ΝΔ για Τσίπρα: Ξεπέρασε τον εαυτό του με ρεσιτάλ θράσους και ψεμάτων

ΝΔ για Τσίπρα: Ξεπέρασε τον εαυτό του με ρεσιτάλ θράσους και ψεμάτων

«Βλέπει γύρω του χαμογελαστά πρόσωπα - Είναι προφανώς από τη χαρά που υποδεχόμαστε όλοι οι πολίτες τα εκκαθαριστικά της εφορίας αυτές τις μέρες» επισημαίνει η ΝΔ - ΠΑΣΟΚ: Όλοι ξέρουν ότι έφερε δεσμεύσεις μέχρι το 2060 Ποτάμι: Ψέματα και λαθρεμπόριο ελπίδας - ΚΚΕ: Άλλα λέει η πραγματικότητα που βιώνει ο λαός

Ομαδικά πυρά από την αντιπολίτευση δέχθηκε ο Πρωθυπουργός μετά την συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Η ΝΔ κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι «ξεπέρασε τον εαυτό του με ρεσιτάλ θράσους και ψεμάτων», το ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι δεν μπορεί να μιλάει για έξοδο από τα μνημόνια όταν έφερε δεσμεύσεις μέχρι το 2060 και το Ποτάμι σημείωσε με έμφαση πως ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε ένα... κοκτέιλ με ψέματα και λαθρεμπόριο ελπίδας.

Εξίσου σκληρή ήταν και η αντίδραση του ΚΚΕ το οποίο σημείωσε πως το κλίμα αισιοδοξίας που προσπαθεί να καλλιεργήσει ο Πρωθυπουργός συνθλίβεται από την πραγματικότητα.

Η ΝΔ 
«Οι δικαιολογίες του πρωθυπουργού για αυταπάτες, λάθος εκτιμήσεις και επιλογές προσώπων, δεν πρόκειται να τον γλυτώσουν από την σκληρή λαϊκή ετυμηγορία» επισημαίνει σε ανακοίνωση της η ΝΔ για τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. σημειώνει μάλιστα στην ανακοίνωση της ότι η ζωή στο γυάλινο πύργο του Μαξίμου έχει ημερομηνία λήξης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει: 

«Ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε και τον ίδιο του τον εαυτό με ρεσιτάλ θράσους και ψεμάτων για να καλύψει την ανικανότητα και την αποτυχία του.
 
Μας ανακοίνωσε ως θετικά βήματα και επιτυχίες, τους ατελείωτους φόρους που πληρώνουν οι Έλληνες, τις διαρκείς μειώσεις μισθών και συντάξεων, το Μνημόνιο στο οποίο έχει δεσμεύσει τη χώρα ως το 2022, τη συνεχή λιτότητα για δεκαετίες που έχει υπογράψει.
 
Βλέπει γύρω του χαμογελαστά πρόσωπα ... Είναι προφανώς από τη χαρά που υποδεχόμαστε όλοι οι πολίτες τα εκκαθαριστικά της εφορίας αυτές τις μέρες. Ίσως κάποιος πρέπει να του εξηγήσει ότι η ζωή στο γυάλινο Πύργο του Μαξίμου έχει ημερομηνία λήξης, όσες ώρες συνεντεύξεων και αν κάνει.
 
Και τότε οι δικαιολογίες που άρχισε να ψελλίζει για αυταπάτες, λάθος εκτιμήσεις και επιλογές προσώπων, δεν πρόκειται να τον γλυτώσουν από την σκληρή λαϊκή ετυμηγορία. Τουλάχιστον, θα έχει εξασφαλίσει μια καριέρα ηθοποιού για το μέλλον ...».

ΠΑΣΟΚ για Τσίπρα: Για ποιο τέλος των μνημονίων μιλάει;
Οι εκλογές δεν παραγράφουν τις ευθύνες σημειώνει με έμφαση η Χαριλάου Τρικούπη και προσθέτει ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση του έφερε νέα δυσβάσταχτα βάρη, δεσμεύσεις, εποπτεία και μνημόνια μέχρι το 2060

«Ο κ. Τσίπρας αυταπατάται, αν νομίζει ότι μπορεί να συνεχίζει να πουλά νέες, ψεύτικες ελπίδες στον ελληνικό λαό» σημειώνει σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για την τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρωθυπουργός στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. 

Η Χαριλάου Τρικούπη  επισημαίνει συγκεκριμένα: 
«Ο κ. Τσίπρας αυταπατάται, αν νομίζει ότι μπορεί να συνεχίζει να πουλά νέες, ψεύτικες ελπίδες στον ελληνικό λαό, θεωρώντας ότι οι εκλογές «παραγράφουν» τις ευθύνες για τα  ψέματα , την ανευθυνότητα και την πολιτικό τυχοδιωκτισμό που επέδειξε ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια, είτε ως αντιπολίτευση, είτε ως κυβέρνηση
Όλοι ξέρουν, ότι φόρτωσε τη χώρα και τους πολίτες με νέα δυσβάσταχτα βάρη, δεσμεύσεις, εποπτεία και μνημόνια μέχρι το 2060, ενώ παράλληλα παρέδωσε τον έλεγχο της δημόσιας περιουσίας για.....έναν αιώνα. Για ποιο τέλος των μνημονίων το 2018 μιλά λοιπόν;»

Ποτάμι: Κοκτέιλ με ψέματα και λαθρεμπόριο ελπίδας

«Ψέματα όσον αφορά στο παρελθόν και, λαθρεμπόριο ελπίδας όσον αφορά στο μέλλον» καταλογίζει στον Πρωθυπουργό ο εκπρόσωπος τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας με ανακοίνωση του.

Στην εφ' όλης της ύλης κριτική που ασκεί στον πρωθυπουργό το Ποτάμι για το περιεχόμενο των δηλώσεων του Αλέξη Τσίπρα στον Alpha σημειώνει με έμφαση ότι η χώρα χρειάζεται άμεσα ένα αξιόπιστο πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης το οποίο όμως  ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του είναι ακατάλληλοι να το καταρτίσουν και να το εφαρμόσουν.

Αναλυτικά στην δήλωση του αναφέρει: 

-Μιλάει για άρση της επιτροπείας το 2018 όταν, μόλις σήμερα, το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή αναφέρει στην έκθεσή του ότι: “Ο δρόμος για την κανονικότητα θα είναι μακρύς και όλα δείχνουν ότι το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας της Ελλάδας δεν θα έλθει το 2018”. 
-Πανηγυρίζει ως επιτυχία της κυβέρνησής του την έξοδο στις αγορές όταν επιστρέφουμε σε αυτές με επιτόκια του 2014, τη στιγμή που άλλες χώρες που βρίσκονταν την ίδια περίοδο σε μνημόνια, όπως η Πορτογαλία, δανείζονται με 1.25%.

-Κομπάζει για ανάπτυξη 1.8% το 2017 όταν η πρόβλεψη της δικής του κυβέρνησης στον προϋπολογισμό ήταν 2.7% και μειώθηκε λόγω των καθυστερήσεων του.
-Αναγνωρίζει ότι η χώρα έφθασε στο χείλος του γκρεμού το 2015, δεν λέει όμως ότι αυτό έγινε εξαιτίας των τυχοδιωκτικών επιλογών του οι οποίες κόστισαν στους Έλληνες πολίτες 100 δις.
-Καυχιέται ακόμη και για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη όταν έφθασε κοντά στην έξοδο λόγω των δικών του εγκληματικών λαθών. 

-Χαρακτηρίζει ελληνική επιτυχία τον αλγόριθμο του 15% για τις ετήσιες χρηματοδοτικές ανάγκες (Gross Financing Needs) στο οποίο κατέληξε το Eurogroup του Ιουνίου για το χρέος, όταν αυτό είναι γνωστό ότι αποτελεί θέση του ΔΝΤ από τον Μάιο του 2013 (Public Debt Sustainability Αnalysis in Market-Access Countries) και ενεργοποιείται τώρα που το χρέος κρίνεται “εξαιερετικά μη βιώσιμο”.
-Ξεπερνάει λες και δεν “τρέχει τίποτα” τα προεκλογικά ψέματα του Ιανουαρίου του 2015 θεωρώντας πως σβήστηκαν στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, όπου κατέβηκε με κεντρικό σύνθημα το "παράλληλο πρόγραμμα", ενώ ακόμη και λίγο πριν από την ψήφιση του τελευταίου πακέτου τον Ιούνιο διαβεβαίωνε “ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα”.

-Mιλάει για ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης όταν ο ίδιος τη χαρακτηρίζει "θεσμικό εμπόδιο", προεξοφλεί αποφάσεις της, καλύπτει υπουργούς του που επιτίθενται με χυδαίο τρόπο κατά δικαστών και χρησιμοποιεί πρώην δικαστικούς ως το “μακρύ κυβερνητικό χέρι” (προφανώς επειδή δεν θέλει η Δικαιοσύνη να είναι ανεξέλεγκτη).

Θα συμφωνήσουμε σε κάτι με τον κ.Τσίπρα: ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης. Αλλά ο ίδιος και η κυβέρνησή του είναι ακατάλληλοι να το καταρτίσουν και να το εφαρμόσουν. Το νέο παραγωγικό μοντέλο δεν χτίζεται με την επέκταση του πελατειακού κράτους, με την επιστροφή της Παιδείας στη δεκαετία του '80, με το κυνήγι της αριστείας και την αφαίμαξη της παραγωγικής Ελλάδας για τη συντήρηση του κομματικού στρατού των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

ΚΚΕ: Κοστίζει πολύ ακριβά η εμπιστοσύνη των αγορών
«Το κλίμα αισιοδοξίας που προσπαθεί να καλλιεργήσει ο κ. Τσίπρας, με αφορμή την "έξοδο στις αγορές", συντρίβεται κάτω απ' τη σκληρή πραγματικότητα που ζει ο λαός, τα μέτρα που έχει προνομοθετήσει η κυβέρνηση για μετά το 2018, αλλά και τις νέες δεσμεύσεις ενόψει της γ' αξιολόγησης» αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha».
 
«Στον ελληνικό λαό κοστίζει πολύ ακριβά η "εμπιστοσύνη" των αγορών και των επενδυτών, δηλαδή του κεφαλαίου, οι οποίοι έχουν κάθε λόγο να χαιρετίζουν την πολιτική της κυβέρνησης, αφού αυτή υλοποίησε και με το παραπάνω όλες τις αντιλαϊκές απαιτήσεις τους» προσθέτει το ΚΚΕ, καταλήγοντας στο σχόλιο του ότι «στο μόνο που είχε δίκιο ο κ. Τσίπρας είναι ότι η ΝΔ δεν έχει εναλλακτική πρόταση απέναντι στη δική του, αφού η σημερινή κυβέρνηση υλοποιεί κατά γράμμα την ίδια αντιλαϊκή στρατηγική των προηγούμενων».   
 
 

ΣΧΟΛΙΑ (17)

Χαμογελαστό πρόσωπο !!!

"Αν πάτε βόλτα, πάμε και μαζί, θα δείτε τουρίστες και χαμογελαστά πρόσωπα" !!! (Η αλήθεια είναι ότι είμαστε όλοι χαμογελαστοί , γιατί μας αύξησαν τους φόρους , γιατί μας μειώνουν το αφορολόγητο, γιατί μας μειώνουν τις συντάξεις , γιατί μας κόβουν την προσωπική διαφορά, γιατί μας καταργούν το επίδομα συζύγου κ.α !!! Γι' αυτό είμαστε όλοι ..... μια ευτυχισμένη ατμόσφαιρα !!! ) ....

Αναποδεμος

Αφου ρε Κυριακο οπως λετε οι δεσμευσεις ειναι ως το 2060,γιατι να αναλαβεις εσυ?Επειδη εχεις δωσει υποσχεση στο σοι σου να βγεις πρωθυπουργος ?

Gko

Ο εισαγγελεας για τπ τσιπροπινοκιο που ειναι

Γεράσιμος

Δυστυχώς άλλη μια ανακοίνωση της ΝΔ που προκαλεί θλίψη αν όχι οίκτο. Γεμάτη αλαζονεία, ειρωνεία, γενικόλογες αναφορές και έλλειψη στοιχείων σε ό,τι προσπαθεί να καταμαρτυρήσει στην κυβέρνηση. Το μόνο που λείπει είναι η καταστροφολογία για την οικονομία κάτι που χαρακτήριζε προηγούμενες ανακοινώσεις. Γιατί άραγε; Μήπως γιατί η αδιάψευστη πραγματικότητα δεν το επιτρέπει; Μήπως γιατί και οι πιο άσπονδοι εχθροί παραδέχονται αυτά που δεν μπορεί να παραδεχτεί η ΝΔ; Μήπως γιατί δεν υπάρχουν πλέον πειστικά επιχειρήματα που να αποδεικνύουν πως η πρώτη φορά αριστερά αποτυγχάνει; Όλα αυτά και πολλά άλλα που συμβαίνουν γύρω μας και ως απλοί πολίτες τα αντιλαμβανόμαστε οδηγούν την μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση σε εκνευρισμό και σε τέτοιου είδους ανακοινώσεις. Λυπηρό.

Τί δουλειά έχεις εσύ μ αυτούς αγαπητέ ;;;;

Παρ ότι αριστερούλης , φαίνεσαι μορφωμένος γιατί γράφεις συντεταγμένα και με ορθογραφία !! Κρίμα μόνο για τις ιδέες σου .....

Από πότε ...

Τα... βοθροκάναλα έγιναν ΜΜΕ ;;;

Jps

Χρειαζόμαστε επαγγελματίες πολιτικούς και όχι φιλοδοξους δικηγόρους πολιτικούς μηχανικούς και οικονομολογους καθηγητές... Διπλωματες με διπλώματα σαν παπλωματα. Ο κουλης που βριζετε δεν γοητευει όπως ο Αντρέας (σωθηκαμε) η όπως ο ανεκδιηγητος τσιπρας (καθαρισαμε διπλά) κι αυτό πρέπει να καθησυχαζει διότι πρέπει να πάψει επιτέλους να παντρευομαστε την εξουσία από έρωτα...

Μάκης

Κουλη ο μόνος που δεν μπορεί να κάνει καλό στην Ελλάδα είσαι εσυ .

@

Ο οποιοσδήποτε,το τονίζω,ο οποιοσδήποτε θα είναι καλύτερος από το αποτυχημένο τσίρκο και τον αρχηγό του που το παίζει πρωθυπουργός.

Αποσπάσματα από έρωτες

Και η βρόχα έπεφτε, στρέιτ θρου.

Αλήθειες

Βόθροκυβερνήση μόνο απόβλητα της κοινωνίας τους ψηφίζει.

Νικ

Ο κουλης ο άνθρωπος της διαπλοκής θα μας βγάλει από την κρίση .Ο μόνος που δεν πρέπει να γίνει προθυπουργος σε αυτήν την χώρας είναι ο κουλης .Ακομα και ο Βενιζέλος πολύ καλύτερος θα ήταν .

IoannisA

Προθυπουργός σίγουρα όχι... Πρωθυπουργός όμως ναι... Δεν θα σε ρωτήσω περι πολιτικών θέσεων καθώς είναι πασιφανές...

Οικογενειοκρατία? Δεν είσαι ηγέτης

Εσένα το μόνο που σε νοιάζει είναι να πάρεις την καρέκλα , για να εξυπηρετήσεις τα μεγάλα συμφέροντα?

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

yavuz_main01

Λόγω των παράνομων γεωτρήσεων στην ΑΟΖ η ΕΕ διακόπτει τον διάλογο υψηλού επιπέδου, μειώνει την προενταξιακή βοήθεια,  και καλεί την Επιτροπή να συνεχίσει τις εργασίες για στοχοθετημένα μέτρα - «Γελιούνται όσοι βρίσκουν δίκιο στην απέναντι πλευρά» απαντά ο Ερντογάν 

62