Για Κυπριακό και ενεργειακή ασφάλεια μίλησαν Μπάιντεν - Νταβούτογλου

Για Κυπριακό και ενεργειακή ασφάλεια μίλησαν Μπάιντεν - Νταβούτογλου

Τα δύο θέματα θα βρεθούν στο επίκεντρο και της σημερινής συνάντησης του Αμερικανού αντιπροέδου με τον Ερντογάν

Για Κυπριακό και ενεργειακή ασφάλεια μίλησαν Μπάιντεν - Νταβούτογλου
Το Κυπριακό και η ενεργειακή ασφάλεια ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζήτησαν ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου, στη χθεσινοβραδινή συνάντησή τους στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου.

Όπως ανέφερε «συζήτησαν τον αγώνα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία, τις συνομιλίες για τη διευθέτηση στην Κύπρο και την ενεργειακή ασφάλεια».

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου επισήμανε επίσης ότι «οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη να υποβαθμίσουν και να νικήσουν το Ισλαμικό Κράτος, να εργαστούν στην κατεύθυνση μιας πολιτικής μετάβασης στη Συρία και να παράσχουν υποστήριξη στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας και στη μετριοπαθή συριακή αντιπολίτευση».

Κλείσιμο
Το Κυπριακό, η ενεργειακή ασφάλεια και η γενικότερη κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο θα συζητηθούν και στη σημερινή συνάντηση του κ. Μπάιντεν με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Μπάιντεν αναμένεται να έχει συνάντηση και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου αναφερόμενος, την περασμένη Τρίτη, στο ταξίδι του κ. Μπάιντεν στην Τουρκία, κάλεσε τις δύο πλευρές στην Κύπρο «να επιστρέψουν στις συνομιλίες» και «να αποφεύγουν τις εντάσεις».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης