Ρώσος πρέσβης: Δεν μπορώ να φανταστώ ένοπλη σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας

Ρώσος πρέσβης: Δεν μπορώ να φανταστώ ένοπλη σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας

«Οι S-400 δεν αποτελούν απειλή για την Ελλάδα», τόνισε ο Αντρέι Μασλόβ - Πρόσκληση Πούτιν σε Τσίπρα, εντός του 2018 το επίσημο ταξίδι στη Μόσχα

maslov10
Το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου, το οποίο ενδεχομένως να προκαλέσει ένοπλη σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, απέκλεισε ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ελλάδα, Αντρέι Μασλόβ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Με αφορμή τις δηλώσεις του Αμερικανού πρεσβευτή στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, ο Ρώσος διπλωμάτης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορώ να φανταστώ οποιαδήποτε ένοπλη σύγκρουση στο Αιγαίο. Πρόκειται για δύο χώρες μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας».

Ο Αντρέι Μασλόβ αναφέρθηκε και στην πώληση των πυραύλων S-400 στην Τουρκία, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν αποτελούν απειλή για την Ελλάδα και πρόσθεσε πως δεν διαταράσσεται η ισορροπία των δυνάμεων στην περιοχή. «Οι σχέσεις με την Άγκυρα δεν προσανατολίζονται εναντίον κανενός. Δεν κινδυνεύει η ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή. Οι S400 δεν αποτελούν απειλή για την Ελλάδα, η οποία στο παρελθόν κατείχε ανάλογα οπλικά συστήματα», είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρεσβευτής.

Σε ερώτηση αναφορικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές στην Αδριανούπολη, ο Ρώσος πρεσβευτής απέφυγε να απαντήσει, τονίζοντας ότι δεν γνωρίζει αν ο Βλαντίμιρ Πούτιν έθεσε το θέμα στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σχετικά με το κλίμα Ψυχρού Πολέμου που διαμορφώνεται μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, ο κ. Μασλόβ δήλωσε ότι οι όποιες εξελίξεις δεν θα επηρεάσουν τις σχέσεις της Μόσχας με την Αθήνα. Για το Σκοπιανό ανέφερε πως η Ρωσία θα αποδεχθεί οποιαδήποτε λύση συμφωνηθεί, χωρίς πιέσεις και τεχνητά χρονοδιαγράμματα, υπό την προϋπόθεση ότι θα ενταχτεί και στο Σύνταγμα των Σκοπίων.

Ο Ρώσος πρεσβευτής αποκάλυψε επίσης ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, μετά από σχετική πρόσκληση που του απηύθυνε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. Όπως τόνισε, έχει ήδη ξεκινήσει η προετοιμασία σε διπλωματικό επίπεδο και κατά πάσα πιθανότητα, θα πραγματοποιηθεί εντός του 2018.

Κλείσιμο
Ο Ρώσος πρεσβευτής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις διμερείς σχέσεις και τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα, αλλά και τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν. Υπενθύμισε πως την περσινή χρονιά η μεγαλύτερη επένδυση ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ ήταν ρωσική και επρόκειτο για ξενοδοχειακή εγκατάσταση στην Ελούντα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης