Νικολούδης: Θα ελεγχθούν για offshore και παραβίαση των capital controls όλα τα μέλη της κυβέρνησης

Νικολούδης: Θα ελεγχθούν για offshore και παραβίαση των capital controls όλα τα μέλη της κυβέρνησης

Ο υπουργός για την καταπολέμηση της διαφθοράς ενημερώνει ότι έχει ήδη ζητηθεί έλεγχος για τυχόν παραβάσεις όχι μόνο εκ μέρους του κυρίου Χαϊκάλη, αλλά και όλης της κυβέρνησης

Απάντηση σε ηλεκτρονικά δημοσιεύματα και στον τρόπο με τον οποίο διατυπώνουν 18 βουλευτές της ΝΔ ερώτηση, αναφορικά με το ενδεχόμενο διατήρησης off shore εταιρείας από μέλος της κυβέρνησης, δίνει ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για την καταπολέμηση της διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης. Ο κ. Νικολούδης ενημερώνει ότι έχει ζητηθεί έλεγχος, με σχετικό αίτημα στο αποκλειστικά αρμόδιο όργανο ελέγχου, όχι απλώς ενός μέλους της κυβέρνησης, αλλά όλων των μελών της κυβέρνησης για το ενδεχόμενο διατήρησης off shore. Αναφέρει επίσης, για το ενδεχόμενο αναλήψεων κατά παράβαση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά στους περιορισμούς κίνησης κεφαλαίων, ότι ζητήθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος να προβεί σε σχετικούς ελέγχους.

Όπως ειδικότερα επισημαίνεται από το Γραφείο του υπουργού Επικρατείας, «σε διάφορες ιστοσελίδες (sites) του διαδικτύου είδαμε σήμερα (27/8/2015) να δημοσιεύεται κείμενο το οποίο υπογράφεται από 18 «γαλάζιους» βουλευτές. Το κείμενο αυτό (όπως τουλάχιστον δημοσιεύεται) έχει τίτλο: «ΗΘΙΚΗ Τσίπρα - Καμμένου: Ο ΣΥΡΙΖΑίος Νικολούδης καλύπτει offshore του ψεκασμένου Χαϊκάλη;;;».Περαιτέρω στο κείμενο γίνεται αναφορά σε όσα διαλαμβάνονται στην υπ' αρίθμ. 4600/26-8-2015 ερώτηση 18 βουλευτών της ΝΔ και εμμέσως σε προηγούμενες ερωτήσεις βουλευτών του ιδίου κόμματος (τις υπ' αρίθμ. 4212/28-7-2015, 4097/22-7-2015 και 4447/6-8-2015 προς τον Υπουργό Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς). Στην προαναφερθείσα ερώτηση υπ' αριθμ. 4600/26-8-2015 γίνεται «κοινοποίηση» στον υφυπουργό για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παύλο Χαϊκάλη».

«Για τα οπωσδήποτε αυθαίρετα συμπεράσματα που διατυπώνονται στην παραπάνω ερώτηση και πολύ περισσότερο για τις κρίσεις ή επικρίσεις των ερωτώντων βουλευτών δεν προτιθέμεθα να διατυπώσουμε κανένα σχόλιο και τούτο επειδή έχουμε πραγματικό σεβασμό στο δικαίωμα των βουλευτών να διατυπώνουν ελεύθερα τη γνώμη τους», αναφέρει το Γραφείο του υπουργού Επικρατείας και σημειώνει: «η υπεράσπιση όμως της αλήθειας είναι επιβεβλημένο καθήκον το οποίο δεν πρόκειται να απεμπολήσουμε».

Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται ότι:

1. Με την υπ' αρίθμ. 4097/22-7-2015 ερώτηση

α. τέθηκαν διάφορα ζητήματα τα οποία οι ίδιοι οι ερωτώντες βουλευτές χαρακτήριζαν ως ζητήματα ηθικής φύσεως και τήρησης της δεοντολογίας.

β. Υπήρχε ερώτημα για το αν υπάρχει μέλος της κυβέρνησης «που διατηρεί off shore εταιρεία»

Στην παραπάνω ερώτηση υπήρξε σαφής απάντηση μας με το υπ' αρίθμ. 503/4-8-2015 έγγραφο μας προς τη Βουλή των Ελλήνων με το οποίο απαντήσαμε:

α. ότι ο Υπουργός Επικρατείας δεν έχει την κατά νόμο αρμοδιότητα να ελέγχει ζητήματα «ηθικής φύσεως» των βουλευτών, διότι ο νόμος δεν του αναγνωρίζει ρόλο τιμητή («κήνσορα»)

β. αντίθετα για το ζήτημα, το πράγματι ελεγκτέο, σχετικά με το αν μέλος της κυβέρνησης «διατηρεί off shore εταιρία» απαντήσαμε άμεσα, νόμιμα και όχι με λόγια αλλά με πράξεις, αφού στείλαμε αίτημα στο αποκλειστικά αρμόδιο όργανο ελέγχου μιας τέτοιας συμπεριφοράς και μάλιστα ελέγχου, όχι απλώς ενός συγκεκριμένου μέλους (που έτσι κι αλλιώς δεν προσδιοριζόταν), αλλά όλων των μελών της κυβέρνησης.

«Ας αναρωτηθούν όλοι πότε στο παρελθόν έχει υποβληθεί παρόμοιο αίτημα με το οποίο Υπουργός να ζητάει τον έλεγχο όλων των μελών της Κυβέρνησης, του εαυτού του συμπεριλαμβανομένου», αναφέρει το γραφείο του υπουργού Επικρατείας και τονίζει: «Από το σημείο αυτό και μετά είναι τουλάχιστον παράλογο να ζητάει κανείς εξηγήσεις από τον Υπουργό Επικρατείας, για το αν αργεί ή όχι ο έλεγχος εκ μέρους της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής. Όλοι γνωρίζουν και οφείλουν να γνωρίζουν ότι η Βουλή ελέγχει τους Υπουργούς και όχι το αντίθετο».

Για το ζήτημα που αφορά το ενδεχόμενο αναλήψεων από τραπεζικούς λογαριασμούς κατά παράβαση της παραγράφου 6 της από 28-6-2015 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, από τον κ. Νικολούδη γίνεται γνωστό ότι με τις απαντήσεις που έχει διαβιβάσει στη Βουλή έχει γίνει γνωστό ότι ζητήθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος να προβεί στους σχετικούς ελέγχους αναφορικά και πάλι όχι με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά με οποιοδήποτε πρόσωπο.

Βεβαίως ο έλεγχος αφορά μόνο το διάστημα ισχύος της παραπάνω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και τυχόν αίτημα μας για έλεγχο πριν από το χρόνο ισχύος δεν θα είχε νομικό έρεισμα, επισημαίνει ο υπουργός Επικρατείας και προσθέτει: «Απάντηση μας στις υπ' αρίθμ. 4447/6-8-2015 και 4600/26-8-2015 ερωτήσεις ασφαλώς και δεν έχει δοθεί αφού δεν έχει συμπληρωθεί η προς τούτο νόμιμη προθεσμία και μάλιστα η δεύτερη δεν μας έχει ακόμα επισήμως διαβιβαστεί από τη Βουλή. Ποιο σκοπό εξυπηρετεί η υποβολή της στις 26-8-2015 εύκολα μπορεί να γίνει αντιληπτό. Εμείς δεν θα το σχολιάσουμε».

«Με πραγματική λύπη και μόνο επειδή υποχρεωνόμαστε σε αυτό, δίνουμε απάντηση στα σχόλια που αφορούν προσωπικά τον Υπουργό Επικρατείας», αναφέρει το Γραφείο του υπουργού και υπογραμμίζει: «πρώτον, είμαστε δυστυχώς ή ευτυχώς μικρός τόπος, ώστε όλοι να γνωρίζουν όλους και συγκεκριμένα να γνωρίζουν, ποιος λέει την αλήθεια και ποιος απλώς διαστρέφει την αλήθεια. Δεύτερον, ο Υπουργός Επικρατείας, Παναγιώτης Ε. Νικολούδης δεν είναι ΣΥΡΙΖΑίος γιατί απλούστατα δεν έχει την τιμή να είναι ΣΥΡΙΖΑίος. Πάντοτε στηρίζει και υποστηρίζει τους έντιμους, τη νομιμότητα και την αλήθεια».

Επισημαίνεται ότι σε ερώτηση της 26/8 των βουλευτών της ΝΔ γίνεται αναφορά σε όνομα συγκεκριμένου Υπουργού (κ. Π. Χαϊκάλη) και δίνονται στοιχεία συγκεκριμένης off shore εταιρείας.

«Το ερώτημα που ανακύπτει από μόνο του είναι: αν οι ερωτώντες βουλευτές τα γνώριζαν, γιατί δεν τα ανέφεραν στις προηγούμενες ερωτήσεις τους, ώστε να ζητηθεί συγκεκριμένα ο έλεγχος και να έχουν οι ερωτήσεις ουσιαστικό περιεχόμενο;

Αν πάλι δεν γνώριζαν τίποτα, θεωρούν ότι είναι αυτός υπεύθυνος τρόπος Κοινοβουλευτικού Ελέγχου;», αναφέρεται από το γραφείο του κ. Νικολούδη.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Πολύ λίγα

Πολύ αργά κ Νικολουδη. Το νέο ήθος στην πολιτική αποδεικνυεται κάθε μέρα με έργα και όχι με λόγια. Όσο για το έργο σας το προηγούμενο επταμηνο ανύπαρκτο, με μηδενικά αποτελέσματα. Είναι διαφορετικό τελικά να είστε δικαστικος και να στέλνετε χίλιες εισαγγελικές παραγγελίες την χρόνια και διαφορετικό να βλέπεις τι προεργασία και τι χρόνο περνει καθεμία από αυτές. Αντίο σε εσάς και στην χειρότερη κυβέρνηση της νέας χιλιετίας.

...

Γεια σου ρε untouchable Νικολούδη! Για πες μας, τι έλεγες με τον Χαϊκάλη πριν ανακοινώσει την off-shore? Μήπως του έδινες οδηγίες;

dim

Εγώ έχω μια καλύτερη ιδέα ... να ελεγχθούν όλοι οι πολιτικοί για offshore. Ποιός δεν κατάλαβε και τι ??

ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ

Σιγα κε Νικολουλη, Σιγα σιγα, με τρεχετε εχετε χρονο, ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΞΑΝΑ ΜΕΙΩΣΑΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΟΨΑΤΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΩΡΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ<<<<<<

gzi

Αλοίμονο ... μας πείσατε.... Θααααααα

ΕΔ

Ειλικρινά είστε κάι οι δύο κλασικοί Έλληνες που μοιρολογουν κάι το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να σχολιάζουν χωρίς στοιχεία...... Το ότι ο κ. Νικολουδης δεν παρουσιάζεται καθημερινά στα κανάλια δεν σημαίνει πως εσείς δεν έχετε τρόπο να ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα του..... Όσο για το ότι δεν έχει φέρει ούτε 1 ευρό θα σας συμβούλευα πριν σχολιάζετε κάι πραγματικά χάνετε το παραμικρό δίκιο σας να ενημερωθείτε....

ακόμα δεν χάσαμε μνημη και κρίση

ας ξαναδιαβάσουμε τις δηλώσεις του Νικολουδη πριν και μετα την υπουργοποιηση ... Προχώρησε η λίστα Λαγκαρτ και ποσα εισεπραξε το Δημοσιο απο τις λιστες;;;; Αλλοιώς τον περιμέναμε κι άλλο πρόσωπο δείχνει. Ολοι κρινονται εκ του αποτελέσματος. Τόσο δύσκολο ήταν να ξεσκεπασει τον Χαϊκάλη;

ΓΔ

Γειά σου Νικολούδη, βλήμα. Ο . . . εισαγγελέας που θα έφερνε σε 2 μήνες, όπως υποσχέθηκε, 2 δις από τη λίστα Λαγκάρντ. Μπούρδες κ. εισαγγελέα μου. Δεν έφερες ούτε 1 ευρώ. Όπως και ο Μάρδας που μας έλεγε ότι θα φέρει και αυτός σε 2 μήνες 1,8 δις από το λαθρεμπόριο καυσίμων. . . Γειά σας Συριζαίοι, ΣΑΝΟ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης