Τουσκ: Δεν θα ληφθούν σήμερα αποφάσεις για την Ελλάδα

Τουσκ: Δεν θα ληφθούν σήμερα αποφάσεις για την Ελλάδα

«Κανείς δεν θέλει Grexit ή Grexident» είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πρόσθεσε ότι η συνάντηση με Τσίπρα δεν είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας 

Τουσκ: Δεν θα ληφθούν σήμερα αποφάσεις για την Ελλάδα
Δεν θα ληφθούν σήμερα αποφάσεις για την Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, λίγη ώρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες αναφερόμενος στην άτυπη επταμερή συνάντηση που προγραμματίζεται για σήμερα το απόγευμα.

Σύμφωνα με τον κ. Τουσκ, ούτε στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αλλά ούτε και στην συνάντηση που είχε ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας και θα πραγματοποιηθεί απόψε, θα ληφθούν αποφάσεις για το ελληνικό ζήτημα, «καθώς υπάρχουν πιο επίσημα πεδία για τη λήψη αποφάσεων», κάτι που είχε τονίσει νωρίτερα την Πέμπτη και η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

«Οι διαβουλεύσεις αυτές είναι απαραίτητες προκειμένου να αποφεύγονται πολιτικές αντιπαραθέσεις, σημείωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τουσκ.

Μεταξύ άλλων, είπε πως η συνάντηση με Τσίπρα δεν είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας καθώς και ότι  ήταν υποχρέωσή του να συμβάλει στην ικανοποίηση του αιτήματος του Έλληνα πρωθυπουργού να διοργανώσει αυτήν τη συνάντηση, ενώ υπογράμμισε ότι κανείς δεν θέλει ένα «Grexit» ή ένα «Grexident» 

Νωρίτερα την Πέμπτη η κυρία Μέρκελ ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει τελική απόφαση για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής ή στη συνάντησή της με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Βερολίνο τη Δευτέρα, υπογραμμίζοντας ότι  λύση στο ελληνικό ζήτημα μπορεί να βασιστεί μόνο στις συμφωνίες του Eurogroup. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης