Νέο αρχηγό αναζητούν από σήμερα στη Νέα Δημοκρατία

Νέο αρχηγό αναζητούν από σήμερα στη Νέα Δημοκρατία

Από τις πρώτες υποψηφιότητες αυτές του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Πέτρου Τατούλη - Το σκέφτεται και ο Κεφαλογιάννης - Μεϊμαράκης: Μάλλον δεν θα είμαι υποψήφιος, διαφωνώ με την διαδικασία - Βορίδης: Θα δούμε αν θα είμαι υποψήφιος

«Μετά από συνεργασία που είχαν χθες το βράδυ, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος
Μεϊμαράκης
και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος
, αποφασίστηκε να ξεκινήσουν από σήμερα οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου και να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό». Με αυτή τη λιτή ανακοίνωση λίγο πριν τις 10 σήμερα η Νέα Δημοκρατία γνωστοποίησε ότι θα εκλέξει νέο πρόεδρο και μάλιστα το ταχύτερο δυνατό.

Την ακριβή διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα θα καθορίσει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή που θα συνέλθει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Η εκλογή θα γίνει από τη βάση, όπως προβλέπει το καταστατικό.

Από τους πρώτους που θα δηλώσουν υποψήφιοι αναμένεται να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ώρα που ο κύριος Μεϊμαράκης, συνομιλώντας με δημοσιογράφους, δήλωσε ότι πιθανότατα ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος, καθώς διαφωνεί με την διαδικασία. Το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα εξετάζει και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, που φέρεται να δηλώνει σε συνεργάτες του πως, ειδικά στην περίπτωση που δεν θέσει υποψηφιότητα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τότε οι πιθανότητες για τον ίδιο θα είναι αρκετά ισχυρές.

Επίσης σταθερός στην πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM: «Ασφαλώς και εμμένω. Καταλαβαίνω ότι πάμε πλέον σε μια διαδικασία εξελίξεων στο θέμα [...] αλλά νομίζω ότι εκείνο που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι οι πολιτικές παρεμβάσεις προκειμένου να αποτραπούν γεγονότα, τα οποία συμβαίνουν μετά" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τατούλης. Σχετικά με το αν συνιστά κόλλημα για την υποψηφιότητά του το γεγονός ότι δεν έχει βουλευτική ιδιότητα, σημείωσε: "Υπάρχουν χίλιοι τρόποι για να αντιμετωπίσεις αυτό το πρόβλημα. Εκείνο που νομίζω ότι αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη περισσότερο από καθετί η Νέα Δημοκρατία είναι ο επανακαθορισμός των ορίων και των απόψεών της πάνω σε κρίσιμα θέματα".

Αντίθετα, ότι δεν είναι στα σχέδιά του να είναι υποψήφιος, δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, που πάντως υποστήριξε πως εάν ο Αντώνης Σαμαράς έθετε ξανά υποψηφιότητα θα τον στήριζε (δείτε εδώ). Παρέμβαση στα εσωκομματικά έκανε και η Φωτεινή Πιπιλή, που έγραψε στο Twitter: «Μην ξεχαστουμε. Ρυτιδες δεν φέρνει μόνον η ηλικία, αλλά και η επιστροφη σε αναχρονιστικές  ιδεοληψίες!», σχολιάζοντας τα ονόματα που ακούγονται ως υποψήφιοι.

Από τους πρώτους που διατύπωσαν άποψη για το θέμα ήταν ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος ερωτήθηκε σχετικά ενώ ήταν στον αέρα του Βήμα FM. Οπως είπε «τα δύο πρόσωπα της οικογένειας Μητσοτάκη (αναφερόμενος σε Κυριακό και Ντόρα) είναι “καμμένα”» Ωστόσο πρόσθεσε ότι έχει πολύ καλή εικόνα για το έτερο μέλος της οικογένειας που δεν φέρει το ίδιο επώνυμο, αναφερόμενος προφανώς στον Κωστή Μπακογιάννη.


Μεϊμαράκης: Το πιθανότερο να μην είμαι υποψήφιος
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας με δημοσιογράφους ανέφερε ότι από σήμερα, με βάση το καταστατικό, αναλαμβάνει υπηρεσιακός πρόεδρος του κόμματος και θα ασκεί τα στοιχειώδη καθήκοντά του μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου.
Για το ενδεχόμενο δικής του υποψηφιότητας απάντησε ότι, το πιθανότερο είναι να μην θέσει υποψηφιότητα καθώς, εξήγησε, διαφωνεί με τη διαδικασία.

"Προς το παρόν κλίνω στο «όχι» γιατί είναι γνωστό ότι διαφωνώ με αυτή τη διαδικασία. Το πιθανότερο είναι να μην είμαι. Εκτός και αν δεν υπάρχει κανείς υποψήφιος", δήλωσε συγκεκριμένα και υπενθύμισε τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν όταν σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ είχε μιλήσει για αλλαγή της διαδικασίας εκλογής του προέδρου. Τόνισε επιπλέον, ότι, δεν υπάρχει τρόπος αλλαγής του καταστατικού, ενώ σημείωσε πως πλέον στον κόμμα αναλαμβάνει τα πάντα η ΚΕΦΕ (Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή). Ο ίδιος, διευκρίνισε ότι, ως υπηρεσιακός δεν έχει δικαίωμα να συγκαλέσει τα όργανα και πως η όποια κουβέντα για τα αίτια της εκλογικής ήττας θα γίνει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου.

Όσο για την κριτική που δέχεται είπε ότι θα απαντήσει και σημείωσε: "Η κεντροδεξιά πάντα είχε γραμμή συνεννόησης και μετριοπάθειας και ψήφιζε πάντα σύμφωνα με το εθνικό συμφέρον". Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι δεν έχει μιλήσει για αυτό το θέμα με τους πρώην πρωθυπουργούς και πρώην προέδρους του κόμματος Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.


Βορίδης: Πολύ σωστά ο Μεϊμαράκης ανοίγει τη διαδικασία
Σε τηλεφωνική παρέμβασή του το πρωί της Τρίτης, λίγο αφότου έγινε γνωστή η απόφαση της Νέας Δημοκρατίας, ο Μάκης Βορίδης αρνήθηκε να αποκαλύψει εάν θα είναι υποψήφιος για την διαδοχή στο κόμμα: «Δεν θέλω να πω κάτι σχετικά με αυτό, θα το δούμε στην πορεία», απάντησε σχετικά, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει πως «οι διαδικασίες που θα κινηθούν έχουν την απόλυτη εμπιστοσύνη μου». 

Ο κ. Βορίδης δεν θεωρεί την διαδικασία «επίσπευση», αλλά αντιθέτως τονίζει πως «η διαδικασία που ξεκίνησε με την παραίτηση Σαμαρά έπρεπε να συνεχιστεί» και «πολύ σωστά ο Μεϊμαράκης ανοίγει τη διαδικασία. Είναι το απολύτως ορθό».

Τέλος, αναφερόμενος στο πρόσωπο του νυν προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο Μάκης Βορίδης δήλωσε: «Ο κ. Μεϊμαράκης είναι από τα λαμπρά στελέχη της παράταξης και βεβαίως έχει να προσφέρει πολλά. Το αν θα είναι υποψήφιος ή όχι είναι δική του απόφαση, αλλά, όπως ξέρουμε, η έννοια της προσφοράς δεν περιορίζεται μόνο στην προεδρία του κόμματος».


Πώς δρομολογήθηκαν οι εξελίξεις
Σύμφωνα με πληροφορίες τις διαδικασίες δρομολόγησε η αυξανόμενη πίεση της δεξιάς πτέρυγας του κόμματος που ήθελε επαναπροσδιορισμό της κεντρώας φυσιογνωμίας που προσπάθησε να δώσει κατά την προεκλογική περίοδο ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
Στο παρασκήνιο μαινόταν ένας υπόγειος πόλεμος ανάμεσα σε εκείνους που, υιοθετώντας τη γραμμή του κ. Μεϊμαράκη, τάσσονταν υπέρ του να δοθεί χρόνος για μια πιο ψύχραιμη ανάλυση των αιτίων της νέας εκλογικής ήττας που υπέστη η Νέα Δημοκρατία, και έρχονταν αντιμέτωποι με όσους ζητούσαν εγκατάλειψη των συναινετικών τακτικών απέναντι στην κυβέρνηση Τσίπρα – ΑΝΕΛ και επιστροφή στη τακτική της σκληρής αντιπαράθεσης που είχε χαράξει ο προηγούμενος αρχηγός Αντώνης Σαμαράς.

Με προεξάρχοντες τους βουλευτές Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη, οι θιασώτες της σκλήρυνσης της αντιπολιτευτικής γραμμής της ΝΔ, υποστηρίζουν ότι η απώλεια σχεδόν 200 χιλιάδων ψηφοφόρων που κατέγραψε την περασμένη Κυριακή το κόμμα τους ήταν αποτέλεσμα της συναινετικής τακτικής που ακολουθήθηκε μετά την 5η Ιουλίου που έγινε η αλλαγή σκυτάλη στην ηγεσία της Συγγρού με την παράδοση της προεδρίας από τον κ. Σαμαρά στον κ. Μεϊμαράκη.

Ήδη φίλα προσκείμενοι στον τέως πρωθυπουργό διαδικτυακοί ιστότοποι υποστηρίζουν ανοικτά την επιστροφή του κ. Σαμαρά και επιτίθενται με δριμύτητα σε όσους, όπως ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, υποστηρίζουν ότι τα αίτια της νέας ήττας πρέπει να αναζητηθούν στο παρελθόν, καθώς όταν ο κ. Μεϊμαράκης ανέλαβε την ηγεσία η ΝΔ υπολειπόταν του ΣΥΡΙΖΑ άνω των δέκα μονάδων.

«Κανείς δεν μιλά εκ μέρους του Αντώνη Σαμαρά»
«Κανείς δεν μιλά εκ μέρους του Αντώνη Σαμαρά» υπογράμμιζαν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού επιμένοντας ότι ο κ. Σαμαράς είναι μακριά απ' όλα αυτά. Οι ίδιοι παράγοντες διευκρίνιζαν ότι ο κ. Σαμαράς, ήδη από την Κυριακή το βράδυ που μίλησε με τον κ. Μεϊμαράκη τηλεφωνικώς, συνέστησε ψυχραιμία και νηφαλιότητα καθώς επίσης και να μην υπάρξει σπουδή στη δρομολόγηση των εσωκομματικών εξελίξεων. Προφανώς και την άποψη αυτή δεν την έχει μεταβάλει, σημείωναν για τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ οι ίδιοι συνεργάτες του κ. Σαμαρά.

Οι υποστηρικτές του νυν προέδρου της ΝΔ αντέτειναν ότι «ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατάφερε να πετύχει τη μεγαλύτερη συσπείρωση που είχε ποτέ η παράταξη».


ΣΧΟΛΙΑ (581)

Ανδρέας

Επιτέλους να σταματήσουν κάποιοι, μέσα κι έξω από το κοινοβούλιο, να διακωμωδούν τη εκλογή του Προέδρου της Παράταξης μας με την υποψηφιότητά τους για τη διεκδίκηση της αρχηγίας της Παράταξης, αφού πέραν του γεγονότος ότι δεν μπορούν να συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες υπογραφές για να την καταθέσουν στην Κ.Ε , δεν έχουν και τις απαιτούμενες Γνώσεις (Πανεπιστημιακές και Ξένων γλωσσών), την Κοινοβουλευτική εμπειρία και δράση, κ.λπ. Να γνωρίζουν ότι η συμπεριφορά τους αυτή προκαλεί λύπη και θυμό στις τάξεις των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας. Φίλοι/ες, υποψήφιοι, μπορείτε να διεκδικήσετε την αρχηγία της Ν.Δ όσοι θέλετε, εφόσον, όμως, διαθέτετε και τα απαιτούμενα προσόντα. Ενδεικτικά αναφέρονται ορισμένα εξ αυτών: - Να έχετε γνώσεις πανεπιστημιακές, ιδία Νομικής και Οικονομικών, ως και άριστης γνώσης, τουλάχιστον δύο Ξένων Γλωσσών, για να είστε αυτάρκης στην πολιτική. - Να έχετε ασκήσει επάγγελμα, πριν εκλεγείτε ως Βουλευτής. - Να έχετε εμπειρία κοινοβουλευτική. - Να μην είστε εμπλεκόμενος/η και ευνοημένος/η από τα Media ή πολιτικά τζάκια. - Να έχετε όραμα και φιλοδοξία για την Παράταξη μας. - Να έχετε ρεαλισμό και θάρρος. - Να είστε δυναμικός/η και αποφασιστικός/η. - Να έχετε διακριθεί για την πρωτοτυπία της σκέψης σας και την εργατικότητα σας. - Να έχετε πολυδιάστατη και ανεξάρτητη πολιτική - Να έχετε τη δυνατότητα να διαβλέπετε, να προσαρμόζεστε και να προχωράτε μπροστά και την τακτική και την στρατηγική αλλά και την ιδεολογία της Παράταξης σε μια χώρα με αγκυλώσεις κοινωνικές και ιδεολογικές. - Να δεσμευτείτε δημοσίως ότι θα αναγνωρίσετε την ετυμηγορία των ψηφοφόρων μας και θα στηρίξετε το νέο Αρχηγό της Παράταξης και δεν θα υπάρξει από μέρους τους αποστασιοποίη ση ή διάσπαση. Εύχομαι σε όλους τους υποψήφιους/ες που πληρούν τις προϋποθέσεις καλή επιτυχία.

........

Οσοι κατηγορειτε τα τζακια, προφανως δεν ξερετε γιατι ειστε παιδακια, οτι τα τζακια κρατουσανε τη Νεα Δημοκρατια ζωντανη τα μαυρα Παπανδρεικα χρονια. Μητσοτακης, Μπακογιαννης Παυλος(το πληρωσε με τη ζωη του), Βαρβιτσιωτης Γιαννης, Κεφαλογιαννης Γιαννης και Καραμανλης Αχιλλεας. Και την κρατουσαν γυρω στο 40%. 38% ειχε παρει ο Μητσοτακης το '93, και θεωρηθηκε αποτυχια κι εφυγε. Τωρα συμβιβαζομαστε με το 28%. Αυτα για να θυμουνται οι παλιοι, και να μαθαινουν οι νεοι. Και βεβαια δεν απευθυνομαι στους μη νεοδημοκρατες, που εχουν σκασει μυτη και λενε μπουρδες....

xara

η ΝΔ θα πάει μπροστά είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι....οι νέοι θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους!Τέλος στις ονοματολογίες του παρελθόντος!!!Ο κόσμος στις τελευταίες εκλογές έδειξε το δρόμο για τα χαρακτηριστικά αυτού που θέλει να τον κυβερνούν...αν το καταλάβουμε οι νεοδημοκράτες θα επανέλθουμε στη διακυβέρνηση της χώρας...αλλιώς θα μας κυβερνά ο Τσίπρας για 20 χρόνια...Νέοι άνθρωποι υπάρχουν και σίγουρα θα βγουν μπροστά!!!

ΤΡΑΠΑΤΣΕΛΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ

Δεν χρειάζεται προς το παρόν αλλαγή αρχηγού ,όμως πιστεύω οτι τα άτομα που άκουσα για υποψηφίους δεν είναι αρεστά στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. βάλτε τέλος στα ΟΝΟΜΑΤΑ και στα ΤΖΑΚΙΑ, δεν το θέλουμε.Δεν θα έρθουν νέοι ψηφοφόροι με τους γνωστούς, θα έρθουν με άτομο νέας ηλικίας . Εγω κατά τη γνώμη μου ξεχωρίζω δυο άτομα Κικίλια ή Τζιτζικώστα .Προσωπικά ψηφίζω Ν.Δ. με αυτούς που ακούω στη τηλεόραση θα φύγω ..................,εγώ και αρκετοί άλλοι. Ας αφήσουν τους εγωισμούς τα παλαιά στελέχη, εάν θέλουν να κρατηθεί το κόμμα ,διαφορετικά ένα 10ρακι θα χαθεί απο τη Ν.Δ. Δεν φταίει ο κ. Μεϊμαράκης ήταν πολύ καλός ,φταίει το πίσω απο εκείνον και πιστέψτε έτσι είναι ,οι παρέες και το πεζοδρόμιο δεν συμφωνεί με τους δικούς σας εγωισμούς .ΟΙ προηγούμενοι να βοηθήσουν τους επόμενους, ενωμένοι (εάν βέβαια ενδιαφέρονται για το κόμμα. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ;;;;;;) . ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.

κ.τζ

τατουλης και κουλης...χαχαχαχα.βαλτε τον τζιτζικωστα μηπως και ανακαμψει η ν.δ καποια στιγμη.

ΤΣΙΡΚΟ ΜΕΝΤΡΑΝΟ

ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΒΑΡΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.

Ιστορικός!!!

Σχεδόν όλη η ΝΔ ειναι τοξική όπως και το ΠΑΣΟΚ.εχει επιτελέσει τον ιστορικό της ρόλο,ο οποίος έφτασε στο τέλος.πλεον το ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν κλείσει τον ιστορικό τους κύκλο.

Γιαννης Σαλμας

Πλέον η παράταξη πρέπει να αλλάξει εκ βάθρων .Περα απο την ιδεολογία που πρέπει να επαναπροσδιοριστεί ένα νέο πρόσωπο είναι αναγγαιο να συμβολίζει την μη οικογενειοκρατία.Οι παλιοί και οι οικογενειοκρατες πρέπει να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση και να βοηθήσουν με την πείρα τους,αλλα να μην βγουν μπροστά.Ολα τα αλλα είναι ματαια

Χαρά

Καραγκούνης Κώστας!!! Απλά ιδανικός!!!!

john

Διπλή αρχηγία Ντόρας- Καραμανλή. Θα σαρώσουν...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mhtsotakis_arthro

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό γιατί δίχασε τον ελληνικό λαό και είπε «ναι» αναγνώριση δήθεν μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας - Υποσχέθηκε βοήθημα 2.000 ευρώ σε νέες οικογένειες για κάθε νέο παιδί που γεννιέται, πρόγραμμα «βοήθεια στην εργαζόμενη μητέρα» και σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού στα 703 ευρώ