Έγγραφο του ΥΠΕΞ αποκαλύπτει: Υπεργολάβος για την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία ο Παπαδόπουλος

Έγγραφο του ΥΠΕΞ αποκαλύπτει: Υπεργολάβος για την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία ο Παπαδόπουλος

Επιβεβαιώνεται ότι η εταιρεία «Olympic Industries» είχε κομβικό ρόλο στην εκποίηση αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, αν και ο ιδιοκτήτης έχει τελεσίδικα καταδικαστεί για οικονομικό έγκλημα - Δείτε τα έγγραφα που δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλά εξαφανίστηκαν το απόγευμα της Κυριακής 26 Νοεμβρίου...

Φωτιά στην υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία βάζει έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών. 

Το 12σέλιδο σημείωμα έχει ημερομηνία 22 Ιουνίου 2017, συντάχθηκε δηλαδή εννέα ημέρες μετά την υπογραφή της δήθεν διακρατικής συμφωνίας μεταξύ του γενικού διευθυντή Εξοπλισμών και του υποτιθέμενου εκπροσώπου των Σαουδαράβων Βασιλείου Παπαδόπουλου.

Με την επιστολή που υπογράφει η διευθύντρια της Δ1 Διεύθυνσης Ηνωμένων Εθνών, Διεθνών Οργανισμών και Διασκέψεων του υπουργείου Εξωτερικών, πιστοποιείται ότι ο Βασίλειος Παπαδόπουλος είναι υπεργολάβος, δηλαδή ενδιάμεσος.

Είναι η πρώτη φορά που η ελληνική κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι ο κ. Παπαδόπουλος είναι ενδιάμεσος, αποκαλείται "υπεργολάβος", και όχι εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας. 

Μέχρι και σήμερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος υποστηρίζει ότι ο Βασίλειος Παπαδόπουλος δεν είναι μεσάζων αλλά ο επίσημος εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας.

«Όσον αφορά τέλος την εταιρεία "Ολυμπιακή Βιομηχανία ΑΕ", που έχει επιλεγεί ως "Υπεργολάβος" για εκτέλεση του έργου μεταφοράς των πυρομαχικών (με βάση την εν λόγω διακρατική συμφωνία, όπου επιπλέον προβλέπεται ότι "η επιλογή του εγχώριου μεταφορέα αποτελεί «αποκλειστική ευθύνη» του αγοραστή") σημειώνουμε ότι θα πρέπει να ακολουθήσει τη διαδικασία που προβλέπεται εκ του νόμου για την εντός και εκτός Ελλάδος μεταφορά των υλικών», επισημαίνεται στο έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα photognomon.blogspot.gr


Όπως θα δείτε παρακάτω, το συγκεκριμένο έγγραφο ήταν αναρτημένο μέχρι το απόγευμα της Κυριακής 26 Νοεμβρίου και στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ξαφνικά όμως... εξαφανίστηκαν, αφού προηγουμένως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε προειδοποιήσει ότι όσοι τα δημοσίευσαν μπορεί να κατηγορηθούν για εσχάτη προδοσία, με το επιχείρημα ότι αυτός που τα δημοσίευσε είναι πράκτορας της Τουρκίας... Αγνοούσε μάλλον ο κ. Καμμένος ότι τα συγκεκριμένα έγγραφα είχαν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα mod.mil.gr ή το είχε απωθήσει στη μνήμη του. Για την ουσία του εγγράφου που πιστοποιεί τον κομβικό ρόλο του Βασίλειου Παπαδόπουλου στην πώληση των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία ο κ. Καμμένος δεν απάντησε το παραμικρό...  

Με το έγγραφο αυτό του υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαιώνεται ότι στην υπόθεση της πώλησης βλημάτων τύπου 105mm από μη επιχειρησιακά αποθέματα του ελληνικού στρατού ήταν κομβικός ο ρόλος της εταιρείας «Ολυμπιακή Βιομηχανία ΑΕ», της οποίας ο ιδιοκτήτης Βασίλειος Παπαδόπουλος είναι τελεσίδικα καταδικασμένος για οικονομικό έγκλημα. 

Σύμφωνα με τους δημοσιευμένους ισολογισμούς της εταιρείας η «Ολυμπιακή Βιομηχανία ΑΕ» ή «Olympic Industries», το 2015 είχε τζίρο μόλις 2.450 ευρώ και το 2016 ο κύκλος εργασιών της ήταν μηδενικός! Κι όμως, ο Βασίλειος Παπαδόπουλος, ιδιοκτήτης της «Ολυμπιακής Βιομηχανίας ΑΕ» κατάφερε να πλασαριστεί σαν αντιπρόσωπος ή ενδιάμεσος ή υπεργολάβος για ένα συμβόλαιο αξίας 66 εκατ. ευρώ που αφορούσε την πώληση αμυντικού υλικού από την Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία. 
 
«Από πλευράς μας» συνεχίζει το έγγραφο της Δ1 Διεύθυνσης του υπουργείου Εξωτερικών, «οφείλουμε να επισημάνουμε πάντως ότι θα ήταν σκόπιμη και χρήσιμη η άποψη της ΕΥΠ για την ανωτέρω εταιρεία,και γενικότερα για τις εταιρείες που δεν είναι εγγεγραμμένες στο Μητρώο Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού».

Κι όμως, από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είχε δοθεί «security clearance» στον τελεσίδικα καταδικασμένο από την ελληνική δικαιοσύνη Βασίλειο Παπαδόπουλο και του επιτρεπόταν να εισέρχεται σε ευαίσθητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις για να επιθεωρεί αμυντικό υλικό των ενόπλων δυνάμεων.

Ρωτήθηκε άραγε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών για τον κ. Παπαδόπουλο; Γιατί αγνοήθηκε η επισήμανση του υπουργείου Εξωτερικών ότι μια εταιρεία που επελέγη ως υπεργολάβος δεν ανήκει στο Μητρώο Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού;

Όπως υπογραμμίζει η Δ1 Διεύθυνση του υπουργείου Εξωτερικών, η διακίνηση πυρομαχικών διέπεται από διεθνείς συμβάσεις και απαιτείται ειδική διαδικασία εγκρίσεων η οποία προφανώς και δεν είχε ακολουθηθεί από την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Τι άλλο ζητά το υπουργείο Εξωτερικών

Ειδικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εξωτερκών ζητούν να διασφαλιστεί ότι τελικός χρήστης των βλημάτων που θα πωληθούν θα είναι οι ένοπλες δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας. Επιπλέον, με αφορμή την εκποίηση πυρομαχικών στο Ριάντ, οι διπλωμάτες ζητούν να αποσταλούν στοιχεία για τις ελληνικές εξαγωγές στρατιωτικού υλικού, « στο πλαίσιο της ΕΕ, όπως είναι άλλωστε υποχρέωσή μας».

Δείτε το αποκαλυπτικό έγγραφο της Δ1 Διεύθυνσης του υπουργείου Εξωτερικών με αποδέκτες τα υπουργεία Οικονομίας και Ανάπτυξης, Εθνικής Άμυνας, την πρεσβεία της Ελλάδας στο Ριάντ και το γραφείο του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.
Όπως φαίνεται παρακάτω, τα συγκεκριμένα αρχεία ήταν επισήμως αναρτημένα και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Το μεσημέρι της Κυριακής 26 Νοεμβρίου,λίγες ώρες αφού ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με ανάρτησή του στο τουίτερ υποστήριξε ότι τα έγγραφα δημοσίευσαν πράκτορες των Τούρκων, κατηγορώντας παραλλήλως όσους τα αναδημοσίευσαν για... εσχάτη προδοσία, τα έγγραφα περιέργως εξαφανίστηκαν από την ιστοσελίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας...   ΣΧΟΛΙΑ (50)

αλεκος

Αηδια και εμετος,..το χειροτερο ειναι πέρα απο την λαμογια, οτι κανουμε και εμποριο όπλων ,για να σκοτώνονται παιδια και αθώοι, απο την αριστερή κυβερνηση..

MIZES PANTOY

MIZES MIZES MIZES

Πάνος

Οι μάρκες σοβαρών καζίνο κόποις κτώνται.

Πως ηξερε..

..ο Παπαδοπουλος οτι ειχαμε 300,000 βληματα προς πωληση ? Εβγαλε καμμια σχετικη ανακοινωση το κρατος ? Θυμαται ποτε κανεις να ειπωθηκε οτι μας περισσευουν πυρομαχικα και ζηταμε αγοραστες ?

Μπράβο στην κυβέρνηση μας

Το έγγραφο είναι σαφές. Η συμφωνία είναι διακρατική. Η εταιρεία ορίζεται ως υπεργολαβος ύστερα από απαίτηση του αγοραστή. Η εταιρεία αναλαμβάνει μόνο την μεταφορά και την παράδοση. Το πολεμικό υλικό απευθύνεται μόνο στη Σαουδική Αραβία.

@

Αυτό κατάλαβες?? Τυχαίο ότι οι ψηφοφόροι των Συριζοανελ έχουν χαμηλό iq?? Καθόλου,άλλωστε εσύ το επιβεβαιώνεις,με iq ραδικιού

Πασοκνδ αγράμματοι και άσχετοι

Αν καταλάβαινες τι γράφει το κείμενο θα έλεγες ότι έχει 100% δίκιο . Σκάνδαλο δεν υπάρχει

μπετοβλακας

αυτά είναι πταίσματα. .το μεγαλύτερο έγκλημα και εθνική προδοσια των ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ και του ΚΑΜΜΕΝΟΥ ότι επετρεψαν να μπουκαρουν χιλιαδες ΚινεζοΤουρκομογγολοι μουσουλμάνοι εξαιρετικα μουλοχτοι και επικίνδυνοι...δεν ξέρετε τι είναι αυτοι οι άνθρωποι. .

Αύριο τελειώνει ο Πάνο -Ρουλέτας!!!

Να ζήσουμε να τον θυμόμαστε ως παντελώς ανάξιο για το αξίωμα το οποίο κατείχε. 'Οσο για τον τσίπρα, αύριο εισπράττει σφαλιάρα σβουριχτή και περιποιημένη...

Πανος

Τελικα οι νομοι της φυσικής ειναι απαραβατοι.Εχετε κανει παρεα ποτε με τζογαδορο κολημενο οπως ειναι ο Καμενος;(βλεπε ομολογία Καρατζαφερη που ηταν φιλοι).Το μυαλο του ειναι συνέχεια στο τζογο και στο ευκολο κερδος(ειχα φιλο τετοιον)και μπορει να πουλήσει και το γαλα του παιδιου του για μια ζαρια.Οσο περναει ο καιρος του γινεται αρωστεια και δεν εχει φραγμους για τιποτα.Αν λοιπον εχεις τετοιο χούι που λενε και στο χωριο μου καποια στιγμη που θα βρεθεις σε πλεονεκτική θεση θα την κανεις τη ζημια..ειναι πολυ απλο λοιπον αυτο που εκανε ο καμενος και μην απορείτε,γιατι οπως ελεγε και η γιαγια μου:"Παιδι μου οταν ο ανθρωπος πεθαινει,πρωτα βγαινει η ψυχη του και μετα το χούι του"

Ελάτε γιά μία προθέρμανση

Χειμωνιάζει σιγά-σιγά και τα γουνάκια φοριούνται μιά χαρά πλέον ...

Καταραμένε Πινόκιο

Τα παράσιτα εν δράση, κοπρίτη Αλέξη με για

με για

Τι μορφωση! Κουλη στην καλπη προφανως!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4830932

Παρέμβαση του πρωην υπουργού σε τηλεοπτική εκπομπή ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου - Κυβερνητική σταθερότητα με συναίνεση και ενότητα είναι το ζητούμενο, σύμφωνα με τον συνταγματολόγο και βουλευτή

ax23

«Eμείς επιμένουμε και για την 1η Ιουλίου που λένε ότι όλοι μπορούν, να γυρίσει ο κ.Τσίπρας από τις Βρυξέλλες», ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

6
tsipras_pappas

«Οι εργαζόμενοι στις ραδιοφωνικές επιχειρήσεις της χώρας και, μαζί τους, τα εκατομμύρια των ακροατών γνωρίζουν πως η απερχόμενη κυβέρνηση πρόσθεσε, αντί να επιλύσει, προβλήματα στον ραδιοφωνικό κλάδο και πως η δήλωση αυτή είναι ακραία υποκριτική» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση

1
4834102

«Οι αντίπαλοί μας προσπαθούν να καλλιεργήσουν μια αντίληψη ότι είναι γενικώς "υπέρ της επιχειρηματικότητας". Ότι όλοι οι επιχειρηματίες, ανεξαρτήτως μεγέθους & αντικειμένου της επιχείρησής τους, είναι το ίδιο.Το γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα, ότι αυτό είναι μια τεράστια πλάνη» τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

40
dimoskopisi_main01

Στο γκάλοπ της Marc για τον ΑΝΤ1, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με διαφορά 11,3 μονάδων στην εκτίμηση ψήφου - Πρώτη και στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ με 34,3%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,8% - Τρίτο κόμμα το ΚΙΝΑΛ - Μπαίνει στη Βουλή με 3,4% το κόμμα Βαρουφάκη, αφήνοντας πίσω του Ελληνική Λύση και ΧΑ, που επίσης ξεπερνούν το όριο του 3% - Το 65% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ επιθυμεί κυβέρνηση με «κορμό» τη Νέα Δημοκρατία

187