Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση επιδιώκει να γίνει σημαιοφόρος της πολιτικής των ΗΠΑ στα Βαλκάνια

sygkentrosi-dihmero-14

Ο γγ του ΚΚΕ μίλησε απόψε στο 27ο Αντιϊμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στην Πάτρα και σημείωσε ότι η κυβέρνηση αποδέχθηκε τις ανιστόρητες θέσεις περί «Μακεδονικού εθνικότητας» και «Μακεδονικής γλώσσας», που αποτελούν στηρίγματα του αλυτρωτισμού στην ΠΓΔΜ

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αποψινή του ομιλία στο 27ο Αντιϊμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στην Πάτρα, παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία, επισήμανε ότι "τα πυρηνικά στον 'Αραξο, ο νέος ρόλος που αναλαμβάνει η Ανδραβίδα, η χρήση του Ακτίου είναι μία ακόμα επιβεβαίωση ότι η κυβέρνηση, «παίζει με τη φωτιά», σε μια περιοχή που το φιτίλι του πολέμου παραμένει αναμμένο".

Είπε ότι "τα περί γεωστρατηγικής αναβάθμισης, που είναι η νέα στρατηγική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την οποία συμπλέουν και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα δεν αφορούν την ειρήνη ούτε την αλληλεγγύη και φιλία των λαών αλλά τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της αστικής τάξης της Ελλάδας και κατά συνέπεια την αναβάθμιση όλων των κινδύνων και μεγαλύτερων εμπλοκών σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους, επεμβάσεις και συγκρούσεις".

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιδιώκει να γίνει σημαιοφόρος της πολιτικής των ΗΠΑ στα Βαλκάνια, την Αν. Μεσόγειο, την Β. Αφρική και την Μ. Ανατολή εντάσσοντας στην επιδίωξη αυτή τόσο την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική αναβάθμιση των σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ και την Αίγυπτο, όσο και τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ "η οποία έχει τη σφραγίδα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, και της ΕΕ και η οποία φυσικά δεν αποτελεί λύση προς όφελος των λαών" καθώς, μεταξύ άλλων, "μια σειρά κρίσιμα ζητήματα, όπως είναι οι συνταγματικές αλλαγές, παραπέμπονται στο αβέβαιο μέλλον, αλλά και γιατί αποδέχτηκαν τις ανιστόρητες θέσεις περί "Μακεδονικού εθνικότητας", "Μακεδονικής γλώσσας", που αποτελούν στηρίγματα του αλυτρωτισμού".

Επιπλέον κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί "εφησυχάζει τον λαό μας ο οποίος πρέπει να δει ότι η Τουρκία κλιμακώνει την επιθετικότητά της στο Αιγαίο και την Κυπριακή ΑΟΖ, κρατά ομήρους αναίτια δύο Έλληνες στρατιωτικούς".

Τόνισε ότι "η εξωτερική πολιτική είναι η συνέχεια της εσωτερικής πολιτικής και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το επιβεβαιώνει καθημερινά" .

Ανέφερε ότι γι' αυτό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διατήρησε στο ακέραιο όλους τους μνημονιακούς νόμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ με την συμφωνία για το χρέος "φόρτωσε στο λαό μας ένα μεταμνημονιακό μνημόνιο".

"Η επόμενη μέρα μετά το τυπικό τέλος των μνημονίων είναι ίδια με την προηγούμενη" ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο κ. Κουτσούμπας, υπογραμμίζοντας ότι "καθαρή έξοδος για το λαό είναι η κατάργηση όλων των νόμων και των μέτρων των μνημονίων και η ανάκτηση των τεράστιων απωλειών που μόνο ο ίδιος με τους αγώνες του μπορεί να κατακτήσει".

Έκανε λόγο για χρονιά έντονων διεργασιών για την αναδιαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, και κάλεσε τον ελληνικό λαό να μην παρασυρθεί από τους "κούφιους διαπληκτισμούς Τσίπρα-Μητσοτάκη που κοκκορομαχούν για να κρύψουν την βαθιά συμφωνία τους σε όλη τη γκάμα της αντιλαϊκής πολιτικής".

Σημείωσε ότι βασικός στόχος είναι η προσπάθεια εγκλωβισμού της λαϊκής δυσαρέσκειας ώστε να μπουν εμπόδια σε πλατιά εργατικά λαϊκά στρώματα να συναντηθούν μαζικά και ελπιδοφόρα με την ανατρεπτική πολιτική του ΚΚΕ προσθέτοντας ότι "η αστική τάξη επιδιώκει να υπάρξουν και άλλα αναχώματα απέναντι στο ΚΚΕ, μιας γιαλατζί και ανερμάτιστης αριστεράς".

Στην επιχείρηση αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού συμπεριέλαβε τις διεργασίες "για αναμόρφωση του ακροδεξιού, φασιστικού χώρου, με δημιουργία και νέων σχημάτων αλλά και μέσα από την απόπειρα κοινοβουλευτικής συγκράτησης και επιβίωσης της ΧΑ, τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει η δίκη της, συμφωνία που φαίνεται να τηρεί, η σημερινή ηγεσία της, παίζοντας το ρόλο της, με συνεχείς σκοταδιστικές επιθέσεις ενάντια στο ΚΚΕ, όπως άλλωστε είναι φυσικό, από μια εγκληματική συμμορία ναζιστών δολοφόνων".

"Τελικά το εργατικό λαϊκό κίνημα θα τσακίσει τα θρασύδειλα ναζιστικά κατακάθια. Θα κρυφτούν στα λαγούμια της ιστορίας εκεί όπου ανήκουν μόνο και μόνο για να θυμίζουν στην ανθρωπότητα το όνειδος και την τερατωδία του ναζισμού, του φασισμού, που δεν είναι παρά σπορά της σαπίλας και διαφθοράς του καπιταλισμού" υπογράμμισε.

"Η διέξοδος για το λαό βρίσκεται στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ που είναι η μόνη ρεαλιστική γιατί είναι η μόνη πραγματικά φιλολαϊκή" υπογράμμισε.

Στάθηκε ιδιαίτερα στον ιδεολογικό πολιτικό κριό που διαμορφώνεται με στόχο να ενσωματωθούν οι νέοι και νέες, στα ακίνδυνα μονοπάτια του συστήματος, τονίζοντας την σημασία της κομμουνιστικής ιδεολογίας ως όπλου των εργαζομένων για την διαμόρφωση ταξικού πολιτικού κριτηρίου.

Αναφέρθηκε στον κοσμοπολιτισμό του κεφαλαίου που εκπροσωπεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο οποίος περιέχει τον εθνικισμό, και τόνισε ότι "απέναντι τους βρίσκεται μόνο ο προλεταριακός διεθνισμός και ο γνήσιος λαϊκός πατριωτισμός".

Υπογράμμισε ότι ουδεμία σχέση με τον μαρξισμό έχουν τα περί "αυτοπροσδιορισμού" που αναπαράγει ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας τον ρόλο που έπαιξε ο "αυτοπροσδιορισμός στην υποδαύλιση εθνικισμών και αλυτρωτισμών στα Βαλκάνια αλλά και ότι "το δήθεν δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού στρώνει το έδαφος σε όσους επιδιώκουν να αναγνωριστεί η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης ως «τούρκικη» στην Ελλάδα, ανοίγοντας και από την από εδώ μεριά του Αιγαίου θέμα για αμφισβήτηση συνθηκών, όπως της Λοζάνης, που καθορίζουν και τα σύνορα της περιοχής".

Ο κ. Κουτσούμπας παρουσίασε την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι "στον πυρήνα της ο λαός και τα παιδιά του είναι στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής" καθώς ασκούν οι ίδιοι την εξουσία, με έλεγχο επί ανακλητών εκπροσώπων που δεν αποσπώνται από την παραγωγική διαδικασία και δεν απολαμβάνουν όλα εκείνα τα προνόμια που μπορεί να τους διαχωρίσουν από τη βάση που τους εξέλεξε.

"Πυρήνας της νέας εξουσίας γίνεται η παραγωγική μονάδα, ο χώρος δουλειάς και αντίστοιχα για τους νέους και τις νέες που σπουδάζουν οι χώροι εκπαίδευσης. Αυτή είναι η εργατική εξουσία, η δικτατορία του προλεταριάτου. Τα καθήκοντα της προκύπτουν από την ανάγκη να στεριώσει, να εδραιωθεί η ήττα των εκμεταλλευτών, οι προσπάθειες για να μπουν εμπόδια στην επιστροφή στο καθεστώς της εκμετάλλευσης" πρόσθεσε, αναφερόμενος στη συνέχεια και στους βασικούς άξονες του κεντρικού επιστημονικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη όλων των κλάδων της οικονομίας με κριτήριο την εξασφάλιση της λαϊκής ευημερίας.

Κάλεσε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, καταλήγοντας στην ομιλία του "Τρέλα είναι να εγκαταλείψουμε τα όνειρά μας. Το να αλλάξουμε τον κόσμο δεν είναι τρέλα ούτε ουτοπία, είναι δικαιοσύνη».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Q

Η κολλημενη κασσετα των Σταλινικων. Τα ιδια μας τσαμπουναγανε και τα αδελφια σας του ΣΥΡΙΖΑ και τελικα εγιναν τα καλυτερα υπαλληλακια των Αμερικανων. Στο ιδιο μονοπατι βαδιζετε κι εσεις, γι'αυτο και δεν θελετε να κυβερνησετε. Μην αναγκαστειτε να βγαλετε παραεξω το ποσο ξενοδουλοι ειστε και χασετε αυτη τη "φιλολαικη" μασκα, που ειναι και το μοναδικο που σας κραταει στην ζωη.

Παρατηρητής άνωθεν

" Στο 19ο συνέδριο του ΚΚΕ, που έγινε τον Απρίλιο του 2013 η στάση του ΚΚΕ σε περίπτωση πολέμου είναι ξεκάθαρη: “Σε περίπτωση ιμπεριαλιστικής πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας, ΕΙΤΕ ΣΕ ΑΜΥΝΤΙΚΟ είτε σε επιθετικό πόλεμο, το Κόμμα πρέπει να ηγηθεί της ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ οργάνωσης της εργατικής - λαϊκής πάλης με όλες τις μορφές, ώστε να οδηγήσει σε ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, ΕΓΧΩΡΙΑΣ και ξένης.” Το γιατί το πολιτικό σύστημα ανέχεται ένα κόμμα το οποίο ευθέως είναι κατά του Συντάγματος, κατά του κοινοβουλευτισμού, υπέρ της δικτατορίας και απεργάζεται εμφύλιο, είναι μια πολύ μεγάλη κουβέντα την κάποια στιγμή θα πρέπει να κάνουμε ανοιχτά.) " Απο άρθρο του Θάνου Τζήμερου.

Αντιδογματικός

Παρ'όλη την αναίμακτη ευτυχώς κατάρρευση του κομμουνισμού στην Ευρώπη αθεράπευτα εμμονικοί ιδεοληπτικοί αμετανόητοι ακόμη και τώρα επιδιώκουν να επιβάλλουν την ανελεύθερη, ισοπεδωτική ,καταπιεστική, τυραννική Δικτατορία των εργατών επί όλων των άλλων στην Ελλάδα στην μητέρα της Δημοκρατίας

Ξυπνήστε ρεεεε

Το ίδιο ποίμα τόσα χρόνια. Απορώ ποιοί και κυρίως γιατί σας ψηφίζουν...

Μ.ΠΑΣΟΚ

Μπορει να διαφωνουμε μητσαρα σε πολλα θεματα εδω ομως η διαπιστωση και η θεση του ΚΚΕ ειναι σωστοτατη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tous

Ο κ. Θεόδωρος Τοσουνίδης υπενθυμίζει την εκτίμηση του Πάνου Καμμένου ότι η Συμφωνία «δύσκολα θα φθάσει στην Ελληνική Βουλή», προσθέτοντας ότι αν φθάσει οι ΑΝΕΛ θα αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον ελληνικό λαό να αποφασίσει τι θέλει μέσω εκλογών

liberal_arthro

Ο εισσαγελέας ζήτησε να διεξαχθεί περαιτέρω έρευνα για να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών του υπ. Άμυνας - Για ολοκληρωτισμό κατηγορούν την κυβέρνηση ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, Ποτάμι - Στην Ευρωβουλή φέρνουν το ζήτημα Λοβέρδος, Καϊλή - Και κόντρα Καμμένου-Μαντζουράνη στο Τwitter

fofi

Η Φώφη Γεννηματά σε ό,τι αφορά πιθανή συμμετοχή του ΚΙΝΑΛ σε κυβέρνηση συνεργασίας λέει πως «δεν θα συμμετάσχουμε σε μία κυβέρνηση χωρίς προοδευτική πυξίδα απλά και μόνο για να βγουν οι αριθμοί»

file_arthro

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν οι δημοσιογράφοι Μαυρίδης, Λάμψιας και Γαλανού μετά το αίτημα του υπ. Άμυνας να ασκηθεί σε βάρος τους η διαδικασία του αυτοφώρου - Για ολοκληρωτισμό κατηγορούν την κυβέρνηση ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, Ποτάμι - Στην Ευρωβουλή φέρνουν το ζήτημα Λοβέρδος, Καϊλή - Και κόντρα Καμμένου-Μαντζουράνη στο Τwitter