούμενοι πολιτικοί μια χαρά ήξεραν τι έκαναν: 1. Λιγότερες από τις μισές χώρες του πλανήτη την αναγνώριζαν με επιφύλαξη μέχρι λύσης του προβλήματος. Και οι άλλες μισές δεν την αναγνώριζαν καθόλου. (Δηλαδή χώρα μπανανία) 2. Με βάση τον ΟΗΕ μια χώρα όταν καταχραζεται κυριαρχικά δικαιώματα ΑΛΛΓΣ ΧΩΡΑΣ της πρέπει να έρθει σε συμφωνία μαζί της 3. Η χώρα αυτή είναι καταδικασμένη υπό διάλυση λόγω της σύνθεσης του πληθυσμού της και άλλων παραγόντων. (Υπάρχει εδώ κάτι πολύ χειρότερο που δεν μπορώ να το αναφέρω, σκέψου...) 4. Η χώρα αυτή για να σφαιτεριστει την ονομασία μιας άλλης χώρας χρειάζεται τη συγκατάθεση της. ΑΡΑ ΜΟΝΟ Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΧΕΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΞΙΑ. 4. Η χώρα αυτή αν ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙ ΠΛΕΟΝ για οποιαδήποτε ΔΙΚΑΙΗ ΛΥΣΗ. ΔΙΚΑΙΗ ΓΙΑΤΙ ΟΤΙΔΉΠΟΤΕ ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΝΗΚΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ. Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΥΤΗ ΛΕΓΟΤΑΝ ΠΑΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΌΝΩΝ. ΒΕΒΑΙΑ ΟΥΤΕ ΠΑΙΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΣΛΑΒΟΒΟΥΡΓΑΡΟΙ. 5. Καμία ειρήνη δεν θα επιφέρει αντιθέτως ο πόλεμος είναι βέβαιος, ήδη είναι εμφανές. Ακουλθως οι προκλήσεις θα ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ. ΚΑΙ ΞΕΡΑΤΕ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ... 6. Όποιος υπογράψει αυτήν τη συμφωνία θα γράφει στην ιστορία για τη μεγαλύτερη προδοσία που έγινε ποτέ.Κανενας από τους υπογράφοντες και το γενεαλογικό τους δέντρο ακόμα και μετά από χιλιάδες χρόνια δεν θα βρησκει την ηρεμία του...

Ακατανομαστος

Ο παππους μου και ο μπαμπας μου απο 1897 με 1904 και πρωτο και δευτερο παγκοσμιο... ...πηγανε τελικα στραφι. Κανεις δεν υπολογιζει τους ανθρωπους που πηγανε χαμενοι. Γι αυτους μπηκα στο στρατο, γι αυτους αξιωσα το οπλο μου, γι αυτους εφτασα ως εδω που εφτασα και εκανα οτι εκανα για αυτους, την Μακεδονια μας, την Θρακη μας, την Ηπειρο μας, Την Θεσσαλια, Στερεα, Πελοποννησο, Νησια, Κυπρο, Αιγαιο...Ιονιο....Για την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ οχι κομματι κομματι, αλλα ως μια, ιστορικα αναντικαταστατη, αφταστη, ακουραστη και εν τελει προδομενη και κατατρεγμενη απο πολιτικες και κομμουνιστικες μειοδοτικες μειονοτητες. Τα παιδια μου ξερουν οι παππουδες τους τι πετυχανε, ξερουν την πραγματικη ιστορια της Μακεδονιας απο τοτε εως τωρα και 5 σκορπιανοι δε προκειται να την αλλαξουν επειδη ενας αλαιξοις (ο αρχικαταληψιας και αναρχικος που εσπαγε, εβριζε και εκαιγε μεχρι που ο αλαβανος αποφασισε να προσπαθησει να τον κανει ανθρωπο αλλα απετυχε ωε ει αι και αυτος μια αποτυχια καπιταλιστικη δηθεν κομμουνιστε) και μια ζαεφινα το αποφασισαν γιατι τα αρπαξαν απο σορος, αμερικανους και ευρωπαιους με σκοπο να διασκασουν την χωρα μας οπως εγινε την δεκαετια του 90 σε συνεργασια με τις γιουγκοσλαβικες κυβερνησεις ωστε να την διασπασουν απο μεσα προς τα εξω. ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΟ!!! Και ο στρατος μας το ξερει καλα, οτι αν ζορισουν κι αλλο οι πολιτικοι, θα ρθουν τα οπλα πανω και θα τους σβησουν. Καληνυχτα σας.

ο

Κάτω οι τύραννοι.Κάτω οι προδότες.

Βαλεντίνη

Από ποιούς έσωσες τη Μακεδονία βρε ανόητε, από τις ορδές των βαρβάρων τίποτε, έγινε κανένας πόλεμος και δεν πήραμε πρέφα; Άντε Ουστ απο δω πέρα προδότη.... Μόνο τα γίδια, που μετέφερες με πούλμαν από Αθήνα στο παλαί ντε σπορ σε πιστεύουν !!!! Για να μην πω, το άδειο παλαί ντε σπορ ... Σαν κακομοίρης ήσουν όταν μιλούσες, αξιολύπητος ή μάλλον για σφαλιάρες !!!!

Απλά

Τσιπρα Π Ρ Ο Δ Ο Τ Η!

Ποτε ξανα Αριστερα

Επιβεβαιωσαν οτι ειναι ανθελληνες, απατριδες και μασωνοι του Σορος.

Μπράβο Αλέξη...

...ήσουν ειλικρινής και αυθόρμητος. Κάνε εκλογές να σου δείξει ο λαός την αγάπη του. Η ΝΔ θα ψάχνει πάλι αρχηγό.

Κυπριος

Είμαι Κύπριος και από την περιοχή μου λιγο έξω από τη Λευκωσία είχανε πάει 3,000 ατομα για να πολεμήσουν στους Βαλκανικούς πολέμους για την Μακεδονια μας, πολλοί εκ των οποίων σκοτώθηκαν, αυτά προς εσάς προδότες Συριζαιοι.

acritas

Οι Μακεδόνες και γνωρίζουν και αναγνωρίζουν τις θυσίες των αδελφών Κυπρίων όπως και των υπολοίπων Ελλήνων ιδιαίτερα Κρητών και Μανιατών για την απελευθέρωση της Μακεδονίας και νοιώθουν αιώνια ευγνωμοσύνη, να είσαι βέβαιος...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης