Μάχη για το πόρισμα του ΚΕΕΛΠΝΟ: Τι υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ - Με μηνύσεις απαντά ο Γεωργιάδης

exetastiki_main01

Η διαρροή του κειμένου του πορίσματος για το ΚΕΕΛΠΝΟ που επρόκειτο σήμερα να δοθεί στα πολιτικά κόμματα προκαλεί πολιτική θύελλα - Γεωργιάδης στο ΘΕΜΑ 104,6: Άνω ποταμών όσα περιλαμβάνονται για μένα στο πόρισμα

Πολιτικές αντιδράσεις προκαλεί ήδη η διαρροή του πορίσματος του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ το οποίο ήταν προγραμματισμένο να δοθεί σήμερα στα πολιτικά κόμματα αλλά διέρρευσε ήδη σε ιστοσελίδες φίλα προσκείμενες στην κυβέρνηση ενώ βασικά σημεία δημοσιεύει και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ήδη ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, στον οποίο επικεντρώνεται ένα μεγάλο τμήμα του πορίσματος προανήγγειλε με ανάρτησή του στο Twitter ότι θα προχωρήσει άμεσα σε μηνύσεις για κατάχρηση εξουσίας και αγωγές για συκοφανιτκή δυσφήμιση «για όσους βάλουν υπογραφή σε φαντασιώσεις που δεν προέκυψαν από καμμία κατάθεση κανενός μάρτυρα και κανενός εγγράφου».

Δείτε τις αναρτήσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ:Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε «άνω ποταμών» όσα περιλαμβάνονται για το πρόσωπό του στο πόρισμα. «Μετά από 2 χρόνια που με έχουν διασύρει, καταλήγουν σε ένα πόρισμα για το διάστημα της θητείας μου δεν βρέθηκε τίποτα αλλά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ερευνηθώ για ηθικη αυτουργία σε τρία πλημμελήματα: εξαγωγή εγγράφου, ψευδορκία και σύσταση συμμορίας» εξήγησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Όλη η εξεταστική έγινε για τρια πλημελήματα. Επειδή δεν μπορούν να κάνουν ειδικό δικαστήριο καταφεύγουν σε νομικό τέχνασμα» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης συμπληρώνοντας ότι «για τα πλημμελήματα έχει ήδη αποφανθεί ο εισαγγελέας Δραγάτσης που δεν βρήκε κάτι μεμπτό εναντίον μου». Ερωτηθείς για τη μήνυση και αγωγή που θα υποβάλει ο Άδωνις Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι «η αγωγή θα είναι κατά όποιου το υπογράφει (σ.σ. το πόρισμα)».

Στο πόρισμα οι βουλευτές της πλειοψηφίας σημειώνουν ότι «το σύνολο των νομικών σκέψεων που αφορούν τόσο το κεφάλαιο της ευθύνης του Α. Γεωργιάδη» -μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία που συνέλεξε η επιτροπή- «θα αποσταλεί στην Δικαιοσύνη, προκειμένου αυτή, με τα μέσα, τα νομικά και ερευνητικά εργαλεία, τις μεθόδους και της δυνατότητες που έχει από το νόμο, διαθέτει τη γνώση και την εμπειρία να προβεί σε περαιτέρω έλεγχο για το αν όλες οι παραπάνω διαπιστώσεις μας συγκροτούν τις 'επαρκείς (αποχρώσες) ενδείξεις', και σε περίπτωση κατάφασής τους να ασκήσει ποινικές διώξεις, εξειδικεύοντας τα αδικήματα και εξατομικεύοντας τις ευθύνες».Για την υπόθεση των διοικητικών υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ που απασχολούνταν στο γραφείο του κ. Γεωργιάδη, το πόρισμα θέτει το ερώτημα, «αφού τους είχε ανάγκη για το γραφείο του γιατί δεν τους προσλάμβανε απευθείας ο ίδιος και το υπουργείο του και να τους πληρώνει επίσης ο ίδιος, και γιατί έπρεπε να προσληφθούν και να πληρωθούν από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ χωρίς να εργαστούν ΠΟΤΕ και ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ του ΚΕΕΛΠΝΟ πήγαν κατ' ευθείαν στο γραφείο του; Αυτό δεν αποκαλύπτει το φαινόμενο που η μεν Κρεμαστινού στην Επιτροπή αποκάλεσε 'μακρύ χέρι του Υπουργού', ο δε Παπαδημητρίου ομολόγησε ότι ακριβώς αυτή η φάμπρικα και το κόλπο να προσλαμβάνει και να πληρώνει το ΚΕΕΛΠΝΟ και οι προσληφθέντες να πηγαίνουν κατ' ευθείαν στο Υπουργείο και στο γραφείο του Υπουργού Υγείας αποτελούσαν by pass, δηλαδή 'παράκαμψη' της νομιμότητας;», είναι τα ερωτήματα της πλειοψηφίας.

Στο σημείο αυτό, το πόρισμα θέτει θέμα «για την τέλεση του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας σε όλα τα αδικήματα σε βάρος των διοικητικών υπαλλήλων». Ενώ για το μείζον ερώτημα της παραγραφής, οι βουλευτές της πλειοψηφίας καταθέτουν την πολιτική και νομική θέση ότι «για τα κοινά ποινικά αδικήματα της κακουργηματικής πλαστογραφίας και ψευδούς βεβαίωσης δεν μπορούν να θεωρηθούν 'υπουργικά αδικήματα' που έχουν τελεστεί 'κατά την άσκηση των υπουργικών καθηκόντων', αλλά 'επ' ευκαιρία αυτών', και κατά συνέπεια δεν έχουν υποπέσει στην παραγραφή της παρ. 3 του άρθρου 86 του Συντάγματος. Δηλαδή για τα αδικήματα αυτά, πλην της απιστίας που είναι το κατ' εξοχήν υπουργικό αδίκημα, δεν μπορεί να ισχύσει η σύντομη παραγραφή λόγω της παρέλευσης δύο τακτικών συνόδων της Βουλής, που πράγματι έχουν παρέλθει μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα αποκλειστικά αρμόδια για την άσκηση της ποινικής δίωξης δεν είναι αρμόδια η Βουλή, αλλά η τακτική ποινική δικαιοσύνη», ενώ «όσον αφορά τα αδικήματα που φέρονται να έχουν τελεστεί το 2015 και μετά δεν τίθεται κανένα ζήτημα».

Διαβάστε όλο το πόρισμα όπως δημοσιεύθηκε στις ιστοσελίδες avgi.gr και left.gr

ΣΧΟΛΙΑ (99)

Το θεμα δεν ειναι ο Άδωνις!

Το θέμα είναι ότι σήμερα κυβερνούν λούμπεν και παραβατικοί που δεν έχουν καμμία σχέση με τη Δημοκρατία! Περιφρονούν τους δημοκρατικούς θεσμούς και εγκαθιδρύουν μέρα με τη μέρα τη δικτατορία τους ! Ο λαός πρέπει να ξυπνήσει γιατί η χούντα του Παπαδόπουλου θα είναι πταίσμα , μπροστά σ’ αυτούς !

M@x

Δυστυχώς αυτούς τους συριζογκεμπελίσκους εστειλε στη βουλή ο ....λαός.

Σαν τα μούτρα μας

Τέτοιους πολιτικούς σαν τον Άδωνη θέλουμε. Που να έχουν το θάρρος να παραδέχονται ότι έκαναν παράνομους/παράτυπους διορισμούς. Που διόριζαν υπαλλήλους στο γραφείο τους και τους πλήρωνε το δημόσιο μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ. Και να λέει ότι έτσι γινόταν τα πράγματα. Στη Γαλλία κάτι πρωθυπουργούς και προέδρους τους τρέχουνε στα δικαστήρια. Τι ξέρουνε όμως αυτοί ? Εμείς εδώ τον πολιτικό τον θέλουμε λεβέντη, να φωνάζει, να ουρλιάζει και να διορίζει. Και γι'αυτό τον κάνουμε και υπουργό, και αντιπρόεδρο και ότι άλλο θέλουμε.

Ωραία τα στοιχεία του FBI

Ετοιμαστείτε για αγωγές που θα τρέχουν χρόνια. Που είναι ρε τα 2 εκατομμύρια ευρώ που λέγατε ότι βρήκατε σε λογαριασμούς; Η απόσπαση 2-3 υπαλλήλων είναι τώρα το έγκλημα με τις διεθνείς προεκτάσεις;

ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ;

Ο Μπαχαλοσυριζα εχει χωσει κοσμο και κοσμακη στο ΣΑΠΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ..Και εσενα μαζι. Αλλα ετοιμασου ερχεται η ωρα σου. Θα σας "Αγαπησει" Ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

@

Μα αποδείχτηκε οτι ο Αδωνις δεν διόρισε ουτε έναν στο γραφείο του. Ουτε μισόν! Ψαχθηκε και τίποτα το μεμπτόν! Αντιθετα οι Συριζαίοι έχουν χιλιάδες διορισμούς και μετακλητούς.... Ρε δεν πείθετε ουτε παιδακι δημοτικου.

seluk

Ο Κουρουμπλης που δεν ηθελε να αποχωριστει με τιποτα το Υπουργειο Υγειας πως και δεν ειναι σε κανενα πορισμα??? Αυτος ο καλος ανθρωπος με τα 37 ακινητα δεν εκανε κανενα λαθος κατα τη διαρκεια της θητειας του???

Άγγελος

Η Ξενογιαννακοπούλου ήταν υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ελλάδας από 7 Οκτωβρίου 2009 – 7 Σεπτεμβρίου 2010. Η εξεταστική επιτροπή διερεύνησε τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας κατά την χρονική περίοδο 1997-2014, περίοδο κατά την οποία η Ξενογιαννακοπούλου υπήρξε υπουργός. Η άρνηση όμως των Σύριζανεληστών, σε οποιαδήποτε πρόταση για διαλεύκανση έστω οσμής σκανδάλων, κατά την δική τους διακυβέρνηση θυμίζει, την από τις 30 Δεκεμβρίου 1970, μεταβατική διάταξη της χούντας (παρ. 48) του Ν.Δ 802 που όριζε ότι δεν μπορούσε να ασκηθεί δίωξη εναντίον υπουργού ή υφυπουργού, παρά μόνο εάν το αποφάσιζαν οι …συνάδελφοι του.

Ο Κουρουπλής

"Ξεχασε" να βγάλει Δελτίο Τιμων Φαρμάκων το 2015, και κερδισαν οι φαρμακοβιομηχανιες 100 εκατομμυρια και έχασε ο λαός 100 εκατομμυρια. Ερχονται Ειδικα Δικαστηρια για πολλούς Συριζαίους. Το 2019 στην μπουζού αναμενονται πολλές φυλακίσεις συριζαίων, όπως και του τσίπρα.

Τρεχουν να κρυφτούν οι Συριζαίοι

Τελικά δεν θα γίνει καμμιά Προανακρατική για τον Αδωνι, έκαναν πίσω όλοι οι συριζαίοι! Η Επιτροπή, που τα έκανε μούσκεμα, λέει απλώς για ενδείξεις σε κάποια πλημμελήμματα... Και μάλιστα για το 2016-2017 που δεν ήταν καν Υπουργός ο Αδωνις, κατα παράβαση του Συνταγματος! η Επιτροπή δεν εχει καμμιά αρμοδιότητα για την περίοδο αυτή! Που μαλιστα ο Εισαγγελέας έχει ήδη αποφανθεί ότι ουδεν μεμπτό υπαρχει για τον Αδωνι! Θα δικαιωθεί με εκατομμυρια αποζημιώσεις ο Αδωνις. Απορω πως την πατησαν έτσι οι Συριζάιοι! Καλά κανεναν νομικό δεν έχουν? Θα τους πάρει και τα σωβρακα ο Αδωνις!

ΣΕ 4.5 ΜΗΝΕΣ 32 ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΝΟΣΦΗΣΕΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Πέταξε το πουλάκι. Κυνηγάνε τον Αδωνι 4.5 ετη και στους 4.5 μηνες καμμιά προφυλάκιση δε μπορουν να κάνουν, ΓΙΑ ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ, πόσο μάλλον για προφυλάκιση. Αλλά τώρα σε 4.5 μηνες η νεα πλειοΨηφία θα ασχοληθεί με τα 30 συριζέικα ΠΟΙΝΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΆ σκάνδαλα καμμιά 20αριά υπουργών. Επειδή δε φθανει ο χωρος, ας προσθέσουμε τα 2 τελευταία του ΠΣΚ: α)ομιλία Δραγασάκη στη παρουσιαση βιβλιου περι χρησης αντιδημοκρατικών μέσων το 2015 β) χθεσινές δηλώσεις Αλαβάνου. Συνολο 32 έχω μαζέψει (χωρις αδέλφια, ξαδέλφια Τσιπρα κλπ, αυτά είναι business. Ο Τσαουσεσκου "δικαστηκε" όχι για απλά οικον. σκανδαλα αλλά για καταχρηση εξουσιας και για εσχάτη προδοσία με τις μορφές που δινει στο σχετικο αρθρο ο Βενιζέλος περι ΝΟΣΦΗΣΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ))

Γ. Τράγκας: «Ήπιαν το αίμα του ελληνικού λαού,

έλιωσαν τις ευτυχισμένες στιγμές του και τις έκαναν πλάκες χρυσού βουτηγμένες στο αίμα»

ΑΔΩΝΑΡΑΑΑΑΑΑ

ΑΔΩΝΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΤΟΙΜΟΠΑΡΑΔΟΤΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΤΙΟΥ!!! ΣΥΝΕΡΓΑΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣΑΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΟΙΞΤΕΤΕΣ ΚΑΙ ΧΩΣΤΕ ΜΕΣΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΣΥΡΙΖΕΗΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΠΑΛΙ ΞΕΦΤΥΛΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ

ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΞΕΒΡΑΚΩΣΕ Ο ΑΔΩΝΙΣ - ΓΕΛΑΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ - ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΞΕΒΡΑΚΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥς ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ - ΤΟΥΣ ΕΞΗΓΕΙ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΚΑΙ ΓΕΛΑΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ - ΣΤΡΑΠΑΤΣΟ ΜΕΓΑΛΟ - ΒΑΤΕΡΛΩ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Ο Αδωνις

Θα κλείσει δεκάδες συριζαίους φυλακή. Εμπλεξαν πολύ άσχημα οι συριζαίοι. Εδω και 4 χρόνια ψάχνουν να βρουν κάτι και δεν βρίσκουν τίποτα. Σε 4 μηνες στην κυβερνηση του Κυριάκου, ο Αδωνις θα τους τινάξει στον αερα, αφού γυρω στους 100 βουλευτές του συριζα δεν θα επανεκλεγούν και θα χάσουν την βουλευτική τους ασυλία! Τους λυπάμαι, αλλά θα τους συντρίψει του συριζαίους, θα τους βγάλει τα μάτια! Ο Αδωνις δεν αστειεύεται!

@

"λυπαμαι" χαχαχαχαχα καλα εχει υποψιν οτι δε θα κανει τιποτα, ασε που τις εκλογες θα τις παρει παλι ο τσιπρας!

Φίλος του είσαι και τον ξέρεις τόσο καλά;

1) "Θα κλείσει δεκάδες Συριζαίους στη φυλακή". Ως τι θα κλείσει ανθρώπους φυλακή ο Μπουμπούκος; Δικαστής δεν είναι. Εννοείς οτι θα παρέμβει στην Δικαιοσύνη; Από πού αυτή η σιγουριά; Το έχει ξανακάνει; 2) "Θα τους βγάλει τα μάτια". Δηλαδή ο Μπουμπούκος έχει αιμοβόρα και δολοφονικά ένστικτα; Γιατί έχει πει και το εξής:"θα τους γδάρω"!

Προς πανικόβλητο συριζοτρόλ

Κανε υπομονή και στους επόμενους μήνες θα δείς πως θα τους "γδάρει" και πως θα τους "βγάλει τα μάτια", πάντα συμφωνα με Νόμους και το Σύνταγμα της χωρας, που έχουν καταπατήσει οι άθλιοι συριζαίοι. Ο Αδωνις ειναι και ευστροφος και μαχητικός. ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΓΛΥΤΩΣΕΙ !!!! ΓΚΕΚΕ ????? ΡΕ ΠΑΛΙΟΣΥΡΙΖΟΤΡΟΛ !!!!!!

itio

Αρκει να το κανει!

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ

πες μας τι μαρκα τσιγαρα κανει το αφεντικο σου και τα αλλα θα τα βρουμε.

Χλωμό...

Δε το βλέπω να κανει κυβέρνηση αν ΣΥΡΘΕΊ σε εκλογές με τον αντιπρόεδρο του κομματος να εχει ντράβαλα με τη Δικαιοσύνη....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4758398

Η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι η πάταξη της πρωτοφανούς ανομίας στο Πανεπιστήμιο, η ασφάλεια των ακαδημαϊκών χώρων, η ποιοτική αναβάθμιση της ακαδημαϊκής καθημερινότητας, αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία