Οικουμενική κυβέρνηση ζήτησε από τον Τσίπρα ο Λεβέντης

Οικουμενική κυβέρνηση ζήτησε από τον Τσίπρα ο Λεβέντης

«Η παρούσα κυβέρνηση δεν πιστεύει στην Ευρώπη - Ο Τσίπρας ελπίζει ότι μπορεί να μείνει μέχρι το τέλος»- Αναλυτική η ενημέρωση για συμφωνία και Κυπριακό λέει το Μαξίμου

Οικουμενική κυβέρνηση ζήτησε από τον Τσίπρα ο Λεβέντης
Την πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση εξέφρασε, στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, ο Βασίλης Λεβέντης. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε χαρακτηριστικά μεταφέροντας τη συνομιλία του με τον πρωθυπουργό: «Ο κ. Τσίπρας είναι αποφασισμένος να πάει την Ελλάδα προς την Ευρώπη. Αυτό μου δήλωσε. Εγώ του είπα ότι φοβάμαι το κόμμα του. Τον είδα σκεπτικό. Η Ελλάδα χρειάζεται μία ευρωπαϊκή κυβέρνηση και η κυβέρνηση αυτή δεν πιστεύει στην Ευρώπη».

Ο Βασίλης Λεβέντης ανέφερε ότι πρότεινε στον πρωθυπουργό την δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης. «Θα ήταν γενναίο να φτιάξετε μία κυβέρνηση που να είναι μέσα και η ΝΔ για να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις» ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων προσθέτοντας: «Οι παλιότεροι ηγέτες της αριστεράς, χάρη της συναίνεσης κάνανε γενναίες υποχωρήσεις» και αναφερόμενος στον πρωθυπουργό είπε:« Του πρότεινα να το σκεφτεί. Δύο δρόμους έχει ο κ. Τσίπρας ή να πάει μόνος του ή να φτιαχτεί μία κυβέρνηση οικουμενική για να βοηθήσει να βγει η χώρα από την κρίση. Αλλά ο κ. Τσίπρας μου είπε ότι θα προχωρήσει μόνος του».

Τελειώνοντας τη δήλωσή του ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε: «Ο κ. Τσίπρας ελπίζει ότι μπορεί να μείνει μέχρι τέλους». 

Κλείσιμο
Κυβερνητικές πηγές: Η συμφωνία έχει γίνει θετικά αποδεκτή από τις αγορές

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μαξίμου, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τόσο τον κ.Λεβέντη, όσο και πριν από εκείνον τον Σταύρο Θεοδωράκη αναλυτικά για το περιεχόμενο της συμφωνίας με τους δανειστές. Όπως είπε, ο συνδυασμός των αποφάσεων του 2016, μαζί με τον ορισμό των πρωτογενών πλεονασμάτων και τις προβλέψεις για ανάπτυξη, «συγκροτούν έναν αλγόριθμο που προσδιορίζει τα μέτρα για το χρέος». Μάλιστα, όπως υποστήριξε ο πρωθυπουργός η συμφωνία έχει γίνει θετικά αποδεκτή από τις αγορές. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός επισήμανε στους συνομιλητές του ότι υπάρχουν σαφείς δεσμεύσεις στο Eurogroup για την ανάπτυξη.

Για το Κυπριακό, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η ελληνική πλευρά εμμένει στη θέση της για δίκαιη και βιώσιμη λύση και χαρακτήρισε σημαντικό να υπάρξει συνεννόηση όλων των κομμάτων, ώστε να μη γίνει το ζήτημα αντικείμενο αντιπαράθεσης. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης