Γιούνκερ: Στις Βρυξέλλες οι τεχνικές διαβουλεύσεις Ελλάδας - Θεσμών

Γιούνκερ: Στις Βρυξέλλες οι τεχνικές διαβουλεύσεις Ελλάδας - Θεσμών

Αν και κάποιες πτυχές των συζητήσεων θα πρέπει να διεξαχθούν, επί τόπου, στην Αθήνα

Γιούνκερ: Στις Βρυξέλλες οι τεχνικές διαβουλεύσεις Ελλάδας - Θεσμών
Να διεξάγονται στις Βρυξέλλες οι συζητήσεις μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών και των ελληνικών Αρχών ζήτησε από τον επικεφαλής του Eurogroup ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Στην επιστολή που είχε στείλει την περασμένη εβδομάδα προς τον Γερούν Ντάισελμπλουμ ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, Γιάνης Βαρουφάκης, πρότεινε να πραγματοποιούνται οι συναντήσεις με τους Θεσμούς στις Βρυξέλλες.

Κλείσιμο
Όμως, τις τελευταίες ημέρες η ελληνική κυβέρνηση δέχθηκε την πίεση των Βρυξελλών να επιστρέψει το ταχύτερο στη χώρα μας η τρόικα των ελεγκτών, ενώ στην επιστολή του προς τον κ. Βαρουφάκη, ο κ. Ντάισελμπλουμ ζήτησε από την Ελλάδα να εργαστεί σε στενή συνεργασία με τους Θεσμούς «με σκοπό να με σκοπό να επιτευχθεί μια γρήγορη και επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Ειδικότερα, ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ υπογράμμισε πως αν και έχει συμφωνηθεί οι συζητήσεις με τους Θεσμούς να γίνονται στις Βρυξέλλες, «οι εργασίες τεχνικής φύσεως για την υποστήριξη αυτής της διαδικασίας θα γίνονται στην Αθήνα».

Σήμερα, ερωτηθείς σχετικά με το συγκεκριμένο με το θέμα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, ανέφερε πως το ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί -μεταξύ άλλων- στο αποψινό Eurogroup, αλλά πρόσθεσε πως ο κ. Γιούνκερ, ο οποίος βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τον κ. Ντάισελμπλουμ, ζήτησε οι συζητήσεις μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών και των ελληνικών Αρχών να διεξαχθούν στις Βρυξέλλες.

Ωστόσο, ο κ. Σχοινάς ανέφερε ότι κάποιες πτυχές των συζητήσεων θα πρέπει να διεξαχθούν, επί τόπου, στην Αθήνα, ενώ καταλήγοντας, σχολίασε ότι αυτό που έχει σημασία δεν είναι ο τόπος διεξαγωγής των συνομιλιών, αλλά η ουσία τους.

«Οι θεσμοί πρέπει να αξιολογήσουν τις ελληνικές προτάσεις και παράλληλα πρέπει να διεξαχθούν τεχνικές συζητήσεις με τους θεσμούς και με τις ελληνικές Αρχές, σε ορισμένες πτυχές τους, και επί τόπου στην Αθήνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης