Κεντροαριστερά: Στα 3 ευρώ η... είσοδος στα εκλογικά κέντρα

Κεντροαριστερά: Στα 3 ευρώ η... είσοδος στα εκλογικά κέντρα

Δύο debates σε στούντιο της ΕΡΤ: 30 Οκτωβρίου και 6 Νοεμβρίου με δημοσιογράφους τηλεοπτικών σταθμών το ένα και επαρχιακών ΜΜΕ το άλλο

Κεντροαριστερά: Στα 3 ευρώ η... είσοδος στα εκλογικά κέντρα
Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον ο προεκλογικός αγώνας για την εκλογή του προέδρου του νέου φορέα της κεντροαριστεράς. Ο κ. Αλιβιζάτος έχει καλέσει σήμερα το απόγευμα τους εκπροσώπους των υποψηφίων, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις σε μία σειρά ανοιχτών θεμάτων.

Όπως ενημέρωσε τους επιτελείς των κομμάτων ο πρόεδρος της επιτροπής η ιδέα για δημόσιες συζητήσεις των υποψήφιων αρχηγών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη απορρίφθηκε.

Κλείσιμο
Τελικά θα γίνουν δύο debates σε στούντιο της ΕΡΤ. 30 Οκτωβρίου και 6 Νοεμβρίου με δημοσιογράφους τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας το ένα και επαρχιακών ΜΜΕ το άλλο.

Ο κ. Αλιβιζάτος προκρίνει Τσίμα (ΣΚΑΪ), Σαράφογλου (ΑΝΤ1), Μακρή (ΕΡΤ), Τζίμα (ALPHA) και Ευαγγελάτο (Ε). 

Σε ότι αφορά στο κόστος της ψήφου υπάρχουν δεύτερες σκέψεις επί της αρχικής πρότασης για συμμετοχή ύψους 4 ευρώ (με έκπτωση 50% για φοιτητές, άνεργους, συνταξιούχους κοκ). Το πιθανότερο είναι η... γενική είσοδος να οριστεί στα 3 ευρώ. 

Τα εκλογικά τμήματα θα είναι ανοιχτά από την ανατολή έως τη δύση του ήλιου, ενώ θα υπάρχει πρόβλεψη και για παράταση της διαδικασίας, αν αυτό απαιτηθεί από τη συμμετοχή του κόσμου.

Σήμερα ο κ. Αλιβιζάτος θα παρουσιάσει και τα έντυπα που θα συμπληρώνουν οι εκλογείς, στην περίπτωση που θέλουν να γίνουν μέλη του νέου φορέα. Στη συνεδρίαση θα γίνει ενημέρωση και για την πορεία της τεχνικής προετοιμασίας (Wind/OTS) και θα ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις για τον εξοπλισμό (κάλπες, γραφεία κοκ).

Σύγκρουση για κάλπες και μητρώα...

Την ίδια ώρα, όμως, στη Χαριλάου Τρικούπη εκφράζουν τη δυσφορία τους για τη στάση εκπροσώπων υποψηφίων αρχηγών στην επιτροπή για τις κάλπες. Συγκεκριμένα, μιλούν για προσπάθεια περιορισμού του αριθμού των καλπών, γεγονός που θα δυσχεράνει τη συμμετοχή των πολτιτών. 

Κάνουν λόγο για προσπάθεια των εκπροσώπων του Νίκου Ανδρουλάκη και του Γιώργου Καμίνη να στηθούν κάλπες μόνο σε καλλικρατικούς δήμους, ενώ το ΠΑΣΟΚ ζητά να στηθεί κάλπη σε κάθε καποδιστριακό. Οι πρώτοι είναι κάτω από 500 και οι δεύτεροι περισσότεροι από 1000.

Και σε αυτό το θέμα θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή, όπως και στο ζήτημα του μητρώου φίλων. Το ΠΑΣΟΚ δε διαφωνεί πλέον στην κατατροφή του, αλλά ζητά να δοθεί νωρίτερα στα κόμματα, ώστε να διασφαλιστεί και η απαραίτητη διαφάνεια. 

Η επιστολή του κ. Αλιβιζάτου:

Προς τα μέλη της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας

Αγαπητές φίλες και φίλοι

Απολογούμενος για την καθυστέρηση επιβεβαιώνω ότι η Ζ’ συνεδρίαση της επιτροπής θα διεξαχθεί Τετάρτη 18 Οκτωβρίου και ώρα 18.30. Στη γνωστή αίθουσα «Πλάτων» του ξενοδοχείου Τιτάνια με τα ακόλουθα θέματα ημερήσιας διάταξης.

1. Τεχνική υποδομή ψηφοφορίας, οργανωτικά. Ενημέρωση από του Γιάννη Αναστασάκο και Νότη Παπαδόπουλο. 
2. Καθορισμός ύψους εισφοράς- οικονομικά. Εισηγητής: Παν. Σιατερλής. 
3. Ψήφος αποδήμων. Ενημέρωση από Π. Αναστόπουλο- Ενίσχυση επιτροπής.
4. Έγκριση ψηφοδελτίου.
5. Έγκριση εντύπου αιτήσεως/δηλώσεως ψηφοφόρων. Απόφαση 126/2017 της ΑΠΔΠΧ.
6. Ωράριο εκλογικών τμημάτων.
7. Debates. Ενημέρωση από Π. Σφηκάκη και Ν.Κ. Αλιβιζάτο.
8. Συγκρότηση κεντρικής εφορευτικής επιτροπής.
9. Διάφορα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης