Άδωνις: Αν πέσει η κυβέρνηση, θα αφήσω εγώ εδώ τα λεφτά μου να τα φάει ο Βαρεμένος;

Άδωνις: Αν πέσει η κυβέρνηση, θα αφήσω εγώ εδώ τα λεφτά μου να τα φάει ο Βαρεμένος;

Να παρέμβει κάποια τραπεζική αρχή για αυτές τις δηλώσεις, ζήτησε ο Βαρεμένος λέγοντας ότι ο Γεωργιάδης πάσχει από «ακράτεια λόγων» - Παπαδημούλης: «Απειλούν με bank run, η καρέκλα πάνω από την πατρίδα»

Άδωνις: Αν πέσει η κυβέρνηση, θα αφήσω εγώ εδώ τα λεφτά μου να τα φάει ο Βαρεμένος;
Σε αντιπαράθεση ήρθαν το πρωί της Τρίτης στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ είπε απευθυνόμενος στον κ. Βαρεμένο ότι εάν η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ «πέσει», τότε θα αποσύρει τα χρήματά του από τις ελληνικές τράπεζες.

Είπε χαρακτηρισικά: «Αν η κυβέρνηση θέλει να με βγάλει εκτός ευρώ θα είμαι με την κυβέρνηση των τρελών; Αν η κυβέρνηση θέλει να τινάξει τη χώρα στον αέρα θα πάμε με αυτούς; Αν είναι τρελοί στην εξουσία θα πάμε με τους τρελούς;».

Κλείσιμο
Γυρνάει τότε προς τον κ. Βαρεμένο και ρωτάει: «Θα μας πείτε ποια είναι η κρυφή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ; Εγώ λέω πως είναι η δραχμή. Το λέω ευθέως! Για αυτό και δεν θα μείνει ευρώ στις τράπεζες. Εσύ θα τα κρατήσεις τα λεφτά σου τις τράπεζες (αναφερόμενος στον δημοσιογράφο κ. Καμπουράκη). Αλήθεια πες στον κόσμο. Θα τα κρατήσεις; Οχι μόλις βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μόλις πέσει η κυβέρνηση δεν θα μείνει φράγκο.  Θα αφήσω εγώ τα λεφτά μου να τα φάει ο Βαρεμένος;»



Πρόσθεσε δε ότι εκτιμά πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ κρατικοποιήσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όλες οι τράπεζες θα κλείσουν.

Στα όσα είπε ο κ. Γεωργιάδης αντέδρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος μάλιστα αναρωτήθηκε γιατί δεν έχει παρέμβει κάποια τραπεζική αρχή για τις σχετικές δηλώσεις για να λάβει την απάντηση από τον κ. Γεωργιάδη ότι η τραπεζική αρχή έπρεπε να παρέμβει όταν ο Τσίπρας είπε ότι θα κρατικοποιήσει το ΤΧΣ. 

Είπε συγκεκριμένα ο κ. Βαρεμένος: «Ο κ. Γεωργιάδης πάσχει από ακράτεια λόγων. Εγώ δεν θα υποστώ τις συνέπειες αυτού του προβλήματος του κ. Γεωργιάδη. Αν υπάρχουν αρχές και τραπεζικές αρχές σε αυτή τη χώρα, αν έμεινε κάτι, τότε θα πρέπει να παρέμβουν». Επίσης είπε πως κάτι αντίστοιχο έκανε και ο κ. Σαμαράς αλλά όχι με τόσο ακραίο τρόπο που το κάνει ο Γεωργιάδης.

Και η αντιπαράθεση των δύο συνεχίστηκε:

Βαρεμένος: Αυτό που κάνανε ξεπερνάει κάθε όριο. Παίξανε με το φόβο του κόσμου. Δεν περνάει ο φόβος κύριοι.

Γεωργιάδης: Θα μας πείτε το plan b του ΣΥΡΙΖΑ;

Βαρεμένος: Δεν θα σου πω εγώ αυτό που θες να ακούσεις εσύ.

Γεωργιάδης: Να μου πεις εσύ τι έχεις στο μυαλό σου για να είμαι σίγουρος. Γιώργο μου μην ανησυχείς για τις καταθέσεις των ανθρώπων. Οι καταθέσεις μένουν όταν υπάρχει βεβαιότητα και ασφάλεια και οι καταθέσεις φεύγουν όταν υπάρχει αβεβαιότητα. Αν σε... κόβουν οι καταθέσεις και στεναχωριέσαι για αυτά που λέει ο Γεωργιάδης ως βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να φέρεις τώρα στην τηλεόραση βεβαιότητα. Μπορείς να μου πεις τι θα κάνεις αν σου πει η Μέρκελ όχι; Μπορείς να μας το πεις ή μας το κρύβεις;

Λίγο αργότερα, ενώ η εφημερίδα «Αυγή» στο Twitter αναφέρθηκε στις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη, χαρακτηρίζοντάς τον ειρωνικά «υπερπατριώτη», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ συνέχισε την αντιπαράθεση γράφοντας: «Θα μας πείτε τωρα η Κρατικοποίηση του ΤΧΣ και η κοινωνικοποίση των Τραπεζών τί σημαίνει για την χρηματοδότησή τους»;


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης