Ο Τσίπρας στην Apivita μετά τον Παπαστράτο

Ο Τσίπρας στην Apivita μετά τον Παπαστράτο

Ο πρωθυπουργός δείχνει για ακόμη μια φορά τη στροφή της κυβέρνησης προς τη στήριξη της επιχειρηματικότητας

Η στροφή του Αλέξη Τσίπρα υπέρ της επιχειρηματικότητας είναι πλέον ξεκάθαρη και ο πρωθυπουργός φροντίζει να το υπενθυμίζει ολοένα και περισσότερο με επισκέψεις σε εταιρείες και δομές αλληλέγγυας οικονομίας.

Μετά την επίσκεψή του στη βιομηχανία "Παπαστράτος ΑΒΕΣ" στον Ασπρόπυργο Αττικής, και την ξενάγησή του από τη διοίκηση της εταιρίας στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, ακολούθησε η παρουσία του στο Impact hub Athens, δομή που υποστηρίζει την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, μέσα από προγράμματα ανάπτυξης επιχειρηματικών μοντέλων με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο.

Και στις δύο περιπτώσεις ο κ. Τσίπρας θέλησε να τονίσει σε εργαζόμενους και μέλη της δομής ότι η κυβέρνηση στηρίζει την επιχειρηματικότητα και επιδιώκει ένα υγιές περιβάλλον εργασιακών σχέσεων και επιχειρηματικότητας.

Στο πλαίσιο αυτής της στροφής, ο πρωθυπουργός επισκέπτεται αυτή την ώρα τις εγκαταστάσεις της Apivita, στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Η εταιρεία Apivita, μετά από διαπραγματεύσεις με σειρά ελληνικών και ξένων ομίλων καλλυντικών, κατέληξε τον Μάρτιο του 2017 σε συμφωνία εξαγοράς της από την ισπανική εταιρία Puig, που εδρεύει στη Βαρκελώνη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου, η Puig απέκτησε πλειοψηφικό ποσοστό έναντι ποσού 40 εκατ. ευρώ, ωστόσο οι ιδρυτές και βασικοί μέτοχοι της εταιρίας, το ζεύγος Νίκης και Νίκου Κουτσιανά, διατηρούν καταστατική μειοψηφία και ρόλο στη συνέχεια της εταιρίας.

H επίσημη ανακοίνωση της πώλησης της εταιρείας

«Σε μια σημαντική συμφωνία για την πρώτη εταιρεία φυσικών καλλυντικών στην Ελλάδα, αλλά και την ελληνική επιχειρηματικότητα συνολικά κατέληξε η αναζήτηση στρατηγικού εταίρου για την Apivita.

Το πλειοψηφικό πακέτο της Apivita απέκτησε η ισπανικών συμφερόντων PUIG (www.puig.com), μια εταιρία με παγκόσμια παρουσία που δραστηριοποιείται στον χώρο της μόδας, των αρωμάτων και καλλυντικών. Η επένδυση της PUIG στην Apivita έχει στρατηγικό χαρακτήρα, καθώς εξασφαλίζονται μια σειρά από προϋποθέσεις, οι οποίες εξαρχής ήταν κεφαλαιώδους αξίας για την οικογένεια Κουτσιανά, που διατηρεί την καταστατική μειοψηφία.

Εξασφαλίζεται η κεφαλαιακή επάρκεια της Apivita – η οποία ενισχύεται κεφαλαιακά με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Η έδρα και η γραμμή παραγωγής της εταιρίας παραμένουν στην Ελλάδα, με πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του ερευνητικού εργαστηρίου και των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων στο Μαρκόπουλο.

Παράλληλα, όλες οι υφιστάμενες συνεργασίες της Apivita θα συνεχιστούν και δίνεται η ευκαιρία να ενισχυθούν και να αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο, όπως οι συνεργασίες με μια ολόκληρη κοινότητα από παραγωγούς και καλλιεργητές σε όλη τη χώρα που εξασφαλίζουν την απόλυτη ιχνηλασιμότητα και εξαιρετική ποιότητα των πρώτων υλών της εταιρείας.

Σημαντικό κριτήριο στην επιλογή της από πλευράς της οικογένειας Κουτσιανά αποτέλεσε το γεγονός ότι παρά το μεγάλο μέγεθος της και την παγκόσμια παρουσία της, η PUIG παραμένει κατά βάση μια οικογενειακού χαρακτήρα και ιδιοκτησίας εταιρεία.

Η ιστορία και η φιλοσοφία της Apivita, η μοναδική έρευνα και ανάπτυξη, η συμμετοχή σε πρωτοπόρα επιστημονικά προγράμματα με τους πλέον αναγνωρισμένους εταίρους, το εκπληκτικό προϊόν της που από τους πελάτες της σε όλο τον κόσμο, το διαφορετικό μοντέλο επιχειρηματικότητας που προάγει την αειφορία και το ανώτερο κοινό καλό οδήγησαν την PUIG να συνεργαστεί με την Apivita.

Σημαντική για την ολοκλήρωση της συμφωνίας ήταν η κατανόηση ότι η Apivita παραμένει μία ελληνική εταιρεία, πιστή στη φιλοσοφία και στις αξίες, και στο διαφορετικό, αειφόρο μοντέλο επιχειρηματικότητας, που την ανέδειξε σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Νίκος Κουτσιανάς είναι ο νέος Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος της Apivita».

ΣΧΟΛΙΑ (18)

Αύριο

Θα επισκεφθεί την επένδυση του Ελληνικού,το σουργελο !!!!!

Βιλ

ψάχνει τρύπες να διορίσει κανένα σύντροφο... όλο και κάποια θεσούλα θα του δώσουν...

Montazieros

Είναι σχεδόν κωμικό να γυρνάει ο Τσίπρας τις ιδιωτικές εταιρείες "ρίχνοντας" και έναν δεκάρικο λόγο στο διάβα του, μόνο και μόνο για να αποδείξει το αυτονόητο για κάθε πρωθυπουργό δυτικής χώρας. Οτι είναι υπερ των επενδύσεων. Απλά δεν έχει ιδέα πως θα φέρει από μόνος του καινούργιες. Και η λύση είναι απλή. Φεύγοντας από την εξουσία. Στην Durex θα πάει?

Γιάννης

Άστο αλέξη η οικονομία δεν γυρνάει πέρνωντας σβάρνα τις λίγες σοβαρές ελληνικές επιχειρήσεις Φοροελάφρυνση χρειάζεται

Ιωάννης- Γλυφάδα

Αλέξη, είσαι ο μόνος που μπορεί να φέρει την ανάκαμψη της πατρίδας μας. Όλοι οι Έλληνες είμαστε πλάι σου, διότι ξέρουμε ότι αγωνίζεσαι για εμάς.

Θάνος

Να αποκτήσει προλεταριακή συνείδηση ο νεοπασόκος ;

Κλωτσιά στον κ#λο και αποβολή ...

Από την εξουσία επί πολύ μακρόν!!! Για να μη το κουράζουμε άσκοπα, ο ελληνικός λαός έχει ήδη αποφασίσει να απαλλαγεί από τον τσίπρα και τον καμμένο, από τον σύριζα και τους ανεξάρτητους έλληνες, με τον τρόπο που η δημοκρατία επιτρέπει και επιβάλλει. Ονομάζεται "Κλωτσιά στον κ@λο και αποβολή από την εξουσία επί πολύ μακρόν"!!! Η κλωτσιά θα δοθεί δυνατή, μεγαλοπρεπής και σβουριχτή, στις αμέσως επόμενες εθνικές εκλογές!!!

Η ομολογία του προφανούς...

"Υπάρχει όμως και η δημοσκοπική εικόνα της συγκυρίας που έχει σχεδόν παγιωθεί. Η νεκραναστημένη Ν.Δ. που προοριζόταν για το χρονοντούλαπο της ιστορίας έχει αποκτήσει σταθερό προβάδισμα για κυβερνητική εξουσία. Από 34% έως 36% καταγράφονται οι εκλογικές προτιμήσεις, και στις μετρήσεις νίκης το άνοιγμα είναι σταθερό και μεγάλο. Ενώ η εκλογική θέση του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται από 16,5% έως 20%, με χαμηλή σχετικά συσπείρωση των δυνάμεών του". (Από άρθρο της 31/08/2017, στον ιστότοπο "Το Βήμα", του πρώην υφυπουργού του Πασόκ Λ. Αποστολίδη, με τίτλο: "Είμαστε δυο, είμαστε τρεις,... όχι δεν είμαστε χίλιοι δεκατρείς).

John Doe

Αφού τον υποδέχονται αντι να του γυρισουν την πλάτη μην ψάχνεται να βρείτε ποιός ευθύνεται για την κατάντια. ΟΚ λοιπόν brand-names ταυτισμένα με τσίπρα σημειώσατε Χ...

Ξαναπήγε...

Φαίνεται οτι πάει συνεχώς στις ίδιες επιχειρήσεις , όπως κάνει εγκαίνια στον ίδιο δρόμο ( Ιονία οδός, Τεμπη) απο τρεις φορές για να παραμυθιαστούν με καθρεφτάκια οι ηλίθιοι ψηφοφόροι... Δεν μας στέλνει και κανένα βίντεο με την φάτσα του στα διόδια που έκλεινε , για να μην γίνουν οι δρόμοι;;; Στην συγκεκριμένη , έχει πάει ξανά πριν απο 8 μήνες ... Όσο για την "αγάπη" στις επιχειρήσεις και στην εργασία , φαίνεται καθώς κλείνουν 1000 κάθε μερα , είναι απλήρωτα 6 δις και φορολογούν την ιδιόκτητη επαγγελματική στέγη με φόρο σε ανύπαρκτο τεκμαρτό ενοίκιο που θα έπερνε η επιχείρηση αν το νοίκιαζε !!! Δηλαδή τιμωρεί την επιχείρηση με ιδιόκτητη έδρα !!! Βάζει φόρο απο 20 Ιουλίου σε υπολογιστές , ταμπλέτες,, εκτυπωτες και χαρτι (!) απο 2 εώς 8% για τα πνευματικά δικαιώματα ! Βάζει , βάζει βάζει φόρους, εισφορές , και πρόστιμα σε οτι κολυμπάει και πετάει για να κάνει προσλήψεις "Καρανίκα " ... Αυξάνει εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών , και μετα ψάχνει γιατι πέφτουν τα έσοδα ... Και μετα χαίρεται που κλείνουν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες , ή τους αγοράζουν κοψοχρονια τα κοράκια .. Εγκληματίας είναι που ρημάζει ...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ekloges_wra_alitheias_art

Ανοίγουν στις 7 το πρωί και θα μείνουν ανοιχτές έως τις 7 το απόγευμα οι κάλπες για τις τριπλές εκλογές - Μεταξύ 9 και 10 μ.μ. το πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα - Διαφορά 6,5-7 μονάδων υπέρ της Ν.Δ. και «ρεύμα» για το ΜΕΡΑ25 του Βαρουφάκη έδειξαν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις - Αγωνία σε όλη την Ευρώπη για τα ποσοστά των «ευρωσκεπτικιστών» και τον πολιτικό σεισμό που μπορεί να προκαλέσουν

181
galop_siberasmata_art

Σύμφωνα με τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων της Παρασκευής η ΝΔ προηγείται με 6,5- 7 ποσοστιαίες μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ - Τις τελευταίες τρεις ημέρες κερδίζουν έδαφος μικρά κόμματα προσεγγίζοντας το 3% - Πιο εντυπωσιακό το ΜΕΡΑ25 του Βαρουφάκη που καταγράφει «ρεύμα»

294