Μέρκελ για προσφυγικό: Τίποτα δεν μπορεί να κλείσει

Μέρκελ για προσφυγικό: Τίποτα δεν μπορεί να κλείσει

«Οι πρόσφυγες πρέπει να συγκεντρωθούν κοτά στην χώρα προέλευσης» δήλωσε υπαινικτικά η Άνγκελα Μέρκελ - Η καγκελάριος είπε ότι πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία που θα δίνει τη δυνατότητα προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ

Μέρκελ για προσφυγικό: Τίποτα δεν μπορεί να κλείσει
Την ανάγκη να υπάρξει μια βιώσιμη λύση για το προσφυγικό εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία προσερχόμενη τη Δευτέρα στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες και , αναφερόμενη στο κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου, ξεκαθάρισε πως «δεν μπορεί να κλείσει οτιδήποτε».

Σύμφωνα με την κυρία Μέρκελ, «ο αριθμός των προσφύγων δεν θα πρέπει να μειωθεί μόνο για ορισμένες, αλλά για όλες τις χώρες και γι αυτό απαιτείται μια "βιώσιμη λύση" από κοινού με την Τουρκία».

Κλείσιμο
«Οι πρόσφυγες πρέπει να συγκεντρωθούν κοντά στην χώρα προέλευσης», τόνισε και υπογράμμισε ότι οι 28 ηγέτες των κρατών-μελών της Ένωσης θέλουν να καταπολεμήσουν την παράνομη μετανάστευση.

«Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τα αίτια του προσφυγικού, επιθυμούμε πολυμερή και όχι διμερή λύση», πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι θα χρειαστούν κάποιες ώρες μέχρι η Σύνοδος να καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης