Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα πάει μπροστά με τους πιο άξιους και με ισχυρή κυβέρνηση

mts000

«Μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά, το λέμε και θα το κάνουμε» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης  - Το δημόσιο θάρρος και η υπέρβαση είναι η πολιτική παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σημείωσε

«Η πολιτική παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη είναι το δημόσιο θάρρος και η κομματική υπέρβαση» σημείωσε με έμφαση απόψε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην δεύτερη ετήσια διάλεξη που συνδιοργανώθηκε από την Έδρα Ελληνικών Σπουδών Κωνσταντίνος Μητσοτάκης του πανεπιστημίου Stanford και το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ που περιέγραψε την στάση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της φυλάκισης του από τα κατοχικά στρατεύματα στην Κρήτη σημείωσε με έμφαση ότι το θάρρος του να αντιμετωπίζει κατάματα τις δυσκολίες της ζωής, τον συνόδεψαν και σε όλη την πολιτική του διαδρομή. Σημείωσε χαρακτηριστικά την στάση που κράτησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στην δολοφονία Μπακογιάννη αλλά και στην συνεργασία του με τον Φλωράκη και τον Κύρκο λέγοντας ότι με αυτή τη στάση του γκρέμισε τις διαχωριστικές γραμμές στην Ελλάδα πολύ νωρίτερα απ' ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη.

mts001


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι με βάση αυτήν την πολιτική παρακαταθήκη η Ελλάδα πρέπει με θάρρος να κοιτάξει πίσω της και να αναγνωρίσει τα θεμελιώδη κεκτημένα της Μεταπολίτευσης: την εδραίωση της Δημοκρατίας, την είσοδο στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, τον, έστω και μερικό, εκσυγχρονισμό των δομών της. Με το ίδιο θάρρος, ωστόσο, είναι ανάγκη να αντιληφθεί η Ελλάδα και τις ευκαιρίες που έχασε στην Οικονομία, την Παιδεία, την Υγεία, το Ασφαλιστικό, την αναγκαία ανασυγκρότηση του Κράτους.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε επίσης οτι το κόμμα του έχει καταρτίσει ένα πρόγραμμα που δεν χαϊδεύει αυτιά, αλλά ενεργοποιεί συνειδήσεις, που δεν ενεργοποιεί, απλώς, την ελπίδα, αλλά τα μυαλά και τα χέρια όλων των πολιτών και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η ΝΔ θα σχηματίσει μία νέα ισχυρή κυβέρνηση όλων των Ελλήνων με επικεφαλής τους πιο άξιους.

mts002
mts003


Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Αγαπητέ Ryan, κυρίες και κύριοι,
Με μεγάλη χαρά προλογίζω τη σημερινή εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από την Έδρα Ελληνικών Σπουδών Κωνσταντίνος Μητσοτάκης του πανεπιστημίου Stanford και το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Είναι η δεύτερη ετήσια διάλεξη στη μνήμη του πατέρα μου και με χαρά διαπιστώνω πως ο θεσμός αυτός αρχίζει να αποτελεί ένα σημαντικό αυτοτελές γεγονός. Έχουμε την τιμή να είναι μαζί μας ο διακεκριμένος καθηγητής Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Tορόντο, κ.Ryan Balot.
Το αντικείμενο της διάλεξής του είναι «Το θάρρος ως δημοκρατική αρετή. Ένα αρχαίο Ελληνικό ιδεώδες και η σύγχρονη προοπτική του». Είναι μια θεματική που αρμόζει στη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και φωτίζει εύστοχα τη δημόσια παρακαταθήκη του.
Φίλοι και αντίπαλοι αναγνωρίζουν πλέον ότι το θάρρος ήταν ίσως το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο της πολιτικής του προσωπικότητας. Θυμάμαι από μικρό παιδί τον πατέρα μου να μου λέει πως ο φόβος ήταν γι’ αυτόν άγνωστη λέξη. Ίσως γιατί βρέθηκε όχι μόνον φυλακισμένος στα εικοσιπέντε του, αλλά και καταδικασμένος σε θάνατο, στα χρόνια της Κατοχής στην Κρήτη. Δεν είμαι σίγουρος τι πραγματικά ένιωθε τότε στο βάθος της ψυχής του. Την αυγή σηκωνόταν και ντυνόταν περιμένοντας να έρθουν να τον πάρουν για το εκτελεστικό απόσπασμα. Κάποιες φορές ήταν η σειρά ενός από τους συγκρατούμενούς του. Ακούγοντας τους πυροβολισμούς από το προαύλιο, ήξερε πως είχε τουλάχιστον μια μέρα ζωής ακόμα. Μετά έβγαζε τα ρούχα του κι έπεφτε πάλι στο κρεβάτι για να κοιμηθεί.

mts004


Εμπειρίες σαν αυτές κάποιους ανθρώπους τους συνθλίβουν. Κάποιους άλλους όμως τους ατσαλώνουν. Στην περίπτωση του πατέρα μου συνέβη το δεύτερο, καθώς η δύναμη να μη το βάζει ποτέ κάτω και το θάρρος του να αντιμετωπίζει κατάματα τις δυσκολίες της ζωής, τον συνόδεψαν και σε όλη την πολιτική του διαδρομή.
Απαιτούσε θάρρος να υποστηρίζεις στα χρόνια της Κατοχής και του Εμφυλίου την ενωμένη Αντίσταση εναντίον του κατακτητή και τη συναδέλφωση των Ελλήνων. Ήθελε θάρρος, κατά τα ταραγμένα προδικτατορικά χρόνια, να μένεις σταθερός στον κοινοβουλευτισμό και τις απόψεις σου, ενώ αυτές βάλλονταν από παντού. Όπως και να σηκώνεσαι σε μια Βουλή που έβραζε τον Αύγουστο το 1965 και να εξηγείς με ψυχραιμία και νηφαλιότητα τις επιλογές σου. Ήθελε θάρρος να φεύγεις με ένα σκάφος έξι μέτρων, να διασχίσεις το Αιγαίο Δεκαπενταύγουστο, για να ξεκινήσεις έτσι τον αγώνα σου απέναντι στην Χούντα. Ήθελε επίσης θάρρος να λες πάντα την άποψη σου παραμερίζοντας το εφήμερο πολιτικό κόστος. Να είσαι η φωνή της λογικής στα εθνικά θέματα. Να προειδοποιείς για τα επερχόμενα δεινά στην οικονομία και να το κάνεις τα χρόνια της μεγάλης ψευδαίσθησης, τα χρόνια της παράλογης ευφορίας και της μέθης. Και ήθελε μεγάλη ψυχική γενναιότητα, τη στιγμή ενός ανείπωτου πόνου και μιας μεγάλης οικογενειακής τραγωδίας, να σηκωθείς και να μιλήσεις στη Βουλή για την ανάγκη να σταθούν όλοι όρθιοι και ενωμένοι για να διαφυλάξουν τους θεσμούς και το πολίτευμα. Να ζητάς περισσότερη δημοκρατία την ώρα που θρηνούσες τον Παύλο Μπακογιάννη, χτυπημένο από τις σφαίρες της τρομοκρατίας.
Η αποθέωση του δημόσιου θάρρους εκδηλώνεται, ωστόσο, εμφατικά σε στιγμές κομματικής υπέρβασης. Και μία τέτοια ιστορική στιγμή υπήρξε ο Ιούνιος του 1989. Τότε, που ο φιλελεύθερος Μητσοτάκης κάλεσε στο ίδιο μετερίζι της Ελλάδας, τους ηγέτες της Αριστεράς Χαρίλαο Φλωράκη και Λεωνίδα Κύρκο, στηρίζοντας από κοινού μία κυβέρνηση συνεργασίας. Πέτυχε, έτσι, στο μέγιστο βαθμό την εθνική συμφιλίωση, που ήταν ένα ζητούμενο 45 ετών. Ναι! Στην Ελλάδα, οι διαχωριστικές γραμμές του μίσους γκρεμίστηκαν νωρίτερα από το τείχος που χώριζε τα δύο αντίπαλα συστήματα του πλανήτη. Και αυτό αποτελεί μία πολύτιμη παρακαταθήκη για το σήμερα, που απαιτεί όσο ποτέ, θάρρος και αλήθεια. Είναι αυτή την παρακαταθήκη που τιμούμε με τη σημερινή εκδήλωση.

mts005
mts008


Κυρίες και κύριοι,
«Αν έχεις το θάρρος να λες την αλήθεια, δεν θα κάνεις ποτέ λάθος», δίδασκε -ήδη από τον 5ο αιώνα- ο Σοφοκλής. Έτσι απέδωσε στο θάρρος μια διάσταση ηθική, την ώρα που το συνέδεε με το ρεαλισμό. Ταυτόχρονα, αναγορεύοντάς το θάρρος ως εργαλείο αποφυγής σφαλμάτων, το ανέδειξε ως διακριτή πολιτική αρετή. Γιατί, πράγματι, θαρραλέος δεν είναι μόνον ο σωματικά ανδρείος και ο τολμηρός στις μάχες. Αλλά και αυτός που αταλάντευτα υπηρετεί το σωστό, ακόμη και όταν οι γύρω συνθήκες είναι εντελώς αντίξοες. Ακριβώς όπως το διατύπωσε, 2.500 χρόνια μετά, ο Ουίνστων Τσώρτσιλ: «Ο φόβος είναι αντίδραση ενώ το θάρρος απόφαση!»
Απόψε, με τρόπο γόνιμο, ο Ryan Balot φωτίζει μία παρακαταθήκη της Αθηναϊκής Δημοκρατίας που παραμένει ενεργή τον 21ο αιώνα. Μας καλεί να αντιμετωπίσουμε το θάρρος «ως χώρο του ορθολογικού προβληματισμού, όπου αντισταθμίζονται οι πολλές πιέσεις για γρήγορες και απλές αποφάσεις». Νομίζω ότι εδώ βρισκόμαστε στον πυρήνα της πολιτικής: Στην άμυνα εκείνου που αποφασίζει, μένοντας σταθερός απέναντι στις επιρροές των επιμέρους μειοψηφιών. Στο πρόταγμα της καθαρής λογικής ως πυξίδας του κοινού συμφέροντος. Στην προσήλωση σε μια μακροπρόθεσμη οπτική ενάντια στον κοντόφθαλμο καιροσκοπισμό.
Ο καθηγητής Balot θα μας μιλήσει για το θάρρος του ανωνύμου Αθηναίου πολίτη του 5ου αιώνα προ Χριστού. Το θάρρος να συμμετέχει στα κοινά, να παίρνει το λόγο στην Εκκλησία του Δήμου, να υπερασπίζεται τη γνώμη του με πάθος. Το θάρρος να εμπιστεύεται τους θεσμούς της πόλης του. Όπως έκανε ο Δημοσθένης όταν οδήγησε τον Μειδία στα δικαστήρια γιατί αυτός χρησιμοποιούσε το χρήμα και την ισχύ του για να φιμώσει συμπολίτες του και να τους εμποδίσει να συμμετέχουν στο δημόσιο διάλογο.
Και είναι ακριβώς αυτό το θάρρος της συμμετοχής στη διαμόρφωση της συλλογικής μοίρας που ορίζει την πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Και μόνο μέσα από τη συμμετοχή, μέσα από το διάλογο, μέσα από την ορθολογική ανταλλαγή απόψεων μπορεί να προκύψει μια κοινή συνισταμένη για το μέλλον.
Πόσο επίκαιρα είναι άραγε όλα αυτά σε μια κοινωνία πληγωμένη και θυμωμένη; Μια κοινωνία που συχνά ζει σήμερα την αποχή ως έκφραση ενός πολιτικού αδιεξόδου. Ενώ είναι η συμμετοχή που αποτελεί μονόδρομο για την έξοδο από μια τέτοια παγίδευση.

mts006


Αγαπητοί φίλοι,
Η τρέχουσα συγκυρία στην Ελλάδα, μάς υποβάλλει σε μία διπλή άσκηση πολιτικού θάρρους: Από τη μια πλευρά, οφείλουμε να κάνουμε μια ειλικρινή αποτίμηση ενός οδυνηρού κύκλου που κλείνει δραματικά. Και από την άλλη καλούμαστε να κάνουμε την τολμηρή επιλογή μιας νέας πορείας που ανοίγεται μπροστά μας. Είναι μια πρόκληση που αντιμετωπίζει κάθε πολίτης ξεχωριστά. Πρωτίστως, όμως, απευθύνεται στο πολιτικό προσωπικό της χώρας. Όλους εμάς, που οφείλουμε να βγάλουμε το θυμικό από τις πολιτικές συμπεριφορές και στη θέση του να προτάξουμε τη λογική. Από το σύνθημα να επιστρέψουμε στο επιχείρημα. Από την υπόσχεση να περάσουμε στην πράξη.
Η Ελλάδα πρέπει με θάρρος να κοιτάξει πίσω της και να αναγνωρίσει τα θεμελιώδη κεκτημένα της Μεταπολίτευσης: την εδραίωση της Δημοκρατίας, την είσοδο στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, τον, έστω και μερικό, εκσυγχρονισμό των δομών της. Με το ίδιο θάρρος, ωστόσο, είναι ανάγκη να αντιληφθεί η Ελλάδα και τις ευκαιρίες που έχασε στην Οικονομία, την Παιδεία, την Υγεία, το Ασφαλιστικό, την αναγκαία ανασυγκρότηση του Κράτους. Και να αναλογιστούμε με ειλικρίνεια τις ευθύνες των πολιτικών, αλλά και των κοινωνικών ομάδων που λειτούργησαν ως μοχλοί ανασταλτικής πίεσης. Όχι για να «τιμωρήσουμε» και, μάλιστα, ετεροχρονισμένα. Αλλά για να οδηγηθούμε σε συμπεράσματα που αφορούν το μέλλον.
Από την πλευρά του, το πολιτικό σύστημα δεν έχει άλλο δρόμο από το θαρραλέο επαναπροσδιορισμό του. Οφείλει να εντοπίσει τους λόγους για τους οποίους αυτοπεριορίστηκε σε παλαιές πρακτικές και δείλιασε μπροστά στην ανανέωση. Να αναρωτηθεί, επιτέλους, γιατί απέναντι στην κρίση, μόνον οι Έλληνες -σε αντίθεση με τους Πορτογάλους ή τους Ιρλανδούς- υπέκυψαν τόσο εύκολα στις σειρήνες της δημαγωγίας. Και πώς ένας λαός δοκιμασμένος από καταστροφές και διχασμούς, παραπλανήθηκε, έστω και πρόσκαιρα, από ένα κομματικό μόρφωμα, που ενσάρκωσε τις χειρότερες πλευρές του χθες. Και πρέπει να τα κάνουμε όλα αυτά, όχι ασφαλώς για να καταλήξουμε σε μια άκριτη απόρριψη της πολιτικής. Αλλά για να υπηρετήσουμε από κοινού την αναβάθμιση της δημόσιας ζωής.

mts007


Το κόμμα μας, η Νέα Δημοκρατία, βρίσκεται σε σωστό δρόμο για να κερδίσει τη μάχη απέναντι σε μια ποιοτική «πρόκληση θάρρους». Μακριά από συμπλέγματα, έχει αναγνωρίσει το δικό της μερίδιο στα προβλήματα του παρελθόντος. Δεν έκρυψε ούτε τα λάθη και τις παραλείψεις της ούτε και τις κακές της στιγμές. Όλα αυτά, όμως, τα μετουσιώνει σε υπερβάσεις, που αποτυπώνονται στις θέσεις, τη συμπεριφορά, το πρόγραμμά της. Ένα πρόγραμμα που δεν χαϊδεύει αυτιά, αλλά ενεργοποιεί συνειδήσεις. Που δεν στοχεύει μόνο στην καρδιά, αλλά και την σκέψη. Και που δεν ενεργοποιεί, απλώς, την ελπίδα, αλλά τα μυαλά και τα χέρια όλων των πολιτών.
Σε έναν μήνα ακριβώς, συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Τον έχω πολύ συχνά στο μυαλό μου. Διότι σχεδόν καθημερινά συνειδητοποιώ ότι αν κάτι χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα είναι η πίστη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δηλαδή το θάρρος. Χρειάζεται θάρρος να απαντάς σε υποσχέσεις και ψέματα, όχι με άλλα ψέματα, αλλά με συγκεκριμένο σχέδιο και με αλήθειες. Να προτείνεις ανάπτυξη και πρωτοβουλία σε ένα κράτος αγκυλωμένο από τη γραφειοκρατία. Να μιλάς για αξιολόγηση αντί για κομματικά ρουσφέτια και για αριστεία αντί για βόλεμα. Και να καλείς σε μία συμπόρευση προόδου όχι μόνο τους δικούς σου πολιτικούς υποστηρικτές, αλλά κάθε δημοκρατική δύναμη εκσυγχρονισμού. Και τελικά, όλους τους πολίτες.
Όλα αυτά είναι θάρρος. Θάρρος που σύντομα θα φέρει το φωτεινό αποτέλεσμα: Μία νέα ισχυρή κυβέρνηση όλων των Ελλήνων με επικεφαλής τους πιο άξιους. Για να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Μπορούμε. Το λέμε και θα το κάνουμε.

ΣΧΟΛΙΑ (38)

Νηφάλιος

Ο Μητσοτάκης τάχει δει όλα ! Και παρά το γεγονός ότι είναι ψύχραιμος τεχνοκράτης , το κόμμα της ΝΔ - ιδιοκτησίας Καραμανλή - τον στενεύει αφόρητα ! Καταλαβαίνει σαφώς ότι οι λαϊκιστές Καραμανλικοί τον θεωρούν ξένο σώμα και τον υποσκάπτουν , κατεβαίνει στις εκλογές με μια διασπασμένη ΝΔ , και βλέπει τα ποσοστά του πολύ χαμηλότερα απ’ ότι θάπρεπε μετά από μια ληστρική ΣΥΡΙΖΑΝΕΛικη διακυβέρνηση και τρελαίνεται διότι δεν μπορεί και δεν δύναται να σηκώσει το βάρος της διάσπασης της ΝΔ ! Φυσικά οι Καραμανλικοί εξωθούν ξεδιάντροπα τις καταστάσεις στα άκρα , δηλώνοντας ποιός είναι ο μαγαζάτορας και έτοιμοι να συνεργαστούν σε οποιαδήποτε κυβέρνηση πλην της Χρυσής Αυγής ! Ούτε ψύλλος στον κόρφο του Κυριάκου ! Έχω τη λύση , αλλά δεν θα σας την πω ! Άλλωστε εσείς πληρώνεστε για να βρείτε λύσεις ! Εγώ το κάνω από χόμπι !

εχει ο καιρός γυρίσματα...

Ζήτω, ζήτω η Νέα ΜΙΖΟκρατία!!!!

ΠΡΩΙΝ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

1 ) οι αξιοι της ΝΔ μας φεσωσαν με 300 δις μαζι με το Πασοκ . Για την ακριβεια η ΝΔ μας φεσωσε με περισσοτερα αποδεδειγμενα . 2 ) Η αξιοι της ΝΔ μετα μνημονιων ψηφισαν περικοπη συνταξεων , φορους , και περικοπη των μισθων των ιδιωτικων υπαλληλων ειδικα συνταξεις και ιδιωτικους υπαλληλους τους εσβησαν 3 ) αποτελεσμα της φοβερης αυτης πολιτικης τους με το Σαμαρα το Μητσοτακη και τον Αδωνι να αυξηθει το δημοσιο χρεος 17 δις σε εναμιση ετος με τοσες περικοπες νομιζουμε ο Σαμαρας ειναι ο πλεον αποτυχημενος πρωθυπουργος απο την απαρχη της δημιουργιας του κοσμου .. χειροτερος και του καραμανλης που μας φεσωσε με 120 σε εξι ετη γιατι αυτος δεν ειχε τοσες περικοπες .. 3 ) οι επιτυχημενοι της ΝΔ μαζι με το κρατος φαληρησαν και το κομμα τους με 200 μυρια χρωστουμενα σε τραπεζες //// 40 χρονια επιτυχιες και συνεχιζουμε .. 30 ετη στασιμοτητας ο ιδιωτικος τομεας ξεφραγκο αμπελι και οι διορισμενοι της ΝΔ σε ΔΕΚΟ με 4 .000 το μηνα καθαρα απλοι υπαλληλοι !!!!!!!!!!! 100 οργανισμοι το ιδιο χαλι !!!!!!!!!! μας πτωχευσαν ηρθαν τα μνημονια .. και αυτοι διελυσαν κι αλλο τον ιδιωτικο τομεα απο τα 600 σε 450 το πηγαν ΗΜΑΡΤΟΝ αυτους τους επετυχημενους θα ψηφισετε ? Νομιμοποιηση ατομικων συμβασεων αυτα που εφερε η συκυβερνηση ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΛΑΟΣ και που εφηρμοσε αυτα κι αλλα τοσα η Κυβερνηση Σαμαρα .. πολυ αξια κι επετυχημενα ... θεμε κι αλλα ... ΝΔ απαντες αποντες .. για ενα πιατο ρυζι , με μηδεν φραγκο αποζημειωση απολυσης , και αλυσιδες στον ιδιωτικο τομεα ..

Κουλα μ'ακους;

Θα παει μπροστα η Ελλάδα με τα απολιθωματα και τα μπάζα του παρελθόντος. Κουλη, δε μας λείπει η οικογένεια σου ΚΑΘΌΛΟΥ

Εκεί που πονάει το κλεπτοκρατικό τόξο

🇬🇷 Θα πάθετε πλάκα με τα ποσοστά της Χ.Α. στις επόμενες εκλογές 🇬🇷

Γιουσουρης Πελαγιος

οπως τα λετε. με την κυβερνηση των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ παμε μπροστα, δυνατα και ελληνικα με χαμογελο και ελπιδα, βγαινοντας απο την φτωχια που μας βυθισατε. Ειναι ο λογος που στις επερχομενες εκλογες θα μαυρισουμε το ακροδεξιο σας μορφωμα.

Χχμ

Εσύ που ζεις ρε στο εξωτερικό ; Άκου μας βγάζει απ τη φτώχια ο Σύριζα...

betty

Ενας συμπαθής , σύγχρονος CEO, ότι χρειάζεται δηλαδή η χώρα.

Βαλεντίνη

Το έχω πει πολλές φορές . Από την ώρα που εξελέγη ο ΣΥΡΙΖΑ, το μαγαζί που λέγεται Ελλάδα είναι κλειστό και αυτοί κάθονται μέσα , κοιτώντας τα εξτρέ των λογαριασμών τους και συζητώντας ποιους και που θα τους διορίσουν !!!!! Κοντά τέσσερα χαμένα χρόνια , τζάμπα επιτόκια , τζάμπα στην ουσία πετρέλαιο , (αυτοί το εκαναν ακριβό για τον κοσμάκη , από τους υπέρογκους φόρους που έβαλαν) Τίποτα δεν πουλιέται και τίποτα δεν αγοράζεται , γιατί ; Αναρωτηθήκαμε ποτέ ; Ολα είναι τζάμπα , τι περιμένουν άραγε οι επενδυτές , να πω και για τους εντός της χώρας ; Γιατί το βαρέλι μ' αυτούς δεν έχει πάτο , υπάρχει και πιο κάτω και περιμένουν . Αυτό πρέπει να σταματήσει , ν' ανοίξει η πόρτα αυτού του μαγαζιού , να μπει κόσμος , διαφορετικά τελειώνουμε ..... Αυτοί είναι κηφήνες οι άνθρωποι , νομίζουν ότι εξελέγησαν για να κάθονται στα γραφεία και να μοστραρονται σάν υπουργοί και βουλευτές....... Εδώ χρειάζεται δουλειά και η πόρτα του μαγαζιού πρέπει να ξεκλειδώσει επειγόντως , δεν υπάρχει άλλη λύση για τη χώρα .... Εδώ είναι ο παράδεισος , εδώ θα ξεπεζέψουν όλοι . Αυτό μόνο να σκεφτόμαστε τίποτα άλλο.... Λεφτά δεν υπάρχουν .... Το μόνο που μας μένει είναι όρεξη για δουλειά και κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις . Αυτός είναι ο πολλαπλασιαστής με τη μέγιστη σημασία .... Μόνο έτσι μπορεί και θα γίνει το θαύμα . Δουλειές , δουλειές , δουλειές ..... Αυτή είναι η τελευταία μας Ελπίδα ...ο χρόνος θα δείξει .... Πώς να το πεις όμως αυτό, σε ανθρώπους κάποιας ηλικίας ; Αυτός ειναι ο καημός.....που τρώει τα σωθικά ......

ναι ρε

ποσο δικιο εχεις,θυμαμαι πριν ανεβει ο Συριζα στην εξουσια το εμπορικο κεντρο που λεγεται Ελλαδα ξεπουλουσε,,,τα υπολοιπα δεν τα σχολιαζω γιατι προφανως δεν εχεις επαφη με την πραγματικοτητα και την κοινωνια,,ενδεικτικα μονο για το παραληρημα οσων αφορα την ,,δουλεια,,,δουλεια,,,δουλεια,,,Το 2014(4ο τριμηνο)ΠΡΟ ΣΥΡΙΖΑ ΔΛΔ,,ανεργια 26,1%,,Τον Απριλιο του 2018 ΜΕΤΑ ΣΥΡΙΖΑ ΔΛΔ ανεργια 20,2%,,Αντε πανε για νανακια τωρα Βαλεντινη,,,

Νάγια Οικονόμου

ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ!!!!!!!

Επιτελους

εφτασε η ωρα και για εμας που αγορασαμε πτυχια απ το εξωτερικο . Πρεπει να κανουμε αποσβεση.

ελεος καραγκιοζηδες νεοδημοκρατες

παναγια μου κατι αξιες φατσες που βλεπουν τα ματια μου...

@

Ενώ οι Συριζαίοι ε; Τους τρέχει η αξιοσύνη απ' τα μπατζάκια!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

joker_tainia

Πολιτική αντιπαράθεση έχουν προκαλέσει οι έλεγχοι των αστυνομικών, μετά από εντολή υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού στην ταινία Joker – Για «φτηνή ανάρτηση» Τσίπρα κάνει λόγο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης - Και ο Ραγκούσης καταγγέλλει το νόμο που ο ίδιος έχει υπογράψει από το 2010

26
voutsis_2

«Σε όλη τη μεταπολίτευση 45 χρόνια, ουδέποτε υπήρξε παρέμβαση και τέτοιου τύπου στοχοπροσήλωση στα καθήκοντα» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσία αστυνομικών σε κινηματογράφο, προκειμένου να απομακρύνουν ανήλικους που παρακολουθούσαν την ταινία Joker - «Βγάλαμε την Ελλάδα από τα μνημόνια, αλλά όχι από την κρίση» είπε για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

tsipras_kriti1

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την περιοδεία του στη Δυτική Κρήτη από το Κολυμπάρι του δήμου Πλατανιά - «Κάνουμε μια μεγάλη καμπάνια να συναντήσουμε τον κόσμο που οκτώ χρόνια τώρα μας στηρίζει», ανέφερε

4
joker-ypourgeio-arthro

Μενδώνη: Θα ξεκινήσει ΕΔΕ για την υπόθεση - Για τις υπαλλήλους που «έτρεξαν» τους ελέγχους είπε ότι «υπερέβησαν των αρμοδιοτήτων τους, έλεγχος σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι φωνάζεις δυνάμεις καταστολής, υπάρχουν και άλλοι τρόποι»

135
xrisoxoidis_ar

«Είναι αυτονόητη η υποχρέωση της αστυνομίας να ανταποκρίνεται στις καταγγελίες» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για το θέμα που έχει προκύψει με κινηματογραφική ταινία, κατηγορώντας, ταυτόχρονα, τον Αλέξη Τσίπρα για «επίδειξη φτήνιας πολιτικής και ψεύτικης ευαισθησίας»

50