Εξεταστική για την Υγεία: Την Παρασκευή το πρωί το τελικό πόρισμα

exetastikh-health

Εξώδικη δήλωση διαμαρτυρίας από τον Άδωνη Γεωργιάδη προς τον πρόεδρο της Επιτροπής για διαρροή πορίσματος και υπέρβαση εξουσίας

Το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής θα παραδώσει το τελικό της πόρισμα στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση η εξεταστική επιτροπή που ερεύνησε υποθέσεις στον χώρο της Υγείας μετά και την ολοκλήρωση της συζήτησης του τέταρτου και τελευταίου κεφαλαίου που αφορούσε το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση ο πρόεδρος της εξεταστικής Αντώνης Μπαλωμενάκης ενημέρωσε τα μέλη πως ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης απέστειλε εναντίον του εξώδικη δήλωση διαμαρτυρόμενος για τη διαρροή του πορίσματος, αλλά και για την υπέρβαση εξουσίας της επιτροπής, καθώς όπως εξηγεί η επιτροπή δεν είχε εντολή διερεύνησης για την περίοδο μετά την 31η Δεκεμβρίου 2014, διάστημα που ο ίδιος δεν είχε την ιδιότητα του υπουργού. Από την πλευρά του ο κ. Μπαλωμενάκης υποστήριξε ότι η ενέργεια του βουλευτή της ΝΔ είναι «πρωτοφανής» και πως «εκλαμβάνεται ως απειλή και εκβίαση στο φρόνημα της επιτροπής». Το ίδιο επισήμαναν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσαν να υιοθετήσουν πρόταση του κ. Νίκου Νικολόπουλου, προκειμένου να υπάρξει επιστολή διαμαρτυρίας.

Πέραν αυτού συζητήθηκαν και οι πορισματικές θέσεις των κομμάτων αναφορικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας επισήμανε την ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης από την δικαιοσύνη, ενώ ονομαστικά αναφέρθηκε στον κ. Γεωργιάδη, για τον οποίο υποστήριξε ότι εντοπίστηκαν ενδείξεις τέλεσης του πλημμελήματος της ηθικής αυτουργίας στην υπόθεση πρόσληψης 22 υπαλλήλων στον οργανισμό. Αναφέρθηκε επίσης και στον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο για την υπόθεση αγοράς θερμικών καμερών.

Από την άλλη πλευρά η ΝΔ καταλόγισε ποινικές και πολιτικές ευθύνες στην περίοδο 2015 – 2018 (διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) για μια σειρά υποθέσεων.

Χαρακτηριστικότερη είναι η υπόθεση συνεργασίας του ΚΕΕΛΠΝΟ με εταιρεία σεκιούριτι. Όπως υποστηρίζουν τα μέλη της ΝΔ το ΚΕΕΛΠΝΟ έδωσε 8 εκατ. ευρώ την περίοδο 2016 – 2018 σε συγκεκριμένη εταιρεία φύλαξης χωρίς να υπάρχει σύμβαση. Η ΝΔ υποστηρίζει μάλιστα ότι η ιδιωτική εταιρεία έχει ιδιαίτερες σχέσεις διαπλοκής με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παύλο Πολάκη ο οποίος και προσπάθησε να νομιμοποιήσει τις παράνομες αμοιβές με τροπολογία.

Παράλληλα στο πόρισμα αναφέρονται περιστατικά κατά τα οποία ο πρόεδρος του οργανισμού Θεόφιλος Ρόζεμπεργκ λειτούργησε ως βραχίονας του κ. Πολάκη και άσκησε πιέσεις σε εργαζόμενους προκειμένου να καταθέσουν εναντίον των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης.

Αναφορικά τώρα με την Δημοκρατική Συμπαράταξη στο πόρισμά της επισημαίνονται παρατυπίες στην υπόθεση πρόσληψης των 22 υπαλλήλων στο ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζεται όμως ότι δεν προκύπτει εμπλοκή του κ. Αδωνη Γεωργιάδη.

Επίσης, η κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου που συνέταξε το κείμενο ζητά έρευνα από την δικαιοσύνη της υπόθεσης αγοράς του κτιρίου που στεγάζει σήμερα τον οργανισμό ενώ ο Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι υποστήριξε ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ αποτελεί το μαύρο ταμείο και των προηγούμενων και της σημερινής κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

bouli_main01

154 «ναι» - 143 «όχι» επί 297 παρόντων - Ο κ. Σαρίδης δεν αναμένεται να διαγραφεί από τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του!

2
tsipras_mitsotakis_vouli_arthro

Οι πολίτες θα θυμούνται τον πρωθυπουργό με πέντε λέξεις: «ψέματα, φτώχια, φόροι, φόβος και σκάνδαλα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό - Με προσωπική επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ ξεκίνησε την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας και υποστήριξε ότι ο κ.Μητσοτάκης είναι ευρωπαϊστής με ρητορική Σαλβίνι

24
4660266

Απάντηση Πάνου Καμμένου στο twitter: «Ουδέποτε χαρακτήρισα τον Ανδρέα αρχηγό της 17Ν - Αυτοί που διέδωσαν την είδηση καταδικάστηκαν για συκοφαντική δυσφήμιση» έγραψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας»

9
4612744

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι, ενόψει της οριστικοποίησης της Συμφωνίας των Πρεσπών και πριν από την κύρωσή της, ν’ αποδεχθούμε ερμηνείες αυθαίρετες», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

8