Βενιζέλος: Θα αντιταχθούμε σε κάθε ανεύθυνη συμπεριφορά που θα επιδιώξει επαναληπτικές εκλογές

Βενιζέλος: Θα αντιταχθούμε σε κάθε ανεύθυνη συμπεριφορά που θα επιδιώξει επαναληπτικές εκλογές

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «όχημα δόλιου πολιτικού καιροσκοπισμού» το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το εκλογικό σύστημα

Βενιζέλος: Θα αντιταχθούμε σε κάθε ανεύθυνη συμπεριφορά που θα επιδιώξει επαναληπτικές εκλογές
Ως «όχημα δόλιου πολιτικού καιροσκοπισμού»
χαρακτήρισε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το εκλογικό σύστημα ο κ.
Ευάγγελος Βενιζέλος υποστηρίζοντας παράλληλα ότι
«μετά τις εκλογές θα αντιταχθούμε σε κάθε ανεύθυνη και μικροπολιτική συμπεριφορά που θα οδηγήσει σε πολιτικό αδιέξοδο και επαναληπτικές εκλογές».
Κλείσιμο

Να σημειωθεί ότι το τελευταίες ώρες – μετά την οριστική ματαίωση της επίτευξης 200 βουλευτών που θα καταργούσε άμεσα το μπόνους των 50 εδρών - έχουν φουντώσει και πάλι τα σενάρια που θέλουν το Μέγαρο Μαξίμου να μελετά το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες επιδιώκοντας ότι θα υπάρξουν διπλές εκλογές.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι
«πρέπει να συσπειρωθούν οι πραγματικές δημοκρατικές δυνάμεις» προκειμένου να φέρουν εις πέρας εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας και υπογράμμισε ότι «Βασικό προγραμματικό στοιχείο της συνεργασίας θα είναι σύγχρονος δίκαιος και αντιπροσωπευτικός εκλογικός νόμος».

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τις προωθούμενες διατάξεις «κάνει απελπισμένη προσπάθεια να εκτρέψει την συζήτηση από τα πραγματικά προβλήματα σε μια πολιτική μαγκιά ότι δήθεν ελέγχει τις εξελίξεις» και εξήγησε «η κυβέρνηση λέει με τον δικό της τρόπο ότι αν δεν πετύχει άμεση αλλαγή του εκλογικού συστήματος μπορεί πολιτικά να εκβιάσει τον σχηματισμό κυβέρνησης ώστε η χώρα να οδηγηθεί σε διπλές εκλογές. Δεν μας λέει ότι είναι έτοιμη να συνεργαστεί σε κυβέρνηση με την συμμετοχή πρώτου και δεύτερου και όλων των κομμάτων ευρωπαϊκού προσανατολισμού. Τακτική της είναι να δείξει ότι ρυθμίζει τις  εξελίξεις ακόμα και μέσα από την ήττα της».

Ο ίδιος είπε ότι το Μέγαρο Μαξίμου με τον εκλογικό νόμο επιχειρεί να κλείσει το μάτι στις κεντροαριστερές δυνάμεις υποσχόμενο σχηματισμό κεντροαριστερής κυβέρνησης και την ίδια ώρα με την Αναθεώρηση του Συντάγματος, την άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και την ενίσχυση  των αρμοδιοτήτων του «κλείνει το μάτι σε συνεργάσιμες κεντροδεξιές δυνάμεις. Το πρόσημο από κεντροαριστερό γίνεται κεντροδεξιό ή ότι να ναι».
Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι από την μια επισημαίνει την ανάγκη της Συνταγματικής Αναθεώρησης και από την άλλη απεργαζόταν «plan X» που προέβλεπε επέμβαση του Στρατού και κατάλυση των Συνταγματικών Ελευθεριών.

«Η χώρα δεν έχει ανάγκη από παιχνίδια εξουσίας . Έχει επείγουσα ανάγκη από στοιχειώδη συνεννόηση και συστράτευση κοινωνικών δυνάμεων και προγραμματική συνεργασία δημοκρατικών δυνάμεων».

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης