Μανιάτης: Θα είμαστε απέναντι στη συντηρητική ΝΔ και τον εθνολαϊκισμό του Τσίπρα

Μανιάτης: Θα είμαστε απέναντι στη συντηρητική ΝΔ και τον εθνολαϊκισμό του Τσίπρα

«Εμπιστεύτηκα τους επιστήμονες και τους υπηρεσιακούς παράγοντες όταν άρχισα να εμπλέκομαι ως υπουργός στην υπόθεση της Χρυσός Α.Ε, ήταν όλοι θετικοί και γι΄ αυτό προχώρησα στη σύμβαση», σημείωσε ο κ. Μανιάτης

Μανιάτης: Θα είμαστε απέναντι στη συντηρητική ΝΔ και τον εθνολαϊκισμό του Τσίπρα
Διερωτήθηκε, μάλιστα, γιατί ο υπουργός Σταθάκης δεν ζητάει τη γνώμη των επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ οι οποίοι έχουν επισκεφτεί πολλές φορές και επί των ημερών του αλλά και επί ΣΥΡΙΖΑ και είναι θετικοί. «Μόνον ο κ. Σταθάκης είναι αρνητικός» σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός είναι προσωπικά υπεύθυνος, περιμένω να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτησή μου για τη μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα, ανέφερε κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδίωξε και τελικά κατόρθωσε να διχάσει την τοπική κοινωνία για μικροκομματικές και πελατειακού τύπου σκοπιμότητες. 

«Η αλήθεια λυτρώνει» επεσήμανε ο κ. Μανιάτης και επανέλαβε την πρότασή του για δημόσια συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής όπου θα κληθούν να τοποθετηθούν επιστήμονες. Είναι ενδεικτικό ότι η πρότασή μου απορρίφθηκε και από την κ. Ιγγλέζη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και Πρόεδρο της Επιτροπής  αλλά και απο τον ίδιο τον Προέδρο της Βουλής,τόνισε.
 
Κλείσιμο
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ερωτηθείς σχετικά με την υποψηφιότητα του για επικεφαλής στο νέο πολιτικό Κίνημα, ο κ. Μανιάτης δίνοντας και το πολιτικό ιδεολογικό του στίγμα διευκρίνισε πως πρόκειται για ένα «Κίνημα των προοδευτικών πολιτών που θα ανήκει στην οικογένεια της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας.»

Το μέλλον της ελληνικής και ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας θα είναι άλλωστε και το θέμα της αποψινής εκδήλωσης με ομιλητές εκτός του ίδιου και τους Π.Ιωακειμίδη και Γ.Σιακαντάρη .
Χαρακτήρισε αυτονόητη την ηλεκτρονική ψήφο τονίζοντας πως, εκτός από επιστημονικό, «το ζήτημα είναι πολιτικό-ιδεολογικό, είναι δείγμα «σεβασμού» έναντι «της νέας ομογένειας» ,των 400χιλ, νέων κυρίως, ανθρώπων που έφυγαν απο τη χώρα λόγω κρίσης και πρέπει να παραμείνουν συνδεδεμένοι με την πατρίδα τους.  Είναι υποχρέωσή μας η διεύρυνση της συμμετοχής και εμβάθυνση της δημοκρατίας».

Αναφορικά με τις μετεκλογικές κυβερνητικές συμμαχίες, ο κ.Μανιάτης εξέφρασε την πεποίθηση ότι το νέο Κίνημα θα είναι ο πρωταγωνιστής ανατρέποντας τη σημερινή στασιμότητα της ΔΗΣΥ.

«Απευθυνόμαστε κυρίως στο σύγχρονο πρεκαριάτο, τους σημερινούς μη προνομιούχους, τους άνεργους , τους χαμηλοσυνταξιούχους ,τους μικρομεσαίους που αγωνίζονται να επιβιώσουν » σημείωσε.

«Εμείς θα είμαστε απέναντι στη συντηρητική ΝΔ και τον εθνολαϊκισμό του Τσίπρα» ενώ προέβη στην εκτίμηση στη βάση ενός δεκαλόγου προοδευτικών μεταρρυθμίσεων θα καλέσουμε τους κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα να τοποθετηθούν.
 
«Η Δημοκρατική Παράταξη δεν είχε ποτέ αρχηγό έναν πολιτικό Ιανό» διεμήνυσε ο κ. Μανιάτης απαντώντας στο άρθρο του κ. Τσίπρα για τον Α.Παπανδρέου . «Ο κ. Τσίπρας με το δήθεν σοσιαλδημοκρατικό του προσωπείο, παριστάνει τον προοδευτικό αλλά με το άλλο,πραγματικό πρόσωπό του, τους Καμμένους και τους Καρανίκες,  προσβάλλει τις παραδόσεις και την αισθητική της σοσιαλδημοκρατίας αλλά και της Ανανεωτικής Αριστεράς, του Κύρκου και του Παπαγιαννάκη», τόνισε κλείνοντας. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης