Μάτι: «Φωτιές άναψε» στο Twitter το επικοινωνιακό σόου Τσίπρα

Μάτι: «Φωτιές άναψε» στο Twitter το επικοινωνιακό σόου Τσίπρα

Μεταξύ σαρκασμού και κατακραυγής κυμάνθηκαν τα σχόλια κομμάτων και πολιτών για την πρωθυπουργική επίδειξη ευαισθησίας μερικά 24ωρα πριν τη ΔΕΘ - Ιδιαίτερο κράξιμο στη σκηνοθεσία με τους... αυθόρμητους χειροκροτητές αλλά και την «έκτακτη» εμφάνιση Δούρου-Ψινάκη

tsipras-xeri-mat
Μάλλον ήπιες ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην τελευταία επίδειξη ενεργού ενδιαφέροντος του πρωθυπουργού για το κατακαμένο Μάτι μετά τη φωτιά της 23ης Ιουλίου. Σαν ήπιες κρίνονται οι αντιδράσεις των αντιπολιτευόμενων σε σχέση, βεβαίως, με εκείνες που θα είχε ο ΣΥΡΙΖΑ εάν οι ρόλοι ήταν αντεστραμμένοι. Εύκολα φαντάζεται κάποιος το ανάθεμα που θα έσερναν στην κυβέρνηση πρόσωπα όπως πχ η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Ωστόσο, το πεδίο στο οποίο εκφράστηκαν ελεύθερα οι επικρίσεις για το νέο επικοινωνιακό σόου του Αλέξη Τσίπρα και της κουστωδίας του στον τόπο όπου συνέβη η αδιανόητη εκατόμβη, ήταν, όπως πάντα, το twitter. «Μάτι βγάζει η υποκρισία» ήταν η ανάρτηση που συνοψίζει ιδανικά το γενικότερο πνεύμα.

Πάντως, παρουσιάζουν ενδιαφέρον οι ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης για το γεγονός, καθώς η καθεμία δίνει έμφαση σε διαφορετική πτυχή του επικοινωνιακού τεχνάσματος. Η Νέα Δημοκρατία, λόγου χάριν, κατηγορεί ευθέως το επιτελείο του κ. Τσίπρα ότι δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει ακόμη και κομπάρσους για να γεμίσει τα κενά της εικόνας και να διασφαλίσει την ομαλή εξέλιξη της επίσκεψης, χωρίς παρατράγουδα ή άβολα απρόοπτα για τον πρωθυπουργό. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει:

«42 ημέρες από την εθνική τραγωδία, ο κ. Τσίπρας επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος. Όχι για να ζητήσει συγγνώμη για την ανικανότητα της Κυβέρνησής του που οδήγησε σε 98 νεκρούς και στην ερήμωση μιας περιοχής. Αλλά για να κρύψει και πάλι τις ευθύνες του σε μία ακόμη θλιβερή επικοινωνιακή παράσταση, ανάλογη εκείνης της τραγικής νύχτας. Περιτριγυρισμένος από σωματοφύλακες και μεταφερόμενους κομπάρσους, θέλησε να ξεπλύνει τις ενοχές του, με ένα υποκριτικό ενδιαφέρον για τους κατοίκους. Ό,τι και να κάνει ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να αλλάξει την πραγματικότητα: Το Μάτι είναι και θα είναι η ταυτότητα της καταστροφικής ανεπάρκειας και του απάνθρωπου κυνισμού του».

Από το Κίνημα Αλλαγής σαρκάζουν ιδιαίτερα την «έκτακτη» εμφάνιση της Ρένας Δούρου και του Ηλία Ψινάκη: «Όσα επικοινωνιακά τεχνάσματα και αν επιστρατεύσει ο κ. Τσίπρας, οι ευθύνες της Κυβέρνησης του για την τραγωδία στο ΜΑΤΙ με τους 98 νεκρούς, δεν θα παραγραφούν.  Όπως και ο απίστευτος κυνισμός που επέδειξε στην επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος. 42 ημέρες μετά ο κ. Τσίπρας ρωτά τους κατοίκους 'τι έχει γίνει'. Ας φροντίσουν οι Υπουργοί του να τον ενημερώσουν και επιτέλους να κάνουν πράξη αυτά που πρέπει. ΥΓ:  Χαιρετίζουμε την guest εμφάνιση της κας Δούρου, όπως και του κ. Ψινάκη».

Το ΚΚΕ εστίασε κυρίως στη σκληρή πραγματικότητα μετά από την καταστροφή: «Ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί του και η περιφερειάρχης Αττικής, ξέρουν πάρα πολύ καλά ποια είναι τα προβλήματα των πληγέντων. Αντί, λοιπόν, για στημένες επισκέψεις κι ανέξοδες υποσχέσεις, ας ασχοληθούν να δώσουν λύση στα επείγοντα προβλήματα των κατοίκων για πλήρη αποκατάσταση, απορρύπανση της περιοχής, σίτιση, στέγαση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, που παραμένουν, μέχρι σήμερα, ουσιαστικά ανικανοποίητα».

Ανελέητο σφυροκόπημα στο twitter:

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης