Παραδοχή Τσακαλώτου: Τα μέτρα είναι υφεσιακά

Παραδοχή Τσακαλώτου: Τα μέτρα είναι υφεσιακά

Ο απίστευτος διάλογος του ΥΠΟΙΚ με τη Μέρκελ: «Της είπα ότι είναι σαν να είμαστε η Bayern Munich ή η Barcelona και να μην μας αφήνετε να χρησιμοποιήσουμε ούτε το Νεϊμάρ, ούτε το Μέσι και της απαντώ εγώ: Ούτε το Σουάρες! Άρα η κυρία Μέρκελ ξέρει καλύτερο ποδόσφαιρο απ' ότι εγώ»

Παραδοχή Τσακαλώτου: Τα μέτρα είναι υφεσιακά
Παρά την κακή χρήση της ελληνικής γλώσσας και τα γλωσσικά του ολισθήματα, ο νέος υπουργός Οικονομικών όχι μόνο καταχειτοκροτήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Ολομέλεια της Βουλής, αλλά κατάφερε να χαλαρώσει το Σώμα, σε αυτή τη δύσκολη βραδιά και μάλιστα, με μια αναφορά που έκανε στην Άνγκελα Μέρκελ.

Κι όμως, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αποκάλυψε στη Βουλή ένα διάλογο που είχε με την Γερμανίδα καγκελάριο σχετικά με το... ποδόσφαιρο.



«Της είπα ότι είναι σαν να είμαστε η Bayern Munich ή η Barcelona και να μην μας αφήνετε να χρησιμοποιήσουμε ούτε το Νεϊμάρ, ούτε το Μέσι και της απαντώ εγώ: Ούτε το Σουάρες! Άρα η κυρία Μέρκελ ξέρει καλύτερο ποδόσφαιρο απ' ότι εγώ», είπε ο νέος Έλληνας ΥΠΟΙΚ, κάνοντας την αίθουσα να ξεσπάσει σε χειροκροτήματα και χαλαρώνοντας το κλίμα, έστω και για λίγα λεπτά.
Κλείσιμο

Μεταξύ άλλων, όμως, κατά την ομιλία του ο κ. Τσακαλώτος προχώρησε και σε μια 
σημαντική παραδοχή αφού από το Βήμα της Βουλής ανέφερε ότι τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση, προκειμένου να επιτευχθεί μια συμφωνία με τους δανειστές, είναι υφεσιακά.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την «Διαπραγμάτευση και Σύναψη Δανειακής Σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας», ο κ. Τσακαλώτος είπε πως δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι τα μέτρα έχουν υφεσιακή κατεύθυνση, ωστόσο, τόνισε ότι «ό,τι κερδίσουμε απ' αυτή την συμφωνία θα πηγαίνει στους πιο φτωχούς και στα μεσαία στρώματα».

«Η συμφωνία πρέπει να κριθεί με το μεγάλο κάδρο» σημείωσε και έκανε λόγο για δομικά μέτρα στην πρόταση. Άλλωστε, σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, «η κυβέρνηση δεν θριαμβολογεί, ούτε ωραιοποιεί τα πράγματα».

Πάντως, σε μια προσπάθεια να εξηγήσει πόσο δύσκολη ήταν η διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε πως το ΔΝΤ ζητούσε να απλοποιηθούν οι  φορολογικοί συντελεστές από τρεις σε έξι, αλλά δεν επέτρεπε να μετριέται η αύξηση της εισπραξιμότητας.

«Δεν δέχονταν να προϋπολογιστούν τα μη παραμετρικά μέτρα, όπως η φοροδιαφυγή και η διαφθορά», είπε χαρακτηριστικά. 

Όσον αφορά στο  δημοψήφισμα, ο υπουργός είπε πως η επιτυχία οφείλεται στο γεγονός ότι ο λαός μας εμπιστεύεται στη διαπραγμάτευση και στην ταξική μεροληψία της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης