Παυλόπουλος: Στο ζενίθ οι σχέσεις Ελλάδας - Ισραήλ

Παυλόπουλος: Στο ζενίθ οι σχέσεις Ελλάδας - Ισραήλ

«Βαδίζουμε μαζί σε ένα πολλά υποσχόμενο και απαιτητικό μέλλον» λέει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που επισκέπτεται το Ισραήλ

Εν όψει της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας
στο Ισραήλ, από σήμερα, Τρίτη 29 του μηνός, μέχρι και την Πέμπτη, 31, η εφημερίδα Israel Hayom δημοσιεύει -ως ένα από τα θέματα του σημερινού της εξωφύλλου- συνέντευξη του κ.
Προκόπη Παυλόπουλου.

Στη συνέντευξή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρεται στις ολοένα διευρυνόμενες σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ, στις επενδυτικές ευκαιρίες και το φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας μας και στην τριμερή ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, η οποία θα αποτελέσει πυλώνα περιφερειακής σταθερότητας, προωθώντας την ευημερία και την ειρήνη στην περιοχή.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Παυλόπουλος υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι «οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, η οικονομία και ο τουρισμός βρίσκονται στο ζενίθ. Βαδίζουμε μαζί σε ένα πολλά υποσχόμενο και απαιτητικό μέλλον».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλά επίσης για την προσφυγική κρίση, τονίζοντας ότι το ελληνικό κράτος έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για τη διάσωση χιλιάδων ζωών και επισημαίνοντας ότι το 2015 διασώθηκαν από την Ελληνική Ακτοφυλακή 150.000 άτομα.

Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας στην ΕΕ για την επιτυχή και έγκαιρη ολοκλήρωση του Α' Αναθεωρημένου Προγράμματος Σταθερότητας, καθώς και ότι στόχος της Ελλάδας είναι να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της, διασφαλίζοντας παράλληλα την κοινωνική συνοχή.

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρεται στη βαθιά εκτίμηση μεταξύ των δύο λαών, στην ιδιαίτερη προτίμηση που δείχνουν οι Ισραηλινοί ταξιδιώτες για την Ελλάδα και τους προσκαλεί να ανακαλύψουν νέους τουριστικούς προορισμούς στη χώρα μας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Παυλόπουλος πρόκειται να συναντηθεί αύριο με τον πρόεδρο του Ισραήλ, Ρούβεν Ρίβλιν, ενώ την Πέμπτη θα συναντήσει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

rallia0

Ανακοινώθηκαν δέκα ακόμη ονόματα υποψηφίων ευρωβουλευτών  μετά τη συνεδρίαση υπό τον Αλέξη Τσίπρα της Πολιτικής Γραμματείας - ΝΔ για Πέτρο Κόκκαλη: Από τα δημόσια έργα τώρα και  στην Ευρωβουλή

30
_DPT1566

Θα αποφέρει έως 2% πρόσθετη αύξηση του ΑΕΠ ετησίως σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πάγωσε επί 4 χρόνια εμβληματικές επενδύσεις - Το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για νέες υποδομές ύψους 10-12 δισ ευρώ μέσα στην επόμενη τετραετία

12