LIVE

Κορωνοϊός

Το Μαξίμου καλύπτει Κατρούγκαλο

Το Μαξίμου καλύπτει Κατρούγκαλο

«Αν το είχα κάνει, θα είχα παραιτηθεί, θα είχα φύγει από τη χώρα, θα είχα αυτοκτονήσει» - Παραμένουν τα ερωτήματα για το αν υπήρχαν και άλλες παρόμοιες υποθέσεις - Σφοδρή αντίδραση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Πολιτικό και ηθικό ζήτημα ανέκυψε με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος, σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», «είχε υπογράψει εργολαβικά συμφωνητικά με υπαλλήλους που επαναπροσλαμβάνει στο Δημόσιο, οι οποίοι ήταν ή απολυμένοι ή σε διαθεσιμότητα». Ο ίδιος, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μετά από παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου που του ζήτησε να ξεκαθαρίσει άμεσα την κατάσταση, δήλωσε πως αν είχε κάνει ό,τι του καταλογίζεται θα έπρεπε όχι μόνο να παραιτηθεί και να φύγει από τη χώρα, αλλά να αυτοκτονήσει. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κύριος Κατρούγκαλος «συνέχισε να υπογράφει ιδιωτικά συμφωνητικά μέχρι και τις 27 Ιανουαρίου του 2015 οπότε και ορκίστηκε αναπληρωτής υπουργός». Εκτός αυτού, στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι στο ζήτημα της αμοιβής, είχε φροντίσει «να διατηρήσει τα πλήρη δικαιώματα για τον εαυτό του, όπως προκύπτει από τα αντίστοιχα δικαιολογητικά».

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, καλύπτοντας τον υπουργό, μετά τη συνέντευξή του, επιτέθηκαν στα κόμματα της αντιπολίτευσης, που είχαν ζητήσει την παραίτησή του κυρίου Κατρούγκαλου. «ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ καλά θα κάνουν τώρα να αποσύρουν τις ανακοινώσεις τους» σημείωναν χαρακτηριστικά. Επίσης, αναφερόμενοι ονομαστικά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, κύκλοι του Μαξίμου σημείωναν: «Όσο για τον υπουργό των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, λογικό είναι να έχει πρόβλημα καθώς έχασε τη "δουλειά του". Καλά θα κάνουν, λοιπόν, όλοι να θυμούνται ότι το "ψέμα έχει κοντά ποδάρια", όπως λέει και ο λαός μας».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Κατρούγκαλος και καλώντας να απαντήσει πώς υπέγραψε ένα συμφωνητικό για μια αγωγή κατά του δημοσίου, έστω άσχετη με διαθεσιμότητες και απολύσεις την ημέρα της υπουργοποίησής του, εκείνος είπε ότι πρόκειται για μια μικρή υπόθεση που κατατέθηκε από τη συνεταίρο του στην ετααιρεία, όταν αυτός δεν ήξερε ότι θα γίνει υπουργός σε λίγες ώρες. Μάλιστα είπε πως και αν το γνώριζε θα της επέτρεπε να το καταθέσει. 

Απαντώντας σε ερώτηση αν η προμήθεια που λάμβανε σε υποθέσεις απολυμένων και διαθεσίμων είναι 12%, είπε ότι σε αντιμνημονιακές υποθέσεις ή δεν έπαιρνε αμοιβή ή έπαιρνε πολύ μικρή και ότι ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις η προμήθεια δεν είχε σχέση με το 12%. Ανέφερε πως την αμοιβή του σε αυτές τις περιπτώσεις την ελάμβανε σσε περίπτωση δικαστικής νίκης και όχι νομοθετικής επίλυσης και ότι ήταν ίση με το μισό μισθό.

Ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι έχει ενημερώσει τον πρωθυπουργό για το θέμα, αρνήθηκε να πει τι συζήτησαν, εντούτοις σημείωσε ότι ένας από τους λόγους που τον επέλεξε ο κ. Τσίπρας γι' αυτή τη θέση είναι και γιατί έχει νομική εμπλοκή σε τέτοιες υποθέσεις. Τέλος ο κ. Κατρούγκαλος διευκρίνισε πως τα εργολαβικά κέρδη που δικαιούται από υποθέσεις απολυμένων ή διαθεσίμων έχουν μείνει στην εταιρεία με την οποία συνεργαζόταν έως τον Ιούλιο και από τα οποία έχει παραιτηθεί.

«Σας κάλεσα για να μιλήσω για κάτι που αποτελεί πρωτοφανές γεγονός της δημοσιογραφίας της χώρας μας», είπε νωρίτερα, ξεκινώντας την έκτακτη συνέντευξη Τύπου και ενώ νωρίτερα μοίρασε στους παριστάμενους δημοσιογράφους το δημοσίευμα της εφημερίδας, καθώς και το επίμαχο ιδιωτικό συμφωνητικό που δημοσιεύεται.

Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι «δεν πρόκειται για συκοφαντία, αλλά προβοκάτσια και πλαστογραφία». Ανέφερε ότι το βράδυ της Παρασκευής, είχε επικοινωνία με τον συντάκτη που υπογράφει το δημοσίευμα, Βασίλη Χιώτη, ο οποίος τον ενημέρωσε για θέματα που κυκλοφορούσαν στο διαδύκτιο. 

Διαβάζοντας σχεδόν παράγραφο προς παράγραφο το δημοσίευμα, ο κ. Κατρούγκαλος κατέληξε λέγοντας ότι το ρεπορτάζ έχει τρύπες. Συγκεκριμένα είπε ότι όλες οι αγωγές κατά του δημοσίου που σχετίζονταν με απολύσεις και διαθεσιμότητες είχαν ασκηθεί το 2013 και 2014 και ως εκ τούτου, είπε, το δημοσίευμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ανόητο και ότι έχει ξεπεράσει την μονταζιέρα.

Ο κ. Κατρούγκαλος αναφερόμενος στο συμφωνητικό που παρουσιάζει η εφημερίδα, είπε: «αν ήταν αληθείς οι καταγγελίες, δεν θα έπρεπε απλά να παραιτηθώ, αλλά να φύγω από τη χώρα, να αυτοκτονήσω. Όλα είναι στη φαντασία του συντάκτη».

Ο κ. Κατρούγκαλος εξήγησε πως το συμφωνητικό πράγματι κατατέθηκε εκείνη την ημέρα, στις 27 Ιανουαρίου, οπότε και υπουργοποιήθηκε και που έκτοτε, όπως είπε, η δικηγορική του ιδιότητα τελεί υπό αναστολή. Μιλώντας για το συμφωνητικό συγκεκριμένα υπογράμμμισε ότι δεν αφορά υπόθεση υπαλλήλου σε διαθεσιμότητα ή υπό απόλυση αλλά αφορά εργαζόμενο που εργάζεται στο δημόσιο και στρέφεται κατά αυτού λόγω της διαφοράς αποδοχών σε σχέση με ερμηνεία του νόμου για το ενιαίο μισθολόγιο.

«Πρόκειται για εντελώς άσχετο», είπε ο κ. Κατρούγκαλοος και συμπλήρωσε ότι έτσι όπως εμφανίζεται είναι κατά τι γνώμη του προφανές πού αποσκοπεί, στο να δημιουργήσει την εντύπωση, όπως είπε, ότι θα είχε την ηθική αναξιότητα να προβεί σε αυτές τις πράξεις. «Απορώ πως ένα τόσο ευκολα αποδείξιμο ψέμα φιλοξενήθηκε στις σελίδες μιας εφημερίδας που θεωρούσα έγκυρη», είπε, επίσης. Ανέφερε, δε, ότι θα καλέσει την εφημερίδα να ζητήσει συγγνώμη και να καταθέσει 10000 ευρώ στο ΚΕΘΕΑ, ειδαλλιώς θα καταθέσει αγωγη που θα ζητά πολλαπλάσιο ποσό, το οποίο θα καταθέσει εκείνος στο ΚΕΘΕΑ. 

Ο κύριος Κατρούγκαλος είπε ακόμα πως αν εμφανιστεί ένα ιδιωτικό συμφωνητικό τον Ιανουάριο με την υπογραφή του ή την υπογραφή συνεργάτη του, το οποίο να αφορά προσφυγή διαθέσιμου ή απολυμένου υπαλλήλου θα παραιτηθεί.

Αναρρωτήθηκε, επίσης, πώς μπορεί να δημοσιευτεί ρεπορτάζ το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, μπορεί τόσο εύκολα να αποδειχθεί ότι λέει ψέματα και απάντησε πως πολλοί φοβούνται αυτή την κυβέρνηση και ότι ο μόνος τρόπος να σταματήσουν τον εκδημοκρατισμό της χώρας είναι να δημιουργήσουν αμφιβολίες. «Προφανώς γελιούνται. Δεν θα τους περάσει», είπε και έκανε λόγο για «πλστογραφία» και «μαύρο ψέμα», ενώ μίλησε και για συλλεκτικό κομμάτι ψεύδους, κιτρινισμού και συκοφαντίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (176)

Μαρία

Κατρούγκαλος, Μητρόπουλος και άλλα μπουμπούκια του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει την αριστεροσύνη επάγγελμα... Κρίμα για τους πραγματικούς ιδεαλιστές όπως ο κ. Γλέζος που αγωνίζονται για τις ιδέες τους.

Αλέξης ο Βαπτιστής

Οπως βάφτισε τη Τροικα σε Θεσμούς, θα βαφτίσει το Νταβατζιλίκι 12% σε Κοινωνικό Εργο Αποκατάσης. Ο Τσιπρας ειναι μανούλα σε βαφτίσια

MP

Ο Κατρούγκαλος κάνει κακό στην κυβέρνηση και πρέπει να παραιτηθεί. Υπάρχει πρόβλημα με όλα αυτά που αποκλύφθηκαν

ΛΓΚ

Προς παπαγαλάκια ΣΥΡΙΖΑ . Αν είσαι υπουργός , σε μια κυβέρνηση έχεις ΜΙΑ επιλογή : Υπεραμύνεσαι τον ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΣ Δεν μπορείς να λές δεν συμφωνώ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ με τον νόμο (μιας και ο νόμος είναι νόμος) και άρα υπερασπίζομαι κάποιον ενάντια του κράτους που εκπροσωπώ και αμείβομαι γι αυτό ! . Άν ο νόμος είναι αντισυνταγματικός , το κρίνει το Συμβούλιο της επικρατείας και ο Άρειος Πάγος , επιπλέον , αν ο νόμος είναι λάθος και ΕΣΥ είσαι η κυβέρνηση τον καταργείς αλλά ποτέ ΔΕΝ επιτίθεσαι στο κράτος του οποίου είσαι υπουργός ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ενάντια σε ενισχύει νόμο του κράτους ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΣ ενώ εδώ και 2 μήνες είχες κάθε ευκαιρία να το κάνεις (βλέπε θα καταργήσουμε τα μνημόνια και ΟΛΟΥΣ τους εφαρμοστικούς νόμους την επόμενη μέρα). Και ΕΠΙΠΛΕΟΝ λαμβάνεις και αμοιβή μίζα 12% , εντάξει ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΛΑΜΟΓΙΑ και φανατισμένοι ζηλωτές παπαγαλάκια ? Οσο για τα περί ΝΔ , ΠΑΣΟΚ , κατεστημένα , διαπλοκές κλπ ... αυτά είναι βλακίες ... ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΡΑ σε αυτο το απλό ερώτημα που θέτω θα ήθελα ... χωρίς αυριανισμούς και αφορισμούς .... Αλλιώς , Ιδού ο πρώτος "Βουλγαράκης" του ΣΥΡΙΖΑ , και να τον χαίρεστε ...

....

Προς παπαγαλάκια Συγγρού: Για κάνε μια απαρίθμηση των δικών σου και έλα να μας τα ξαναπείς. Άει στο διάλο που θα κάνεις και τον τιμητή

Ιδιωτικός Υπάλληλος ενός κατώτερου Θεού

Η κάστα των Βαθυκρατιστών κρατάει τη τάξη των ΙΥ και των άνεργων σε συνθήκες εξαθλίωσης. Οι Βαθυκρατιστες εχουν τη μασωνια τους

hapanna

ΚΥΡΙΟΙ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΓΓΡΑΨΑ ΠΡΙΝ ΕΚΕΙΝΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΑΤΕ 22/03/2015 13:01 (hapanna) ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΤΕΣ!!!!! ΣΑΣ ΤΟ ΞΑΝΑ ΣΤΕΛΝΩ ΓΙΑΤΙ ΛΗΣΜΟΝΑΤΕ ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΑΝΙΑΚΑ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!!!!!!!!!!! (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟ) O ΚΙΤΡΙΝΙΣΜΟΣ Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΑ; ΔΥΝΑΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣ (ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΜΜΕ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ, ΑΔΕΙΕΣ ΜΜΕ, ΚΛΠ) ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΜΜΕ, ΣΑΙΤ .ΔΥΝΑΤΑ ΜΗΝ ΚΟΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ , ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ, ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ Η ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΛΑΟ, ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ, ΣΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!!!!!!! ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΤΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΨΑΡΩΝΕΙ, ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ, ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΤΑΙ!!!!!!!!!! ΑΣ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ (hapanna)

Ξεχασιάρης

Μια φιλική υπενθύμιση στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Τα προηγούμενα χρόνια ψηφίζατε ανελλιπώς ΠΑΣΟΚ....

Ενώ εσύ....

Ακόμα ΝΔ. Μπράβο ηλίθιε!!

hapanna

ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΟΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΩΣ ΠΑΤΕΡΑΣ (ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΣ, ΤΟΥ ΜΙΜΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΟΥ ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟΥ, ΤΩΝ ΜΜΕ, ΤΟΥ ΛΑΙΦ ΣΤΑΙΛ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΙΑΣ ΙΣΧΥΡΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ, ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ , ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΒΙΤΗΣΗΣ , ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ- ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΝΝΟΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ) ΕΙΝΑΙ ΘΛΙΒΕΡΑ!!!!!!!! ΑΣ ΤΟ ΒΑΣΑΝΙΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟΥΔΑΚΙ ΜΑΣ!!!!!!!!!! (ΥΣ. ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΩ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΝΕΝΟΣ, ΑΓΩΝΙΑ ΕΦΡΑΖΩ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ) ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ (hapanna)

Hahas

Ο Κατρούγκαλος είναι μεγάλη περίπτωση Συνταγματολόγου. Έρχονται και άλλα νταραβέρια του, πάντα με συμβόλαια. Ο Τσίπρας κάνει τη πάπια γιατί η Ζωή, που έβαλε το βέτο για τον Κατρούγκαλο, θα του κόψει μερικά από τα νομοθετήματα. Το χθεσινό στη Βουλή με το κατεπείγον ήταν η δοκιμή.

krist_eros

...πολιτες πολλων ταχυτητων... ηταν αντισυνταγματικο να διωξουν τους δημοσιους που θα ξαναπροσδιορισει τωρα Ο Κατρουγκαλος! ...αλλα ηταν συνταγματικο το 1.5 μυρια ιδιωτικους εξω στον δρομο ! δηλ. φυλετισμος καργα μεσα στην Ελλαδα απο Ελληνες προς Ελληνες. Αμα δεν το φτιαξουν αυτο, η πατριδα δεν παει πουθενα. Η διαφορα ειναι οτι ο ιδιωτικος δεν εχει νομικη καλυψη κε παει σπιτι του οταν τα αφεντικα του τον διωξουν. Ο δε Πανουσης, μας λεει πολυ ευγλωττα, οτι πρεπει να ανεχομαστε την καθιερωμενη βια απο 40 χρονια στα πανεπιστημια κε στην πολη. Μπορει οι κουκουλοφοροι να την εχωσαν στον Πανουση στο παρελθον, αλλα τωρα ο Πανουσης χρηματιζεται μαζι με την κυβερνηση-λογω ανεκτικοτητος, με την συνεχιζομενη βια. Λυπαμει τους μαγαζατορες που πλερωνουν για νεα τζαμια κε αλλας καταστροφες. Η λυση ειναι να εξαγουν τους τρομοκρατες φυλακισμενους σε ιδιωτικες φυλακες της Αμερικης.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης