Πώς η ΕΡΤ ανεβοκατέβαζε το ύψος του Τσίπρα

Πώς η ΕΡΤ ανεβοκατέβαζε το ύψος του Τσίπρα

Προηγήθηκε το απόγευμα παρουσία στην ΕΡΤ λαθρόβιου δήθεν εκδότη που εξαπέλυσε με την ανοχή των παρουσιαστών αήθη επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ

Πώς η ΕΡΤ ανεβοκατέβαζε το ύψος του Τσίπρα
Με μια αιχμή κατά της διοίκησης της ΕΡΤ αποχαιρέτισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης φεύγοντας από το Ραδιομέγαρο. Ο πρόεδρος της ΝΔ παραπονέθηκε -αλλά χωρίς να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοούσε- πως «ό,τι και να κάνει η διοίκηση της ΕΡΤ, η Νέα Δημοκρατία θα πάει μπροστά».

Σε ερωτήσεις των συγκεντρωμένων ρεπόρτερ στην είσοδο του κτιρίου, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι δεν ήταν δυσαρεστημένος μόνο για την ανισότητα που προέκυψε από την επιλογή του τηλεσκηνοθέτη να «ψηλώσει» τον κ. Τσίπρα. Τον ενόχλησε η όλη συμπεριφορά της ΕΡΤ «από το πρωί» όπως είπε. Παρά τις πιέσεις των δημοσιογράφων, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κοντοστάθηκε προς στιγμήν, αλλά τελικά απέφυγε να επεκταθεί. Και απλώς απεχώρησε.

Κλείσιμο
Ωστόσο η αναφορά του κ. Μεϊμαράκη έχει να κάνει με την παρουσία σε μεσημβρινή εκπομπή λαθρόβιου δήθεν εκδότη, ο οποίος με την ανοχή των παρουσιαστών και μάλιστα λίγες ώρες πριν αρχίσει το ντιμπέιτ των δύο πολτικών αρχηγών εξαπέλυσε αήθη επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ.
Ο ίδιος «εκδότης» διαβεβαίωνε τους παρουσιαστές πως ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ κατά 5 ολόκληρες μονάδες σε δημοσκοπήσεις που ξέρει μόνον αυτός... Όταν μάλιστα του επεσήμαναν πως όλες οι δημοσκοπήσεις μιλούν για ντέρμπι, εκείνος επέμενε πως «οι πηγές είναι αξιόπιστες και προέρχονται από το εξωτερικό» -χωρίς βέβαια να προσδιορίσει από πού ή ποιες είναι...»

Αργότερα, κύκλοι περί τον πρόεδρο της ΝΔ αποκάλυψαν ότι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την ανοχή της ΕΡΤ εις βάρος του κόμματος και του κ. Μεϊμαράκη, ήταν τόσο σοβαρό ώστε κινδύνευσε ακόμη και η ίδια η διεξαγωγή του ντιμπέιτ. Έγινε λόγος για «προβοκάτσια», ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ εκμυστηρεύτηκε στους συνεργάτες του ότι στη θέση του κάποιος άλλος αρχηγός κόμματος ίσως να μην εμφανιζόταν καν στην ΕΡΤ ύστερα από ό,τι έγινε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης