ΝΔ για Κατρούγκαλο: Αν αληθεύουν οι κατηγορίες, να αποπεμφθεί

ΝΔ για Κατρούγκαλο: Αν αληθεύουν οι κατηγορίες, να αποπεμφθεί

«Θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις και αν δεν κριθούν ικανοποιητικές να παραιτηθεί άμεσα» ανέφερε από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το θέμα

ΝΔ για Κατρούγκαλο: Αν αληθεύουν οι κατηγορίες, να αποπεμφθεί
«Τώρα καταλαβαίνουν όλοι τι θα πει πρώτη φορά αριστερά» τόνισε σε δήλωσή του ο εκπρόσψπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, με αφορμή το θέμα που ανέκυψε με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Ο κ. Καραγκούνης ανέφερε ότι αν αληθεύουν οι καταγγελίες, ο κ. Κατρούγκαλος θα πρέπει να αποπεμφθεί.

«Εάν αληθεύουν όσα καταγγέλλονται εις βάρος του κου Κατρούγκαλου πρέπει να αποπεμφθεί. Γιατί, τελικώς η “ελπίδα” δεν ήταν αγωνιστικό αίτημα ήταν εμπορική συναλλαγή που κοστολογείται 12%. Το κόστος το πληρώνει ο φορολογούμενος και το εισπράττει όπως φαίνεται ο υπουργός. Αντί να προσληφθούν νέοι και άξιοι, επαναπροσλαμβάνονται οι ημέτεροι με το αζημίωτο. Τώρα καταλαβαίνουν όλοι τι θα πει πρώτη φορά αριστερά», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Κλείσιμο

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην δήλωσή του ο κύριος Μητσοτάκης επισημαίνει πως αναδεικνύονται μέσω της υπόθεσης οι «πελατειακές σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με συγκεκριμένες ομάδες συμφερόντων» και καλεί τον πρωθυπουργό να επιληφθεί του ζητήματος, εφόσον ο κύριος Κατρούγκαλος δεν πείσει με τις εξηγήσεις του.

Ολόκληρη η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:
«Το δημοσίευμα, εφόσον επιβεβαιωθεί, αναδεικνύει ξεκάθαρη σύγκρουση συμφερόντων στο πρόσωπο του Υπουργού Αναπληρωτή Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργου Κατρούγκαλου.

Αναδεικνύει επίσης περίτρανα τις πελατειακές σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με συγκεκριμένες ομάδες συμφερόντων.

Ο κ. Κατρούγκαλος οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις. Εφόσον δεν κριθούν ικανοποιητικές θα πρέπει να παραιτηθεί αμέσως.

Αν δεν το κάνει, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, οφείλει να τον αποπέμψει από την Κυβέρνηση. Σε διαφορετική περίπτωση και ο ίδιος θα είναι πολιτικά και ηθικά εκτεθειμένος».    

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης