Σουλτς: H οικονομική κατάσταση της Ελλάδας είναι επικίνδυνη

Σουλτς: H οικονομική κατάσταση της Ελλάδας είναι επικίνδυνη

Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός είπε ότι η Αθήνα χρειάζεται τάχιστα δύο έως τρία δισεκατομμύρια ευρώ

Σουλτς: H οικονομική κατάσταση της Ελλάδας είναι επικίνδυνη
«H οικονομική κατάσταση της Ελλάδας είναι επικίνδυνη», υποστήριξε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο.

Σε δηλώσεις του εν όψει της σημερινής Συνόδου Κορυφής ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός προειδοποίησε πως η Αθήνα χρειάζεται τάχιστα δύο έως τρία δισεκατομμύρια ευρώ και τόνισε ότι η Σύνοδος πρέπει να καταλήξει σε κάποιο αποτέλεσμα, εξαίροντας παράλληλα την αναγκαιότητα εξεύρεσης χρημάτων προκειμένου να καλυφθούν οι υποχρεώσεις της Αθήνας. 

Ο χρόνος τελειώνει, επεσήμανε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα θα πρέπει μέχρι το τέλος του μήνα να καταβάλει επιπρόσθετες πληρωμές, καθώς «οι ελληνικές τράπεζες χρειάζονται χρήματα». 

Κλείσιμο
«Οι συνομιλίες μεταξύ των θεσμών της, της πρώην τρόικα με την ελληνική κυβέρνηση, δεν έχουν αποφέρει καρπούς. Η ετοιμότητα για συνεργασία με την ελληνική  κυβέρνηση θα πρέπει να γίνει καλύτερη. Η Ελλάδα είναι οικονομικά στο χείλος του γκρεμού εξαιτίας άμεσων οφειλών που πρέπει να καταβληθούν», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, στο κρατικό ραδιόφωνο «Deutschlandfunk».

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως η  οικονομική κατάσταση της χώρας είναι επικίνδυνη καθώς -όπως είπε-  «βραχυπρόθεσμα είναι αναγκαία δύο ως τρία δισεκατομμύρια για να καλυφθούν τρέχουσες υποχρεώσεις». 

«Ο χρόνος είναι πλέον λίγος», προειδοποίησε και πρόσθεσε πως «η χώρα πρέπει μέχρι το τέλος του μήνα να κάνει επιπρόσθετες πληρωμές, οι ελληνικές τράπεζες χρειάζονται χρήματα, οι δυνατότητες της Τράπεζας της Ελλάδος για χρηματοδότηση των τραπεζών έχουν σχεδόν εξαντληθεί».

«Για αυτό θα ήταν καλό να εκπληρώσει τώρα επιτέλους η Ελλάδα τις υποχρεώσεις. στις οποίες έχει δεσμευτεί και τότε θα εισρεύσει ξανά χρήμα από τους εταίρους», συμπλήρωσε, αλλά μεταξύ άλλων τόνισε ότι ακούει με ανησυχία ότι οι συνομιλίες των θεσμών, της πρώην τρόικα με την ελληνική κυβέρνηση, «κινούνται με ρυθμούς χελώνας».  

«Η ετοιμότητα για συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης θα πρέπει λοιπόν να βελτιωθεί», κατέληξε.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης