Σκουρλέτης: Δεν αποκλείονται πρόωρες εκλογές με πρωτοβουλία της κυβέρνησης

Σκουρλέτης: Δεν αποκλείονται πρόωρες εκλογές με πρωτοβουλία της κυβέρνησης

Εξέφρασε την εκτίμησή του ότι δεν είναι πιθανό «να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή»

Σκουρλέτης: Δεν αποκλείονται πρόωρες εκλογές με πρωτοβουλία της κυβέρνησης
Την εκτίμηση ότι δεν είναι πιθανό «να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή», εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, εκτιμώντας ότι αυτό «το έχει συνειδητοποιήσει πρώτη απ' όλους η κυβέρνηση».

Ο κ. 
Σκουρλέτης είπε ότι δεν αποκλείει πρόωρες εκλογές με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η οποία, όπως τόνισε, «γνωρίζοντας πως όσο παραμένει στα πράγματα, η ήττα της θα είναι βαρύτερη και πιο μεγάλη».

Κλείσιμο
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ακόμη άκαιρο το ερώτημα με ποιους θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ εάν δεν έχει αυτοδυναμία, προσθέτοντας ότι «σε κάθε περίπτωση θα επιδιώξουμε λύσεις που να είναι φερέγγυες και συνεπείς με όσα έχουμε δεσμευτεί απέναντι στον ελληνικό λαό».

Μάλιστα, στις δηλώσεις του στη Real News δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ δημοψήφισμα για τον αιγιαλό, λέγοντας ότι «θα αξιοποιήσουμε όλα τα μέσα και θα επιστρατεύσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να τους σταματήσουμε».

Ωστόσο, δήλωσε πως «από κοινού με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο δεν μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση για το χρέος».

Όσον αφορά στην ανταλλαγή επιστολών με τη ΔΗΜΑΡ, σημείωσε ότι «έχουμε κάνει ξεκάθαρο πως δεν μας αφορά η υπόθεση της λεγόμενης κεντροαριστεράς, αλλά η διαμόρφωση ενός πλειοψηφικού μπλοκ, τα όρια του οποίου ξεκινούν από τις δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και φθάνουν μέχρι τις δυνάμεις του ευρύτερου σοσιαλιστικού χώρου που αντιμάχονται τις μνημονιακές πολιτικές».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης