Ο Τσακαλώτος ομολογεί: Δεν πήραμε τον γαλλικό μηχανισμό για το χρέος, θα ξανακοιτάξουμε το χρέος το 2032

tsakalotos_economy

«Υπάρχει ένα παλιό έργο που κάποιοι δικηγόροι υπεράσπισης βρίσκουν ένα μαγικό φίλτρο που κάνει τους μάρτυρες κατηγορίας να μιλούν υπέρ του κατηγορούμενου. Εμείς είμαστε πιο τυχεροί με τον κ. Μητσοτάκη. Μιλά υπέρ μας χωρίς να του δίνουμε μαγικό φίλτρο» είπε ο υπουργός Οικονομικών

Να τρέξουν στις εκλογικές τους περιφέρειες και να μιλήσουν με τον κόσμο χωρίς φόβο κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος αναλύοντας παράλληλα τα διλήμματα που θα αντιμετωπίσει η Ευρώπη το επόμενο διάστημα.

Ωστόσο, από την τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που γίνεται για το δικό του χαρτοφυλάκιο έλειπε οποιαδήποτε αναφορά για τις νέες περικοπές στο αφορολόγητο και τις περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις. Παρά ταύτα επισήμανε κοιτώντας προς τα έδρανα της συμπολίτευσης: « Ό,τι έχουμε καταφέρει το έχουμε καταφέρει οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Σας λεω μην φοβάστε. Πηγαίνετε στις περιφέρειές σας και εξηγείστε ότι θα πάμε μπροστά».

«Ο Μητσοτάκης μίλησε 25 φορές για απατεώνες και ψεύτες. Δεν μας είπε τίποτα για το χρέος. Δεν είχε μια λέξη να πει για το χρέος και πως κρίνει την συμφωνία για το χρέος που ήταν το βασικό θέμα του eurogroup της 21ης Ιουνίου. Να βάλουμε τα κριτήρια.

Εγώ έχω πει για τα κριτήρια μας από το 2017:

- Τι θα γράψουν οι Financial Times την επόμενη ημέρα. Το 2012 είχαν πει και οι FT και όλος ο οικονομικός Τύπος είχε πει ότι οι Ευρωπαίοι κλότσησαν τον τενεκέ πιο κάτω. Σήμερα μιλούν για μια καλή συμφωνία

- Το δεύτερο που είχα πει ήταν ο καθαρός διάδρομος για το χρέος. Με τα μέτρα που πήραμε όλοι λένε τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα ότι έχουμε αυτόν τον καθαρό διάδρομο τουλάχιστον για 15 χρόνια.

Σωστά είπατε ότι δεν πήραμε τον γαλλικό μηχανισμό και ήταν κόστος αυτό όπως δεν πήραμε για το μακροπρόθεσμο. Πήραμε όμως ό,τι καλύτερο από την υπόσχεση του 2012. Είπαμε σήμερα ότι θα ξανακοιτάξουμε το χρέος το 2032 με επιστημονικό τρόπο και όχι πολιτικό. Είναι ήδη φτιαγμένη η υπόθεση που θα ληφθεί. Είναι συγκεκριμένη η δέσμευση για να μπούμε στις αγορές μακροπρόθεσμα. Τα βάλαμε τα κριτήρια από πριν και τα κερδίσαμε».

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η πρόσφατη συμφωνία είναι ευνοϊκότερη από όσα είχαν πετύχει οι προηγούμενες κυβερνήσεις σημειώνοντας μεταξύ άλλων «το ΔΝΤ το 2014 έλεγε ότι το χρέος είναι βιώσιμο. Αυτό μας κούναγαν στην μούρη μας. Αφού ήταν βιώσιμο το χρέος πώς θα μας έδιναν κάτι; Ηταν βιώσιμο γιατί είχαν βασιστεί σε υψηλά πλεονάσματα. Το 2014 το ΔΝΤ για να σώσει την παρτίδα αναγκάζει την ελληνική κυβέρνηση να δεσμευτεί σε πολύ μεγαλύτερα πλεονάσματα για να υποστηρίξει ότι δεν χρειάζεται ρύθμιση το χρέος.

Το 2014 δεν πήραμε τίποτα για το χρέος, δεν θα μπορούσαμε να πάρουμε τίποτα καθώς το θεωρούσατε βιώσιμο και δεν είχαμε αποθεματικό – μαξιλάρι. Σήμερα βέβαια μας λέτε για πιστοληπτική γραμμή που προφανώς είναι νέο μνημόνιο».

«Υπάρχει ένα παλιό έργο που κάποιοι δικηγόροι υπεράσπισης βρίσκουν ένα μαγικό φίλτρο που κάνει τους μάρτυρες κατηγορίας να μιλούν υπέρ του κατηγορούμενου. Εμείς είμαστε πιο τυχεροί με τον κ. Μητσοτάκη. Μιλά υπέρ μας χωρίς να του δίνουμε μαγικό φίλτρο» ανέφερε σε άλλο σημείο.

«Σε ένα χρόνο έχουμε ευρωεκλογές. Εγώ βλέπω ότι σε όλη την Ευρώπη θα υπάρχουν τουλάχιστον 3 διαχωριστικές γραμμές. Η πρώτη για το μεταναστευτικό. Σας θυμίζω την «λίστα του Σίντελρ» κάπου στην μέση βλέπουμε ένα κοριτσάκι με κόκκινο παλτό γιατί θελει να μας πει ο ποιητής ότι αν μπορούσαμε να σώσουμε αυτό το ένα παιδί κάτι θα γινόταν. Εμείς στο μεταναστευτικό δεν βλέπουμε ορδές, αλλά τον Χασάν, την Εμινε και κάθε προσωπική ιστορία. Μας λέτε κ Μητσοτάκη ότι δεν είστε με τον Ορμπαν αλλά δεν του κάνατε τα μούτρα κρέας» είπε και συνέχισε «το άλλο θέμα που θα αντιμετωπίσει η ευρώπη είναι Εθνικισμός ή μη εθνικισμός, διεθνισμός ή εθνικό κράτος. Εμείς στο Μακεδονικό έχουμε την αντίληψη ότι μπορεί να υπάρξει συναναπτυξη των Βαλκανίων βοηθά αυτό τις υπερεθνικές λύσεις; Προσπαθούμε να είμαστε μέρος μιας ευρωπαϊκής λύσης. Μπορείτε να μας πείτε αν οι θέσεις σας για το Μακεδονικό βοηθά; Μήπως ξεχάσατε τι έγινε την δεκαετία του ’30 όταν αφήσαμε να ξεφύγει ο εθνικισμός; Υπάρχει και μια Τρίτη αντίφαση. Τι ανάπτυξη θα έχουμε και πως θα μειώσουμε τις περιφερειακές ανισότητες»

ΣΧΟΛΙΑ (10)

Συντροφος

Οτι πεις θειο, σε πιστευουμε ειμαστε μαζι σου, θα σας ψηφιζουμεγια τη χαρα που μας δινεται να μας ταιζετε αριστερο σανο. Ο αριστερος σανος ειναι ποιοτικα ανωτερος, μς καλυτερη γευση.

Πήρες τον γερμανικό μηχανισμό

Ο ---------\ ---------/ Ο

Αλλος

Όταν είσαι βολεμένος (έστω και αν το αξίζεις), δεν αισθάνεσαι έλληνας, δεν εξαρτάσαι από την ελληνική οικονομία (ενώ την ορίζεις), ζείς ουσιατικά στο εξωτερικό, τότε βλέπεις τα ελληικά ποράγματα από απόσταση και μπορείς να λές αμπελοφιλοσοφίες. Άλλωστε, όταν τελειώσει (εαν) όλο αυτό το έργο, θα γυρίσεις στο μακρυνό σπίτι σου, γυρνώντας τη πλάτη σου στον μέσο έλληνα, τον οποίο άλλωστε δεν γνωρίζεις. ΟΚ.

Ανάσταση νεκρών...

...ετοιμάζει ο Γιούκλιδ.! Άντε, να' ναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει και υδροφοβική η μπογιά στο φέρετρο... με το καλό να σηκωθεί και να... ξαναδιαπραγματευθεί! Όποιος θα ζει να καρφώσει έναν ξύλινο σταυρό στην καρδιά του ζόμπι...

Το οτι

καταλαβαίνει ότι είναι κατηγορούμενοι είναι μια καλή αρχή.

danaos

Πώς να πάνε,κύριε Τσακλώτο,οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις περιφέρειές τους? Όχι τα ΜΑΤ, αλλά ούτε ολόκληρη η αστυνομική δύναμη δεν επαρκεί για να τους προστατεύσει από του κόσμου την οργή. Δεν είναι ότι τα κάνατε παντού σαλάτα,δεν έχετε και το ηθικό ανάστημα να πείτε,μια φορά,mea koulpa,που είπε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Εξακολουθείτε με θράσος πιθήκου να υποστηρίζετε το ατόπημα με το δημοψήφισμα του 2015,πράγμα που δεν έχει προηγούμενο,όπως καλύτερα από κάθε άλλον,ως αριστερός, θα ξέρεις,ούτε στην πρώην Σοβιετία. Τα παραμύθια με τα μαγικά φίλτρα δεν περνούν πια. Σας μάθαμε από την καλή! Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, προ καιρό σε συνέντευξή του στην Αγγλία και στην προσπάθειά του να πείσει ότι δεν έχει σχέση με τη διαφθορά είπε, καθαρά ,ότι αν ρωτήσετε θα σας πουν ψεύτης-ψεύτης-ψεύτης,όχι, όμως, κλέφτης. Δε μπορεί θα θυμάστε,από άνοια δεν πάσχετε. Όσο για το Σκοπιανό,πέστε τα αυτά πρώτα στον κυβερνητικό σας εταίρο, τον Πάνο Καμμένο,και μετά ασχοληθείτε με τους άλλους. Και,εν πάση περιπτώσει,πέστε μας, πώς συνυπάρχετε με τους πατριώτες (με ή χωρίς εισαγωγικά,κρίνετε εσείς) των ΑΝΕΛ? Τέλος,εύκολο είναι να μιλάτε για πατριώτες και "πατριώτες",αλλά,έτσι,νομιμοποιείτε και την άλλη πλευρά να μιλάει για προδότες. Ό,τι και λέτε,κύριε Τσακαλώτο μου,δεν πείθετε,πια, κανέναν.Ο λαός κατάλαβε τι θα πει Αριστερά και με τα φθηνά αφηγήματά σας γελά. Ο λογαριασμός στην κάλπη!

Και το 2062

...μια τρίτη ματιά. Είναι καλά αυτοί οι άνθρωποι?

V

I love Euclid... Γιατί έχει ρε παιδί μου βρετανικό χιούμορ. Αντιπαρέρχομαι το 2032- αν και είναι πολύ αστείο. Όμως αυτό που είναι ξεκαρδιστικό, είναι το "πηγαίνετε στις περιφέρειες να εξηγήσετε...". Euclid, το θέμα είναι ότι όταν πάνε στις περιφέρειες τους τα συντρόφια, δεν θα εξηγήσουν, αλλά θα ΤΟΥΣ το εξηγήσουν το όνειρο οι ιθαγενείς. Και ξέρεις τι λένε για την περιφέρεια: μη σου λάχει, μη σου λάχει να σε κυνηγούν οι βλάχοι.

Κούλη ......

....... είσαι για απόσυρση. Δεν πάει άλλο.

Περίμενε ....και θα φας καλά !!

Και συ και οι όμοιοί σου είσαστε για δέσιμο ! Δεν πάει άλλο [...] !!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης