Κυπριακό: Λύση υπό προϋποθέσεις θέλει ο Έρογλου

Κυπριακό: Λύση υπό προϋποθέσεις θέλει ο Έρογλου

Ο Τoυρκοκύπριος ηγέτης δήλωσε ότι το ζήτημα θα λυθεί από τους Τουρκοκύπριους και τους Ελληνοκύπριους που ζουν στην Κύπρο

Κυπριακό: Λύση υπό προϋποθέσεις θέλει ο Έρογλου
Ο Τoυρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου δήλωσε σήμερα ότι το Κυπριακό θα λυθεί από τους Τουρκοκύπριους και τους Ελληνοκύπριους που ζουν στην Κύπρο.

Ο κ. Έρογλου ανέφερε ότι προσπαθούν να επιτύχουν μια συμφωνία στο Κυπριακό, λαμβάνοντας υπόψη τις λεγόμενες πραγματικότητες στο νησί, η οποία θα αντανακλά τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.

Κλείσιμο
«Μακάρι να καταλήξουμε σε συμφωνία» ευχήθηκε και πρόσθεσε ότι η συμφωνία δεν θα πρέπει να αδικεί τους Τουρκοκύπριους, αλλά θα πρέπει να άρει τα "εμπάργκο".

Ισχυρίστηκε ακολούθως ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά με τη στάση της προκαλεί τις δηλώσεις διεθνών παραγόντων και επέκρινε την ελληνοκυπριακή πλευρά για αντιφατική συμπεριφορά.

Ανέφερε ότι οι δύο διαπραγματευτές συναντώνται σήμερα και ότι οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν ξανά στις 24 Ιουλίου προσθέτοντας ότι και οι δύο πλευρές επιθυμούν συνέχιση των συνομιλιών με τη μόνη διαφορά όμως ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν επιθυμούν να συνεχιστούν χωρίς χρονικό ορίζοντα σε αντίθεση με τους Ελληνοκύπριους που επιμένουν να συνεχιστούν χωρίς χρονοδιάγραμμα.

Επανέλαβε τέλος τη θέση της τουρκοκυπριακής πλευράς για να τεθεί χρονοδιάγραμμα στις διαπραγματεύσεις μέσω ενός οδικού χάρτη και να ολοκληρωθούν με την επίτευξη συμφωνίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης