Κατρούγκαλος υπερασπίζεται Ζωή: Άδικη η κριτική που της ασκείται

Κατρούγκαλος υπερασπίζεται Ζωή: Άδικη η κριτική που της ασκείται

«Θύελλα» μετά την απόφαση της κυρίας Κωνσταντοπούλου να στηρίξει πρόταση της Χρυσής Αυγής - «Θα πρέπει να υπάρχουν κανόνες στη Βουλή» είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξηγώντας: «Δεν μπορεί να είναι στη διακριτική ευχέρεια του εισαγγελέα άλλοτε να επιτρέπει και άλλοτε να απαγορεύει»

Κατρούγκαλος υπερασπίζεται Ζωή: Άδικη η κριτική που της ασκείται
Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η πρόταση της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο της ανθρωπιστικής κρίσης. Οι κατηγορίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι υιοθετεί τις απόψεις της Χρυσής Αυγής την οδήγησαν να υπαναχωρήσει και η διαδικασία να γίνει τελικά χωρίς ονομαστική ψηφοφορία.

Από την πλευρά του, πάντως, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κατρούγκαλος υπερασπίστηκε την κυρία Κωνσταντοπούλου λέγοντας πως «βρίσκεται στο στόχαστρο άδικης κριτικής». 

«Θα πρέπει να υπάρχουν κανόνες στη Βουλή» συνέχισε ο υπουργός εξηγώντας: «Δεν μπορεί να είναι στη διακριτική ευχέρεια του εισαγγελέα άλλοτε να επιτρέπει και άλλοτε να απαγορεύει».

Ο εισαγγελέας των φυλακών δεν έδωσε άδεια στους προφυλακισμένους χρυσαυγίτες βουλευτές να προσέλθουν στη Βουλή και να στηρίξουν το αίτημα του κόμματος για ονομαστική ψηφοφορία. Κατόπιν τούτου, το ακροδεξιό κόμμα δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες 15 υπογραφές για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας. Ωστόσο τη λύση επιχείρησε να δώσει η πρόεδρος της Βουλής -κάνοντας χρήση σχετικού άρθρου (72α) του Κανονισμού της Βουλής- κρίνοντας ότι είναι αναγκαία αυτή η ονομαστική ψηφοφορία. Τελικά, λίγο μετά η Πρόεδρος της Βουλής αναγκάστηκε να πάρει πίσω την πρωτοβουλία της να υιοθετήσει την πρόταση της Χρυσής Αυγής.

Κλείσιμο
Δείτε το βίντεο





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης